Review: Cremă depilatoare facială Avon

Later edit: Din păcate impresiile descrise în continuare nu mai sunt în totalitate valabile, odată cu schimbarea ambalajului a fost schimbată și formula produsului, pe care acum n-o mai tolerez, îmi irită prea rău pielea.

Cred că majoritatea fetelor și femeilor  din ziua de azi elimină părul de deasupra buzei superioare. Multă vreme m-am epilat cu benzile cu ceară speciale pentru față (cele de la Veet mi se par cele mai bune din ce am încercat), dar nu pot spune că mă încântă să-mi „torturez” fața (să mă las pe mâna altcuiva s-o facă… nici gând). În plus, am o mare problemă vara când cu greu reușesc să găsesc momentul ideal pentru epilare, deoarece transpir pe față din cauza căldurii și dacă transpir după  ce tocmai m-am epilat cu benzi mă irit îngrozitor.

Recent m-am hotărât să încerc și o cremă pentru epilarea facială. Am ezitat puțin, mi-a fost teamă de efectele aplicării pe față a chimicalelor dintr-o astfel de cremă, dar până la urmă mi-am făcut curaj și mi-am achiziționat crema pentru epilare facială de la Avon, gama Skin so soft despre care auzisem și citisem numai lucruri bune.


În cutiuța în care se află produsul se regăsește și un prospect cu atenționările și instrucțiunile de rigoare. Nu o să le mai redau aici, sunt cele „clasice” care se regăsesc alături de orice cremă depilatoare. Trebuie lăsată să acționeze aproximativ 2 min jumate (dar poate fi lăsată până la maxim 10minute, la nevoie), are 15 ml, termen de valabilitate 12 luni de la desigilare și costă 12-13 lei, depinde de oferte.

Îmi place ambalajul, este foarte practic deoarece pot să aplic crema direct din tub și o întind cu ajutorul vârfului care seamănă cu cel al gloss-urilor:


La prima utilizare am așteptat 4 minute și sinceră să fiu, nu mă așteptam să își facă într-adevăr efectul atât de rapid. Am șters crema de pe față cu o dischetă, foarte delicat, fără să apăs sau să frec. Rezultatul? Tot părul a fost eliminat, nu am avut nicio iritație și nici usturimi, mâncărimi sau alte reacții adverse. Ba mai mult, după ce am clătit zona cu apă călduță mi-am dat seama că mi-a lăsat pielea catifelată. Am rămas surprins plăcută! Am mai folosit-o de câteva ori de atunci și pot spune că sunt suficiente 3 minute pentru a acționa (în cazul meu, depinde de grosimea firului de păr). Nici la utilizările următoare nu mi-a creat niciun fel de probleme în timpul sau după epilare.

Nu am ce să-i reproșez acestui produs. Cu siguranță voi mai apela și la benzile mele cu ceară de la Veet, dar cu siguranță voi avea în permanență și această cremă, pentru momentele în care vreau rezultate rapide,  fără durere și fără iritații pe caniculă.

20 de comentarii

  1. Interesant. Nici nu stiam k Avon a scos asa ceva. O sa-i dau si eu o sansa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, a apărut de ceva timp. Chiar am fost sceptică în privința acestui produs, dar m-a surprins plăcut. :)
      Sper să-ți placă la fel de mult cât mi-a plăcut și mie, dacă o încerci. :*

      Ștergere
  2. Imi trebuie si mie asa ceva :d. Am niste firicele in zona sprancenelor(aproape invizibile) pe care nu le pot smulge cu penseta si nu imi plac deloc sa le vad acolo. :))
    Multumim pentru articol! Folositor. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe acelea cred că le elimină într-un minut :)) ... dacă zici că-s subțiri (adică un fel de puf bănuiesc). Mă bucur mult că a fost de folos!
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Hm, sa-l faca si ei in vazianta gigant sa-l folosim si in alte zone ale corpului nu numai la mustacioara! :D Nu stiam ca au cei de la Avon asa ceva..... :O Este in premiera pentru mine. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi au și creme depilatoare pentru corp și din câte am înțeles de la fetele care le-au folosit... chiar sunt bune și acelea. Au apărut cred că de vreun an! :D

      Ștergere
  4. Ah! Da. Chiar voiam sa citesc un review despre crema aceasta. Si eu intentionez s-o cumpar si nu stiam cat de ok este sau nu. :D Acum ca stiu, AVON, here I come! :))
    Cat despre epilatul cu benzi de ceara ... Si eu am avut si inca am problema asta. Ma irit[am] ingrozitor si pana-mi trece[a] iritatia creste[a] parul la loc. Si nici nu-l indeparta 100% ...
    Merci fain pt review. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, mă bucur mult că ți-a fost de folos postarea. :D Sper să-ți placă la fel de mult ca mie, eu deja am ajuns la al treilea recipient. :D
      Ce urât. :( La mine nu era chiar așa de rău, dar nici prea minunat. :)) Mă bucur că am scăpat de un chin datorită aceste creme depilatoare!
      Cu mare drag!

      Ștergere
  5. Am cumparat si eu aceasta crema in urma citirii acestui review si m a usturat de cand l am aplicat acum am iritatii si ma ustura. L am aplicat correct, am urmat intocmai instructiunile. Deci, o mare porcarie care costa 13 ron. Sunt foarte dezamagita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu ți s-a potrivit, poate ai pielea mai sensibilă la vreun ingredient din compoziție. Totuși, dacă nu ți s-a potrivit ție nu înseamnă că „e o porcărie”. Eu am prezentat strict experiența mea cu produsul (și dacă nu-mi plăcea, nu-l recumpăram de nenumărate ori și nici nu aveam nimic de câștigat să mint în articol), însă nu pot garanta că se potrivește oricui.

      Ștergere
    2. Exact, și am rămas cu aproape tot părul pe față chiar și dacă am lăst-o 15 minute.

      Ștergere
    3. Au schimbat formula între timp, nici mie nu-mi mai place, tocmai de aceea am adăugat cu câteva luni în urmă o mențiune în introducerea articolului, în care am menționat asta. :)

      Ștergere
  6. Nu am folosit niciodata aceasca crema , dar cred ca o voi cumpara , un urma acestui review . Am o intrebare : ai folosit vreodata dispozitivul pentru indepartarea parului facial ? Daca da , atunci cum ti se pare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am încercat un dispozitiv de genul ăsta, nu-mi mai amintesc de unde era, dar știu că nu mi-a plăcut. Mă irit rău de la orice smulge firele de pe zona aia, însă eu sunt foarte sensibilă.
      Dacă vei încerca crema, să n-o lași prima oară mai mult de 3-4 minute, eventual s-o testezi pe o porțiune mai mică prima oară.

      Ștergere
  7. Buna ziua!Parul creste mai rar ,sau mai des?la cate saptamani sau zile creste iar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! La mine nu s-a produs nicio schimbare, părul crește la fel, nici mai rar, dar nici mai des sau cu fir mai gros. La mine crește destul de greu, cam după două săptămâni devine vizibil, dar asta cred că depinde de la persoană la persoană, de cât de repede crește părul.

      Ștergere
  8. Vreau su eu crema depulatoare facialã cum fac sã comand un nr de telefon dacã mã puteti ajuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu doar mi-am scris impresia despre produs, pentru comenzi va trebui să contactați un reprezentat Avon care vă poate ajuta sau mai există, din câte știu, opțiunea de a comanda direct online, de pe site-ul lor.

      Ștergere
  9. Buna...pot incerca această crema si pentru perciuni? Ai vreo părere de asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună. N-am idee, n-am încercat, dar e posibil să fruncționez.

      Ștergere