Week in photos #102

A trecut fix o săptămână de când n-am mai scris pe blog, iar cu postarea despre săptămâna trecută vin abia acum, cu o întârziere de două zile, însă toate astea s-au datorat unui singur motiv - mi s-a stricat brusc laptopul, a murit fără explicații sistemul de operare, ceea ce n-ar fi fost greu de rezolvat, doar că după două reinstalări se producea aceeași problemă, cauzată se pare din cauza unui program pe care-l foloseam de mult... fără probleme (ciudat). În fine, important e că problema e rezolvată, am reușit chiar să nu-mi fac nervi prea mulți (pur și simplu o lăsam baltă, în loc să dau cu el de pământ - primul instict), iar acum mai bine închei introducerea lungă și vă povestesc ce am mai făcut săptămâna trecută, până nu se termină și asta...


Am început săptămâna cu puțin răsfăț în confortul propriei case și mi-am propus să fac asta mult mai des - pe perioada verii nu prea am avut chef de măști, nici loțiuni de corp n-am folosit prea des, dar mi-am redeschis „apetitul” pentru astfel de mici răsfățuri. Luni seară am folosit ce se vede în poză, în afară de produsele obișnuite din rutina mea de seară. Despre produsele Douglas am scris aici și încă îmi plac la nebunie, masca de buze Sephora m-a surprins plăcut, masca de față a fost meh, iar untul de buze îmi place pentru aromă.


Într-una din zile am plecat de acasă cu gândul că îmi e dor să citesc în natură, iar cum pe vreo plajă sau pe vreun vârf de munte n-aveam șanse să ajung, m-am mulțumit să citesc în parc, așa că am luat cartea cu mine și am poposit în Cișmigiu după ce mi-am terminat toate treburile. Am terminat atunci Copiii libertății de Marc Levy, mai aveam vreo 30-40 de pagini și le-am devorat imediat. E o carte excelentă, poate cea mai bună a lui (și o zic deși îi ador stilul obișnuit din toate celelalte), care trebuie adăugată pe wishlist, dacă n-ați citit-o! De obicei evitam poveștile legate de războaie, dar asta m-a făcut să vreau și altele...


După ce mi-am terminat cartea, m-am dus acasă chitită să intru pe Elefant să dau comandă de alte cărți, pentru că aveau reduceri (oricum mereu au la multe cărți, inclusiv acum) și a fost prilej bun să mai bifez câteva cărți - nu tocmai puține, după cum cred că se vedem. M-am abținut cu greu să nu intru și la secțiunea cu cosmetice, știam că în ultima vreme au adus foarte multe interesante și la prețuri bune, iar eu încă încerc să fiu cumpătată, până reușesc să mai reduc puțin din „stocurile” mult prea mari.


În weekend, de vineri până duminică, în multe părți din oraș s-a sărbătorit Bucureștiul, care a împlinit 557 ani. Am fost vineri în Herăstrău pentru a vedea ce s-a pregătit acolo și mi s-a părut chiar fain - partea din parc unde se petrecea era drăguț amenajată, personajele de poveste se plimbau pe alei, la târg erau multe aranjamente frumoase, iar pe scenă dansuri și muzică albaneză, ungurească, țigănească etc (erau doar minoritățile acolo). Am stat ceva vreme pe iarbă, admirând spectacolul și mi s-a părut o idee bună, cred că a fost prima oară când am ascultat muzică albaneză tradițională.


Sâmbătă seară am fost și la concertul din Piața Constituție, organizat cu aceeași ocazie. Nu sunt fană a nici unuia dintre cei care urmau să urce pe scenă, dar eram curioasă să-i ascult pe câțiva, aveam chef de distracție și... să particip la sărbătorirea orașului în care trăiesc. A fost fain, am ascultat cu plăcere și muzică pe care altfel n-aș asculta-o, poate pentru că atmosfera era foarte plăcută.


Am stat până la final pentru a vedea și fabulosul foc de artificii cu care tot eram „amenințați”, mai ales că eu sunt pasionată și entuziasmată de orice fel de spectacole pe cer (fie ele cu avioane, artificii, parașutiști... orice). Mi-a părut rău doar pentru că n-am filmat, chiar nu mai văzusem de ani de zile un spectacol de artificii atât de spectaculos, iar în poze n-am putut să surprind asta. Ne trebuie atât de puțin ca să fim fericiți - mă gândeam în timp ce admiram cu un zâmbet prostesc spectacolul de pe cer.


Pe final de săptămână am citit cărticica asta micuță, un roman clasic și „negru”, căruia nu-i dădeam mari șanse, nici nu știu de ce am luat-o, dar mi-a plăcut chiar mult, făcând abstracție că-mi veneam s-o arunc de câte ori citeam vRoiam (și oh, de câte ori se mai repeta). O să mai arunc un ochi peste titlurile lui James M. Cain, nu e ce aleg să citesc de obicei, dar nu strică să mai schimb stilul, ocazional. 

Cam astea-mi sunt poveștile întârziate de săptămâna trecută, iar săptămâna asta m-a surprins nepregătită pentru ploi adevărate de toamnă, dar așa cum am spus la început de septembrie... o să încerc să mă bucur și de anotimpul ăsta cum pot mai bine, în loc să mă plâng de vreme. 

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? V-ați obișnuit cu prezența toamnei?

Alegerile zilei - Produse de makeup

Își mai amintește oare cineva de postările cu toate produsele folosite de mine într-o anumită zi, pe care le făceam ocazional? A trecut foarte mult timp de la ultimul articol de tipul ăla publicat și nici nu știu dacă o să mai fac vreodată (parcă se adună cam prea multe produse), dar în schimb m-am gândit să prezint ocazional doar produsele de makeup pe care le-am folosit într-o zi, cu câteva scurte impresii. E oricum categoria unde variez cel mai mult produsele și unde poate să apară mereu câte ceva nou sau chiar să le readuc în atenție pe unele despre care n-am mai vorbit de mult timp, dar pe care încă le folosesc cu plăcere.

Week in photos #101

A mai trecută o săptămână, iar toamna încă nu-și face simțită prezența, însă nu pot spune că mă supăr, ba o parte din mine chiar se bucură. Dacă aș fi reușit să am și suficientă energie încât să pot profita de temperaturile plăcute mai mult, ar fi fost totul perfect, însă zilele astea mi-am pierdut pe undeva energia și încă mă străduiesc să o recuperez - simt eu că sunt aproape să și reușesc. Însă n-am stat degeaba chiar deloc, m-am bucurat de lucruri mărunte pe întreg parcursul săptămânii, ba chiar realizez acum că am tot făcut chestii pe care nu le mai făcusem de mult.

Călătorie în trecut - Nessebar | Bulgaria

Micuțul și cochetul orășel Nessebar știam că mă va cuceri de cum l-am văzut din depărtare, iar pe măsură ce înaintam pe străduțele pietruite ale orașului mă simțeam de parcă aș călători în timp, doar mulțimea de turiști și zonele comerciale mă readuceau în prezent, dar nu mă împiedicau să încerc să-mi imaginez cum trăiau oamenii acolo cu foarte mulți ani în urmă. Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, cu peste 3000 de ani de istorie, din care au rămas ruine antice care te întâmpină de la intrarea în oraș, superbe biserici cu o vechime impresionantă și case vechi cu etaj de lemn, tipice pescarilor bulgari din secolele trecute.

Week in photos #100

Am ajuns deja la episodul cu numărul 100 al acestor postări săptămânale și abia am reușit să selectez pozele cu cele mai interesante (și, sper eu, inspiraționale) lucruri pe care le-am făcut săptămâna trecută, aș fi putut să vă arăt chiar mai multe, dar am decis că s-ar potrivi acum să aleg doar fix 10 - că 100 erau deja cam multe, totuși - care să cuprindă esențialul. Am avut o săptămână frumoasă, dar pozele cele mai multe sunt din weekend, ca de obicei...

Produse consumate - August 2016

În încercarea de a fi oarecum punctuală (ceea nu prea-mi stă în fire, între noi fie vorba), am decis că e cazul să mă mobilizez pentru a publica impresiile finale despre produsele consumate luna trecută. Marea majoritate sunt produse pentru îngrijire corporală, dar am mai consumat câte ceva și din alte categorii. Postările astea mă fac oricum să realizez cât de greu se consumă produsele, în comparație cu cât de ușor sunt de început alte și alte și alte produse noi din aceeași categorie.

Câteva gânduri...

În toți anii trecuți, la început de toamnă mă întristam pentru că s-a terminat vara, anotimpul meu preferat, dar anul ăsta nu sunt deloc tristă. Chiar dacă iubesc căldura, marea, zilele mai lungi, ținutele vaporoase și libertatea mai mare de mișcare, totuși fiecare anotimp are farmecul lui, iar viața ar trebui trăită din plin în fiecare zi, nu doar în anumite sezoane. Am reușit să mă bucur din plin de zilele calde de vară - chiar dacă întotdeauna e loc de mai mult și mai bine - iar acum chiar nu simt că ar fi trecut prea repede, am reușit să fac destul de multe vara asta.

Toate pozele ce urmează sunt din arhiva personală, realizate vara asta.