Tips&Tricks: Îngrijirea buzelor

Vântul, frigul, soarele și diverși alți factori ne afectează nu doar tenul sau părul, ci și buzele! Bineînțeles că nici acestea nu trebuie neglijate, merită și ele îngrijite și răsfățate! În urmă cu vreo săptămână am cam neglijat rutina de îngrijire a acestora, iar combinația dintre vântul și soarele puternic mi le-a afectat destul de rău într-un timp foarte scurt. Așa mi-a venit ideea să vă vorbesc despre îngrijirea buzelor și să vă dau câteva mici sfaturi în acest sens - probabil că pe majoritatea le cunoașteți, dar nu strică niciodată să ne reamintească cineva de unele lucruri pe care nu trebuie să uităm să le facem, nu-i așa? Zic să trecem la subiect...


Nu uitați de balsamul de buze, indiferent de anotimp!

Folosiți balsam de buze cu SPF! Da, da... și buzele trebuie protejate de soare! Ar trebui să folosim un astfel de balsam cel puțin vara, deși nici în restul anului n-ar strica! În prezent singurul meu balsam de buze cu SPF este unul lichid (tip gloss) de la Avon, dar ar trebui să-mi achiziționez și unul solid, să-l pot aplica sub ruj! Desigur, putem să improvizăm și să aplicăm din crema cu SPF pentru ten!

Exfoliați buzele cam o dată pe săptămână sau chiar mai des, dacă e nevoie - puteți folosi o periuță de dinți cu perii moi, un exfoliant special din comerț sau și mai bine... un exfoliant preparat chiar de voi! Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de zahăr și un alt ingredient (sau chiar mai multe, după preferințe) hidratant/e: miere, ulei de măsline, unt de shea, unt de cacao, etc. Ultima combinație pe care am făcut-o (inspirată de Diana) a fost următoarea: zahăr, miere și un balsam de buze pisat! Foarte mult mi-a plăcut! Este însă foarte bună și combinația doar dintre zahăr și miere sau doar zahăr și unt de shea sau puteți pune în loc de balsamul de buze ulei (de care preferați) sau multe alte variante. Puneți-vă imaginația la încercare, sunt nenumărate combinații foarte bune! Important e să combinați zahărul cu ceva hidratant, iar rezultatul să fie unul abraziv.

Folosiți ingrediente naturale pentru hidratare! Oricât de bune și comode sunt balsamurile de buze din comerț, tot mai eficient e un ingredient natural! Așa că, în timp ce vă răsfățați cu măștile de față preferate... puteți profita să aplicați puțină miere pe buze, pe care să o țineți cât de mult rezistați..... tentației de a o mânca! :)) De asemenea, peste noapte puteți aplica pe buze cremă de gălbenele sau o altă cremă mai grasă, își va face efectul mult mai bine peste noapte decât un balsam obișnuit.

Evitați rujurile rezistente la transfer sau cel puțin nu le folosiți în exces. Din păcate acestea usucă buzele, iar dacă deja sunt ușor uscate... rezultatul e unul cu atât mai neplăcut.

Nu vă „roadeți” buzele! - sună cam ciudat, dar doar cine a avut un astfel de tic știe ce răni poate lăsa pe buze. :( Eu cunosc, din fericire aproape (mai am momente rare) am scăpat de el.

Hidratarea din interior - nu insist pe subiect că sigur știți despre ce vorbesc, așa că doar vă reamintesc că e cea mai importantă!


V-a fost vreun sfat de folos? Sunteți de acord cu cele scrise mai sus? Mai aveți alte sfaturi de adăugat la listă?


12 comentarii

  1. Da, sunt de acord cu toate sfaturile tale.
    Felicitari pentru articol!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult și îți mulțumesc frumos, Dee!
      Pupici :*

      Ștergere
  2. Extrem de util articolul, iti multumesc pentru sfaturi, de unele nu aveam habar. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea cu mierea o stiam si eu si ca trebuie sa ne exfoliem buzele cu periuta de dinti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sio eu evit rujurile erzistente la transfer, sunt criminale pentru buze...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, din păcate. :( Sunt bune ocazional, la un eveniment sau ceva, dar nu de purtat zilnic.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Nu-i bineee! :( Încă mai am și eu tendința uneori, mai ales la nervi, dar încerc să mă abțin.

      Ștergere
  6. Foarte utile sfaturi! Îmi place că pui accent pe ingrediente naturale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că le consideri utile! Încerc pe cât posibil să optez pentru metode de îngrijire cât mai naturale... în ultimul timp. :D

      Ștergere