Week(s) in photos #110

Chiar dacă puțin cam târziu, vreau întâi de toate să vă urez sărbători fericite în continuare, să aveți un final de an cât mai frumos și un nou început perfect! Sper că ați petrecut frumos ziua de ieri și de azi și că v-a adus Moșul tot ce vă doreați mai mult, indiferent că erau lucruri materiale sau doar persoane dragi care să vă fie alături.

Multe săptămâni s-au scurs de când n-am mai așternut vreun rând pentru o nouă postare pe blog, dar nu mă încearcă prea multe regrete, ba chiar cred că într-un fel mi-a prins bine pauza asta mai lungă, am avut timp suficient să mă gândesc la direcția în care vreau să merg mai departe cu blogul, lucru la care mă gândesc de mult, dar abia acum am găsit cam toate răspunsurile. Pentru acest articol „de revenire” am considerat că ar fi nimerit să vă povestesc puțin despre ce am mai făcut în ultima perioadă, de când n-am mai fost activă aici, cam cum obișnuiam să fac în fiecare săptămână în postările week in photos, doar că rezumând totul mult mai mult.


Luminițele și decorurile de sărbătoare sunt printre lucrurile care fac să-mi placă începutul de iarnă, asta în ciuda faptului că nu sunt cea mai bună prietenă cu frigul, dar încerc să văd partea plină a paharului. Iar în București am tot avut ce să admir când mă plimbam sau când eram prin trafic, multe zone din oraș fiind foarte frumos luminate. Am asistat chiar și la momentul în care au fost aprinse, atât de nerăbdătoare eram - după care am fugit liniștită să mai văd și alte orașe din țară, decorate și ele de sărbătoare, dar tot capitala noastră aglomerată mi se pare cel mai frumos decorată.


Târgurile de Crăciun sunt altă bucurie a acestei perioade, de care am profitat pe cât de mult posibil. Deși cel de anul trecut mi s-a părut mai frumos amenajat, totuși a fost fain și cel de anul ăsta și mult mai mare, mai liber, cu mai multe de oferit. Am fost de vreo trei ori și de fiecare dată am admirat cu încântare tarabele colorate, decorurile și n-o să mai amintesc și de toate deliciile savurate...


Însă până să ajung la târgul din orașul meu, am ajuns mai întâi la cel din Sibiu, care mi s-a părut de vis. Deși am fost într-un weekend în care pe seară se aglomerase foarte rău, totuși m-am simțit minunat și mi-au plăcut la nebunie proiecțiile de pe clădirile din jurul târgului, care făceau ca totul să pară desprins dintr-o poveste. M-am simțit atât de bine acolo și eram așa de entuziasmată, încât nici nu am realizat că aveam mâinile atât de înghețate încât degetele mi se unflaseră destul de rău (sigur că aveam și mânuși... pe undeva prin bagaj).


Total cucerită am fost nu doar de micul târg, dar și de Sibiul îmbrăcat într-un strat subțire de zăpadă, care mi-a oferit din cele două turnuri niște panorame absolut superbe, care au făcut să merite tot efortul de a urca atât de multe scări pe tocuri. M-am îndrăgostit atât de tare de tot încât cred că o să revin și cu o postare separată, în care să fac publice mai multe dintre pozele făcute în ziua petrecută în Sibiu, pentru că am prea multe cu locuri și priveliști foarte frumoase, ca să le țin doar pentru mine.


În aceași escapadă prin țară am ajuns și prin Mediaș, un oraș cu un centru istoric de asemenea foarte drăguț, dar și foarte... pustiu. Pe seară erau deschise doar vreo 2-3 localuri, iar pe străzile foarte slab luminate eram de obicei doar noi doi (lucru care nu sunt sigură dacă era sinstru sau romantic), iar de dimineață nu era cu mult diferit. Mă bucur totuși că am mai descoperit încă un oraș din țară foarte fain, plin de istorie și de culoare.


La Cetatea Cisnădioara am ajuns când tocmai se pornise ninsoarea și un viscol care mă sufla pe sus, dar nu ne-am lăsat intimidați de asta și pe măsură ce urcam scările ce păreau interminabile cu viscolul în față, doar peisajul tot mai frumos asupra orașului mă făceau să merg înainte, în loc să fug înapoi la adăpost. În afară de panorama superbă cu orașul și munții, poate construcția nu impresionează prea mult, însă este una dintre cele mai vechi cetăți romanice din țară și singura rămasă complet originală, așa că merită văzută măcar pentru ceea ce simbolizează.

O să mă opresc aici cu excursia respectivă, deși aș mai avea multe de povestit și o grămadă de poze. M-am gândit să introduc aici și câteva noutăți cosmetice, doar pe acelea de sezon, pentru că n-are sens să mă lungesc cu toate...


Colecția de sărbători de la Yves Rocher m-a cucerit și anul ăsta din prima clipă sau aș putea spune... de la prima adulmecare. Toate cele trei game miros foarte frumos și sper să apuc să scriu cât de curând mai multe despre ele, fiindcă dacă n-ați apucat să le încercați sper să vă tentez, chiar sunt un deliciu perfect pentru iarnă. Pentru mine a devenit oricum o tradiție veche de câțiva ani buni să am în casă câte ceva din ediția limitată de sărbători de la ei, întotdeauna mi s-au părut foarte faine, dar parcă cele de anul ăsta le depășesc pe toate.


Tot o tradiție a devenit să iau în fiecare iarnă spumanții de sărbătoare de la Avon, care vin în fiecare an cu niște ambalaje tare simpatice și arome foarte drăguțe. Nu sunt ei cei mai eficienți, trebuie turnat ceva mai mult produs pentru a face multă spumă, dar ambalajele mă fac să nu le rezist și nu sunt oricum prea scumpe.


Pe început de decembrie a avut loc o nouă ediție a evenimentului Beauty Swap, tot la Ceainăria Infinitea și de data asta, un local foarte fain, care era de asemenea decorat tare frumos de sărbătoare. Cu ce produse m-am întors și cu mai multe poze din locație o să revin într-un articol separat, pentru că eu sunt încă „datoare” să vă arăt și cu ce am plecat de la ediția anterioară, despre care n-am apucat să scriu - cu alte cuvinte, am multe noutăți cosmetice să vă arăt numai de la evenimentul ăsta.


Revenind la plăceri de sezon mai superficiale, nu cred că o să surprind pe nimeni spunând că rujurile roșii sunt favoritele mele pe timp de iarnă, în special în decembrie, dar am zis s-o fac totuși, ca un pretext pentru a vă arăta mare parte din rujurile mele roșii la un loc și ca să închei postarea cu o poză vesel colorată.

Mă opresc la 10 poze, ca să nu devin plictisitoare, deși multe alte lucruri s-au mai întâmplat de când n-am mai scris, dar o să revin de săptămâna viitoare la obiceiul de a vă povestii în fiecare zi de luni ce am făcut în săptămâna precedentă, incluzând astfel mai multe lucruri și momente faine adunate. Intenția mea e să mai revin cu câteva articole zilele viitoare, până la final de an, că am foarte multe de recuperat - sunt nerăbădătoare să scriu despre atât de multe, încât nu știu cu e o să încep.

Cum a fost începutul ăsta de iarnă pentru voi? Ați profitat de atmosfera de sărbătoare? Cum ați petrecut de Crăciun?

12 comentarii

  1. Sa ai zile frumoasa in continuare si sa te bucuri de perioada asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multe zile frumoase iti doresc, draga mea!
    Un an frumos si cu multe impliniri sa ai! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani, să-ți aducă noul an numai bucurii și împliniri! :*

      Ștergere
  3. Prin vara in Medias era chiar agitatie prin centrul vechi.
    Faine cadrele!
    Sa inchei anul asa cum iti place!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine de știut, poate o să mai ajungem și vara pe acolo.
      Mulțumesc! Exact așa am făcut, sper că și tu la fel. Un an nou cât mai frumos să ai! :*

      Ștergere
  4. Bine ai reveniiit!
    Ma bucur ca ti-a placut Sibiul. Noi nu ne mai saturam de Targul de Craciun si zau ca vreau sa mai ajungem de cateva ori pana la Revelion. Ah, e miercuri! Nu-mi vine sa cred.
    Ne dorim sa ajungem si prin Medias pentru ca n-am mai fost de foarte mult timp si zau ca-s tare curioasa de cum se mai prezinta.
    Sarbatori fericite cu multa bucurie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are cum să nu-ți placă Sibiul, eu m-am îndrăgostit de el. Sper că ai apucat să mai ajung pe la Târg. :D
      Cred că e și mai fain de (re)văzut în sezonul cald, când e ceva mai animat, deși e interesant și să ai tot centrul istoric numai pentru tine.. :))
      Un an nou cât mai frumos să ai! :*

      Ștergere
  5. Anul trecut am fost si noi la targul de Craciun din Sibiu, dar anul asta nu am ajuns. Ne-am multumit insa cu targul de Craciun din Deva care a fost cam slabut..
    Rujurile rosii sunt si preferatele mele in acest sezon.
    Te pup si iti doresc un an nou fericit :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate mai ajungeți data viitoare, mai ales că sunteți atât de aproape de Sibiu - eu mi-aș tot face drum spre orașul ăsta superb dacă ar fi mai aproape de mine, dar o s-o fac oricum pe cât de des posibil. :D
      Mă bucur că și ție-ți plac rujurile roșii.
      Un an nou cât mai frumos să ai! :*

      Ștergere
  6. Ma bucur ca te-ai intors! Am avut un Craciun asa cum mi-am dorit, la o cabana cu un peisaj de poveste si oameni minunati! Daca vrei vreodata sa evadezi iti recomand cu drag Cabana Himalaya din Rasnov! La multi ani si un an de poveste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai petrecut Crăciunul așa cum ți-ai dorit și mulțumesc pentru recomandare, o s-o țin minte, mai ales că-mi place tare mult în Râșnov - aș merge cândva și iarna pe acolo, cred că e tare frumos peisajul.
      La mulți ani și un an nou așa cum ți-l dorești!

      Ștergere