Leapșa de toamnă

Oare cât timp a trecut de când n-am mai complet o leapșa? Cu siguranță foarte mult, timp în care le-am tot adunat, ba pentru că mi-au fost pasate de colege de breaslă, ba pentru că mi-au plăcut întrebările și am decis să le preiau neinvitată, iar acum am decis că e cazul să-ncep să mai și completez din ele. Dau startul cu o leapșa de toamnă, pe care am complet-o în fiecare an, așa că păstrez tradiția - de fiecare dată am observat că se schimbă puțin întrebările, dar ideea e aceeași... vorbim despre favoritele noastre de sezon și ce ne face viața mai frumoasă în anotimpul ăsta.


1. Ce îţi place cel mai mult toamna?

Jocul superb de nuanțe din natură e principalul motiv pentru care am „învățat” să iubesc anotimpul ăsta și eu, o mare iubitoare de căldură și zile însorite. Când știu că toamna îmi oferă asemenea peisaje superbe de care să mă bucur, prefer să profit cât mai mult de ele, în loc să mă plâng de vreme și de frig. Anul ăsta chiar am fost într-o vânătoare continuă de peisaje tomnatice cât mai speciale...




2. Ce accesorii porţi cel mai des toamna?

Eu fac parte din categoria restrânsă a celor care nu prea poartă eșarfe, iar în rest... geanta și cerceii sunt accesoriile care nu-mi lipsesc niciodată. Deci nimic special, sunt chiar plictisitoare la capitolul ăsta, doar coliere haioase și colorate ce am purtat mai interesant sezonul ăsta, dar asta doar ocazional.

3. Care este culoarea predominantă în garderoba ta, toamna?

Cred că bleumarin tind să port cel mai des (am și un paltonaș subțire în nuanța asta, de care cam abuzez toamna), deși port mult cam orice culoare într-o nuanță închisă.

4. Care este băutura ta preferată toamna?

Vinul fiert „de ocazie” și ceaiurile de zi cu zi. N-aș putea să beau în fiecare zi vin fiert cât beau ceai, aș risca să devin alcoolică - prin asta a se înțelege că beau muuult ceai cald/fierbinte (după chef), aproape în loc de apă.


5. Care este filmul preferat în această toamnă?

Nu am văzut niciun film care să mă impresioneze profund, dar nici n-am vizionat foarte multe, am urmărit mai mult seriale. Așa că o să numesc singurul serial nou început care „m-a prins” destul de tare - DC's Legends of Tomorrow. E un serial SF, cu călătorii în timp & stuff like that, iar deși genul ăsta nu e ce urmăresc de obicei, mai dau totuși de câte unul care să-mi placă, cum e cazul ăsta. Serialul meu SF favorit rămâne totuși The Flash, iar  în rest am mai revenit toamna asta la The suits și The Bing Bang Theory.

Ah, iar ca să numesc totuși un film memorabil dintre cele văzute toamna asta, atunci nu pot să numesc decât Kidnapped in Romania - cel mai prost film pe care l-am văzut vreodată. Am văzut tone de filme până-n prezent, multe mi s-au părut proaste, dar niciunul nu-l întrece pe ăsta. Uitați-vă și veți înțelege de ce, e chiar funny în prostia lui, cel puțin pentru noi, românii (pentru alții probabil că e doar prost scris, jucat și realizat).


6. Care este melodia preferată în această toamnă?

Nu-mi schimb favoritele în funcție de sezon, dar trebuie să precizez că de câteva zile am tot ascultat Ne bucurăm în ciuda lor (link către video) a celor de la Carla's Dream, m-au surprins cu piesa asta, totul mi se pare foarte tare - cum sună, versurile, videoclipul, iar partea rock de pe final e cireașa de pe tort.

7. Care este cartea preferată în această toamnă?

Am citit vreo 15 cărți de la început de toamnă și până acum (nu obșnuiesc să le număr, am verificat acum), îmi e imposibil să aleg o singură favorită, mi-au plăcut prea multe dintre ele, majoritatea de fapt. O să le amintesc totuși pe acelea care m-au impresionat mult, chiar m-au marcat într-un fel și pe care le-aș recomanda oricui:

- Copiii libertății de Marc Levy;
- Luptând cu imposibilul a lui Mike Horn;
- Înainte să te cunosc de Jojo Moyes;
- Amintirile unei nonagenare a Antoanetei Ralian;
- Memoriile unei gheișe de Arthur Golden.

Am lăsat link pe fiecare titlu de carte spre pagina de unde le-am luat la cele mai bune prețuri - iar unele au acum reduceri și mai bune. 


8. Ce nuanţe de ruj foloseşti toamna?

V-am prezentat detaliat aici câteva din rujurile mele favorite pentru toamna asta și cred că se observă clar ce-mi place cel mai mult.


9. Ce lac de unghii foloseşti toamna?

Să fiu cinstită... anul ăsta am purtat mai mult simple unghiile, date doar cu un lac pentru strălucire, ceea ce nu prea-mi stă în fire, dar așa am avut chef sau, mai bine zise, nu prea am avut chef să le fac. Totuși, când le-am colorat am ales nuanțe închise - acum port un roșu atât de închis încât pare negru într-o lumină mai slabă.

10. Care este parfumul tău preferat în această toamnă?

Din motive pe care nu le-aș putea explica, fiindcă aroma lui e mai mult de primăvară, toamna asta am purtat foarte des Neroli de la Yves Rocher. Am avut pata pusă pe el, fără un motiv anume... Am mai purtat, evident, multe alte parfumuri, dar m-am surprins întinzând mâna după parfumul ăsta de cele mai multe ori.



Dau leapșa mai departe către Ira, Camelia și Georgia, dar aștept răspunsurile voastre la întrebări și în comentarii sau măcar la una singură...

Ce vă place cel mai mult toamna?

14 comentarii

  1. Primele poze sunt misto de tot ... o s-o fac si eu (inainte sa se termine toamna). :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, îmi plac și mie mult, peisajele sunt superbe! Abia aștept s-o citesc și la tine.

      Ștergere
  2. Foarte frumoase primele poze! Multumesc mult de leapsa, chiar am citit-o cu placere si ma gandeam sa o preiau :) Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Cu drag, mă bucur că ți-a plăcut și aștept să aflu și alegerile tale. :D
      Te îmbrățișez cu drag!

      Ștergere
  3. Fain tag, m-a relaxat sa citesc raspunsurile tale!
    Ceva ce-mi place la toamna?! Printre altele, mirosul de gutuie proaspat culeasa! :)
    Hugs, sweetie!
    Ilda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Ilduca, de când nu te-am mai văzut pe aici. :D Mă bucur mult dacă ți-a plăcut postarea!
      La asta nici nu m-aș fi gândit, dar și mie-mi place mult mirosul gutuilor, poate mai mult decât gustul.
      Pupici!

      Ștergere
  4. O să mă uit la film din curiozitate, poate chiar în această seară. Sunt curioasă cât va fi de prost :D.
    Voi prelua şi eu tag-ul, dacă nu te superi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tare curioasă ce impresie îți lasă, deși una bună nu are cum. :))
      Chiar m-aș bucura să aflu și alegerile tale, așa că ești invitata mea!
      Pupici!

      Ștergere
  5. Frumoasa leapsa si frumoase peisaje. Si eu am citit "Memoriile unei gheise" acum cativa ani si mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Mă bucur că ți-a plăcut, mi s-a părut extrem de bine scrisă, iar întreaga poveste fascinantă.

      Ștergere
  6. Imi place mult leapsa asta, cred ca o s-o preiau si eu(cu permisiunea ta desigur) chiar daca acum la Brasov ninge si cred ca ar fi mai actuala una despre iarna. :)
    Eu acum citesc cartea: P.S. Te iubesc si cred ca va fi in primele 5 carti preferate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești invitata mea, mă bucur că ți-a plăcut! Eh, calendaristic încă e toamnă, așa că merge... :D
      Hehe, chiar PS Te iubesc mă gândeam să încep în seara asta.

      Ștergere
  7. Nu prea am "simtit" toamna asta, a fost cam agitata si nu am avut vreme si stare sa ma bucur de ea. Sper ca iarna sa vina cu ceva mai mult..calm. Am facut leapsa, mersiii de tag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg, la mine cred că ăsta e primul an în care am reușit să mă bucur de anotimpul ăsta și de tot ce oferă, dar sper să reușesc să fac un obicei din asta. Încă nu știu dacă găsesc suficiente motive de bucurie pentru iarnă, le tot caut și... nimic. :)) Poate doar orașele frumos împodobite și târgurile de Crăciun, dar astea țin numai o lună.
      Cu drag, mă bucur că ai completat-o.

      Ștergere