Produse consumate în vară - Impresii

Judecând după ce produse am consumat vara asta, ar putea părea că doar m-am spălat și în rest nu prea m-am îngrijit sau aranjat, dar realitatea e că la unele categorii am produse foarte spornice în uz, care țin mult mai mult de un sezon, iar la alte categorii am prea multe opțiuni din același tip de produs, chestie la care „lucrez” permanent, reducând pe unde chiar nu e cazul de așa multe variante. Oricum, n-am vrut să le las să se cumuleze împreună cu ambalajele din toamnă, vreau să le duc mai repede la reciclat ca să golesc coșul, așa că vă arăt atât cât am.

Țin să mai fac o precizare, pentru că sunt această moară stricată când vine vorba de protecția solară: am folosit din greu SPF, doar că ceea ce am pentru corp mai dau și altora, când n-apuc eu să le consum (ceea ce se întâmplă de obicei) pentru că mi se pare o metodă bună de a mai reduce puțin din risipă, iar pentru ten am mereu mai multe în uz, aici nefiind o problemă dacă rămân la final de vară fiindcă le folosesc tot anul.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


După un mare val de promovare în social media a rimelului Avon Legendary Lengths am fost împinsă de curiozitate să văd cum e, așa că l-am cumpărat și chiar mi-a plăcut, oferă alungire și definire, fără să încarce, ba chiar are un aspect natural foarte plăcut. A fost ok și rezistența, se demachia și repede. Mă bate un gând să-l mai iau pe viitor.

Vorbind de recumpărat, am terminat și cel mai prezent produs Avon din viața mea: crema depilatoare pentru părul facial, care își face treaba excelent, însă inevitabil lasă și pielea ușor sensibilizată (mai puțin decât ceara, ce-i drept), așa că sunt într-o continuă căutare a unei opțiuni mai blânde.

Tot des recumpărat e și balsamul de buze Bioderma Atoderm, unul dintre cele mai efciente și plăcute produse hidratante pentru buze, cel puțin pentru gustul meu.

M-am întristat puțin când am stors ultimele picături din serul Paula's Choice cu CBD pentru că mi-a plăcut mult efectul hrănitor și calmant (cu orice îmi iritam sau agresam pielea produsul ăsta calma imediat), precum și textura de lapte, era o plăcere aplicarea. Cu siguranță îi dedicam un articol dacă nu opreau - din păcate - producția acestuia. Încă se găsește de cumpărat aici, chiar la ofertă bună, dar n-o să mai fie disponibil pentru mult timp.


Deși eu iubesc de obicei mirosul de trandafir din cosmetice sau parfumuri, produsele din Bulgaria au un miros mult prea puternic și nu m-a interesat niciodată să le încerc, până când am fost nevoită într-o vară să iau o cremă de mâini pentru că uitasem să-mi pun una în bagaj. M-am chinuit s-o termin, produsul e ok, dar mirosul m-a sufocat.

Din colecția mea absurd de mare de oje - la care țin să precizez că n-am mai adăugat nimic de ani, dar le țin ferite de lumină pentru a nu se strica - am reușit să mai termin „o amărâtă” de ojă Flormar, un negru banal, opac și cu uscare destul de rapidă. Nu prea mai folosesc negru, era aproape terminată de mult. Am mai dat gata și un anti-perspirant Nivea, clasicul și ultra recumpăratul.

Acum am înlocuit cu altceva, de dragul variațiunii, dar presimt că foarte curând o să recumpăr a mia oară masca de păr Ziaja cu cacao, despre care am zis deja de prea multe ori cât îmi place.


Mi-am trădat iubitul șampon Bioderma pentru o descoperire aproape accidentală: șamponul Balea Med Ultra Sesitive, pe care parcă îmi aminteam că l-am mai avut și a sfârșit la spălat pensule, așa că nici tura asta nu așteptam altceva și totuși s-a dovedit foarte potrivit pentru scalpul meu sensibil și pretențios. Nu face minuni cu sebumul - de parcă ar face ceva, nimic n-a rezolvat-o pe asta - în schimb îmi ține în frâu celelalte probleme (coji, mâncărimi etc).

E posibil să mai am nevoie ocazional de un șampon tratament, poate mai apelez la Vichy din când în când, însă eu îmi spăl părul extrem de des (zilnic vara, la maxim două zile în rest) și nu strică să mai alternez, dar neapărat cu șampoane blânde cu scalpul.

Cu gelurile de duș Balea nu e o noutate, sunt mereu prezente în baia mea, iar varianta Buttermilk & lemon cred că o s-o cer direct la bax, să știu o treabă. Cealaltă variantă nu m-a dat așa tare pe spate, dar a mirosit drăguț.

Am mai consumat încă o spumă de duș Dove, la care îmi place consistența fină și mirosul delicat. Am mai avut-o și pe ea acum ceva vreme.

Niciun comentariu