Week in photos #123

Să public postarea asta marți în loc de luni s-a tot întâmplat în ultima perioadă, dar deja o să ajung să scriu în weekend despre săptămâna anterioară, în ritmul ăsta. Eh, până o să reușesc eu să mă organizez mai bine, public când apuc, în ideea că niște poze cu locuri și lucruri faine pot fi admirate oricând. Mi-a fost oricum și greu să selectez pozele de săptămâna trecută, erau împrăștiate prin o mie de foldere și am multicele din weekend dintre care nu prea știam ce să aleg, dar gata, trec la poze...


După cum speram pe începutul săptămânii, temperaturile plăcute și soarele au revenit, totul a început din nou să semene a primăvară, iar eu am încercat să profit pe cât posibil de asta, ba chiar am cam murit de cald în vreo două zile - când e vremea asta așa sucită, nu știu cum sunteți voi, dar eu habar n-am cum să mă mai îmbrac, așa că sfârșesc prin a mă îmbrăca prea gros de teamă să nu tremur de frig.


Dar hei, măcar ne putem răcori aruncându-ne într-una din fântânile acum pornite. Glumesc ca să fac legătura cu ce spuneam mai devreme, n-am putut să mă abțin să nu pun și aici poza asta pentru că mi s-a părut foarte simpatică ideea celor de la 7up, cu „îmbrăcatul” fântânii de la Universitate și a băncilor din jurul ei, arăta totul foarte vesel colorat.


M-am bucur și când am văzut că s-a deschis Grădina Eden, unul dintre cele mai faine localuri din București pentru vară, cu multă verdeață, băuturi răcoritoare preparate pe loc din fructe proaspete și... aglomerație, dar în același timp cu o atmosferă relaxantă. Sigur o să mai ajung pe aici dese ori până la final de vară.


De la început de primăvară aveam chef de o hoinăreală prin pădure, dar de fiecare dată s-a întâmplat câte ceva - ploaie, de regulă - așa că abia sâmbăta asta am decis s-o tăiem spre Snagov, unde ne-am plimbat și prin pădure, am găsit și leurda înflorită, care făcea să pară că e nins pe jos. N-am avut curaj să plecăm mai departe de atât, îmi imaginam că va fi foarte aglomerație din cauza weekend-ului prelungit, mi-a ajuns cât am mers bară la bară de Paște.


Tot prin pădure am mers și pentru a ajunge la insulița unde se află Mănăstirea Snagov, destul de simpluță, dar foarte frumoasă curtea, cu multă verdeață, floricele de tot felul, câini cu chef de joacă, păuni superbi și o priveliște foarte faină asupra împrejurimilor. Am fi putut ajunge până aici ocolind vreo 13 km cu mașina, dar ce rost avea? Am preferat plimbarea prin pădure (cam 1,5 km), pe unde am dat de o grămadă de câini caraghioși, pe care i-aș fi luat unul câte unul după mine. Mi-a părut rău că n-am avut măcar ceva de mâncare să le dăm.


Tare mult aș fi vrut să văd și interiorul Palatului Snagov, dar din câte am aflat nu se mai poate vizita nici cu programare în prealabil, ca acum câțiva ani, se poate doar cu invitație la vreun eveniment organizat. Sau să cunoști niște bogătași care-și fac nunta acolo și te invită, ha! Mda, nu știu de ce nu lasă liber la vizitare măcar atunci când nu sunt evenimente, dar poate n-am înțeles eu bine. În fine, m-am mulțumit cu priveliștea exteriorului mai puțin interesant, m-am mai întristat puțin și văzând mizeria de prin anumite locuri pe lac sau prin alte zone și am încercat să privesc doar partea plină a paharului - că așa-i la noi, nu-i așa? Ne-am învățat.


Dacă am tot zis de câini... vă arăt o pisică. Pentru că sunt mai dive și stau mai frumos la poze, nu de altceva. Pe negresa asta am prins-o dormind acolo, dar cineva a trezit-o când și-a trântit telefonul pe jos și, culmea, n-am fost eu aia. :))


Am lăsat pentru final lalelele astea superbe, care arată ca niște acadele. Poza e făcută la Bulbi România din Tăncăbești, de unde mai văzusem poze pe blogul Prin Lume, iar când am văzut indicatorul din mers mi-am amintit imediat, și bineînțeles că am vrut și eu acolo. A trebuit să ne învârtim puțin ca nebunii pentru a întoarce, dar nu mai contează, e super fain locul - florile sunt de fapt de vânzare, dar sunt așa de multe și frumos aranjate, fiind notate și numele fiecărui tip de lalea, încât n-a părut prea surprins cel care se ocupă că am venit pentru a admira și a face niște poze.

Vă doresc o săptămână cât mai frumoasă în continuare și vă aștept cu mai multe poze pe Instagram - aici mă găsiți sau după numele @ellabeautycorner (acolo postez mai multe poze și mai des).

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? Cum ați profitat de weekend-ul prelungit?

14 comentarii

  1. Chiar asteptam sa scrii despre Snagov, superbe pozele de pe Instagram!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aș fi vrut să am doar cuvinte de laudă, dar e oricum un loc drăguț, pădurea chiar mi s-a părut foarte frumoasă. Mulțumesc mult!

      Ștergere
  2. superbe poze, dar in special ultima, cu lalele :). nici matza nu e de lepadat :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! M-am abținut cu greu să pun doar o poză dintre cele cu lalelele, am făcut o grămadă. Hehe, am mai pus o altă mâță pe Instagram. :))

      Ștergere
  3. Şi mie îmi place mult Grădina Eden, am descoperit-o acum vreo 4 veri şi m-a cucerit din prima clipă.
    Ce frumoasă e mâţaaa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte frumos localul, nici nu simți că te mai afli în București cât timp stai acolo. Cred că era a cuiva mâța, că prea arăta îngrijită.

      Ștergere
  4. Câte cadre frumoase ai surprins!
    M-am delectat si relaxat lecturandu-ti postarea.<3
    Sper ca si săptămână această să fie la fel de frumoasa!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Mă bucur dacă te-a relaxat lecturarea postării, asta e intenția mea. :D
      Un weekend frumos să ai! Pupici

      Ștergere
  5. Eu inca nu-mi dau seama cum reusesti sa faci poze atat de frumoase dar imi bucur ochii cu ele in fiecare saptamana. E rubrica mea preferata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În multe cazuri face aparatul cam totul, dar îți mulțumesc pentru apreciere, mă bucur mult că îți plac pozele, dar și postările din rubrica asta.

      Ștergere
  6. Imagini viu colorate care iti inveselesc ziua. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Saptamana de saptamana, ne prezinti cele mai frumoase momente petrecute de tine.
    Imi place ca de fiecare data esti "pe faza" si avem si noi ocazia sa vedem locurile si personajele pe care le intalnesti.
    Mustacioasa "bruneta" e frumusica foc! ♥
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place să surprind în imagini locuri frumoase, animale simpatice, floricele colorate și... cam tot ce e frumos, așa că e plăcerea mea să împărtășesc cu voi măcar o mică parte dintre ele, fiindcă toate ar fi cam mult. :)) Mai recuperez pe Insta, unde mi-am propus să mai public și din urmă poze, de care e păcat să stea doar în arhiva proprie.
      Daaa, chiar era și foarte îngrijită, o mică divă. :))
      Pupici

      Ștergere