Week in photos #108

Nu mai contează că e deja marți, că iar am întârziat cu postarea asta, nu pot decât să sper că data viitoare o să mă organizez mai bine pentru a publica la timp, deși de data asta am avut și alte motive pentru care n-am scris ieri, dar nu mai contează. Am început luna asta cu optimism, chef de plimbări și cu gândul că o să profit cât mai mult de fiecare clipă, ignorând inclusiv vremea urâtă, iar în mare parte asta am și făcut.


M-am plimbat toată săptămâna cu aparutul foto după mine (probabil păream nebună când am mers chiar și la doctor cu el, dar cui îi pasă?) și am fotografiat tot ce mi-a ieșit drăguț în cale, în plimbările mele prin oraș, precum umbreluțele astea colorate de deasupra Pasajului Victoria. Probabil cunoașteți deja trendul, iar mie mi se pare faină ideea - chiar dacă, în cazul ăsta, localul de care aparțin nu e prea strălucit, dar merită o vizită măcar pentru a admira.


Mă bucur în continuare de peisajul superb de toamnă, cât încă o mai pot face, fiindcă nu mai e prea mult până când o să fie totul îmbrăcat în alb. A fost un mic șoc când am văzut că deja au început să fie instalate luminițele prin București...


Am profitat iar de reducerile de la Elefant pentru a mai bifa câteva cărți de pe wishlist, iar de data asta am ales, cu o excepție, titluri foarte populare, apreciate și ecranizate deja. Îmi place să citesc și cărți mai puțin cunoscute, să descopăr acele titluri pe care nu le-a citit deja „toată lumea”, dar aveam deja prea multe cărți populare în lista mea de achiziții.


De câteva săptămâni mă tot țin să merg în IOR, știam că arată superb parcul acum, toamna și am ajuns în sfârșit joi. A plouat încontinuu cât m-am plimbat prin parc dar nu prea mi-a păsat, m-am bucurat de peisajul colorat, am admirat lebedele, rațele și pescărușii, m-am bucurat de liniște și de plăcerea de a surprinde astfel de cadre (ignorând că lumina nu mă ajuta deloc și ploaia mi-a făcut fleașcă aparatul).


După ce am început să îngheț de frig m-am întâlnit cu Camelia și ne-am ascuns la căldura unui local, cu câte un pahar de vin fiert și alte delicii. Nu știu dacă de acum o să mai comand când ies și altceva în afară de vin fiert până la final de iarnă, iubesc prea tare „licoarea” asta. Am schimbat și câteva chestii între noi și am stat câteva ore la povești... am petrecut o seară relaxantă, pe scurt.


Știam că n-o să am foarte mult timp de citit, așa că am început o altă carte a lui Levy, cu gândul că o să fie o lectură ușor de parcurs. Ei bine, Mai puternic decât frica nu e tocmai una dintre cele mai ușoare cărți ale lui, dar e una dintre cele mai bune, în opinia mea. Am luat-o fără să-i citesc descrierea și când m-am gândit s-o fac am cam strâmbat din nas, dar deși ideea de la care pleacă aproape că e demnă de o telenovelă, totuși întreaga poveste mi s-a părut bine construită, cu suspans bine dozat și plină de neprăvăzut.

„Curajul e doar un sentiment mai puternic decât frica.”


Pentru weekend aveam planuri mai interesante, dar dacă n-a fost posibil să le punem în practică, atunci am profitat de ocazie pentru a vizita Muzeul Grigore Antipa, pe care nu l-am văzut după renovarea în urma căreia toată lumea spune că e cel mai modern din țară, lucru pe care-l pot confirma și eu acum - e fain amenajat, există panouri info-touch și toate informațile expuse sunt și-n engleză. Am rămas cu un sentiment bun în sensul ăsta, că se poate și la noi.


Totuși, deși muzeul arată foarte bine și totul e expus frumos, eu nu pot să n-am un sentiment neplăcut când știu că privesc niște animale împăiate, care au murit ca să fie acolo. Da, e educativ, mai ales pentru copii, ba chiar și noi am descoperit specii de animale, păsări sau insecte de care nu știam, dar tot a fost și trist. Eu prefer să văd animalele în viață și preferabil în mediul lor natural, nici la Zoo nu mă înghesui, pentru că nu e același lucru să vezi un leu într-o savană cu a-l vedea într-o cușcă, dar e doar opinia mea.

Am tot făcut și ceva shopping săptămâna trecută, dar n-am apucat să le pozez, iar ziua de duminică a fost de relaxare totală. 

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi?
Cu mai multe poze vă aștept pe Instagram, eu sunt @ellabeautycorner.

18 comentarii

  1. Trebuie sa repetam iesirea la un vin fiert, da' neaparat sa ploua. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui să ne grăbim, până nu începe să ningă. :)) Oricum trebuie să ne revedem curând ca să-mi aduci continuare la carte, după ce o citești.

      Ștergere
  2. Ai avut o saptamana frumoasa, plina de culoare. Ce-mi mai place si mie toamna! :)
    Gata, am adaugat pe lista de dorinte Mai puternic decat frica. Trebuie sa o citesc si eu. :D
    Mmmi-e pofta de un vin fiert! Acum vad ca ma cam curteaza o raceala asa ca o sa incerc sa o tratez cu o licoare fierbinte. Azi! Neaparat! ;))
    Pupici si o saptamana excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aș fi crezut că o să ajungă să-mi placă anotimpul ăsta, dar de noi debinde să privim partea plină a paharului. :D
      Sper să-ți placă Mai puternic decât frica dacă o vei citi, dar înainte de a citește mai bine Prima zi și Prima noapte, sunt cam în același stil, dar și mai bune.
      Sper că ți-ai făcut pofta între timp.
      O săptămână excelentă! :*

      Ștergere
  3. ai facut foarte bine ca ai luat aparatul, au iesit niste fotografii superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Am făcut mult mai multe poze, dar n-am vrut să vă plictisesc. :D

      Ștergere
  4. M-am plimbat si eu destul de mult si m-am bucurat de toamna in toata splendoarea ei. La multi ani pentru ieri, a fost si ziua mea si am sarbatorit-o cu o felie de pizza si o sticla cu cidru de mere. Am cautat si eu vin fiert prin oras dar inca nu am gasit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur pentru tine. La mulți ani și ție! Hmm, cred că majoritatea localurilor au deja vin fiert, doar nu toate le pun și-n meniu.

      Ștergere
  5. Si eu incerc sa ingnor vremea urata, dar in ultimele zile chiar m-a deranjat mult si a devenit apasator. Infine, foarte frumoase imaginile facute de tine si se pare ca ai avut o saptamana frumoasa. Sa mai duci cu tine aparatul foto si sa ne mai arati lumea prin lentila ta, ca este tare frumoasa! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg, zilele astea nu m-am mai bucurat nici eu așa mult de ploaie, dar ne obișnuim, ne acomodăm. :D
      Mulțumesc mult, draga mea! Mă apucă ocazional un chef așa de nebun de fotografiat încât car aparatul ca nebuna după mine prin oraș, așa că sigur o să mai fac asta.
      Te pup!

      Ștergere
  6. Foarte faine fotografiile!
    Eu n-am apucat să beau încă vin fiert, dar ca și tine am impresia că nu mă voi mai abate de la el după ce voi începe să-l consum.
    Aurora T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Te înțeleg, e mult până „dai startul” și apoi nu te mai poți opri până revine căldura... :))

      Ștergere
  7. Mi-ai facut o pofta de vin fiert :D Mie imi plac la nebunie umbrelele alea, mi se par super adorabile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi fă-ți pofta, deja e sezonul lui. :D La fel mi se par și mie, chiar am de gând să le „vânez” de acum în colo, mai avem și-n alte părți prin București și mai sunt și prin alte orașe din Europa.

      Ștergere
  8. Fain ca mergi cu aparatul dupa tine! :)
    EU il tin acasa, ca e greut. Dar am un telefon nou si face poze super faine! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu aș putea să fac asta mereu, am totuși un aparat DSLR care nu e deloc ușor. :)) Dar am momente când am chef să-l port cu mine, chiar dacă e cam incomod, dar mă face să mă simt turist în propriul meu oraș. Da, mă descurc și eu cu telefonul când vreau să surprind câte ceva și n-am aparatul, dar nu se compară rezultatul, mai ales când ai lumină slabă. :D
      Te pup!

      Ștergere
  9. Cand iesim si noi la un vin fiert? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricând, oriunde, nu refuz niciodată o cană cu vin fiert. :))

      Ștergere