Produse consumate - Octombrie 2017

Mi-am zis că o să încerc în următoarea perioadă să revin cât de cât la zi cu unele rubrici unde sunt foarte în urmă cu postările, dar vreau să mai vin și cu articole de actualitate, să nu rămân și cu altele restantă. Trebuia oricum să scap de ambalajele goale, se adunase o pungă plină. Deși în titlu am menționat doar o lună, în realitate sunt strânse pe două luni - septembrie și octombrie, așa că pentru perioada dată nu mi se pare că aș fi consumat foarte multe, însă nici nu mă așteptam, ținând cont că vreo două săptămâni am stat la pat, timp în care am folosit doar strictul necesar de îngrijire/igienă. Cu limitările de shopping cosmetic stau oricum bine, mi-am făcut doar ocazional câte un mic moft și am reușit să mă bucur mult mai mult de produsele pe care le am.


Cel mai mult mă bucură că reușesc să consum în mod constant din produsele de makeup de vreun an în coace, încă am mult prea multe pe majoritatea categoriilor, dar măcar nu mai simt că mă copleșesc. S-au adunat și în ultimele două luni câteva, printre care am și un ruj, cea mai mare „realizare” posibilă în materie de consumat produse, pentru mine cel puțin sau oricine mai are o duzină de rujuri.

Încep cu el, cu rujul Flormar Deluxe Shine Gloss, în nuanța D32, un ruj foarte fain, către care am întins mână în special când aveam buzele foarte uscate. E lejer, ușor hidratant, are un luciu discret, iar nuanța era un roz cumințel, numai bun de zi cu zi. Mi-a plăcut, dar n-ar avea niciun sens să-l recumpăr, mai am cel puțin două rujuri de la alte branduri la fel ca nuanță și finish. În plus, mai am unul din gama asta într-o altă nuanță, un peach drăguț.

Am mai consumat încă un balsam de buze Yves Rocher, am pierdut numărul variantelor încercate în ultimii 2-3 ani și toate mi-au plăcut, atât ca eficiență, cât și pentru miros. Varianta asta cu merișoare a făcut parte dintr-o gamă de sărbători, probabil cea de anul trecut, nu știu dacă se mai găsește, însă sunt oricum destule opțiuni, pe alese. Probabil că o să mai iau și altele, nu e chiar cel mai eficient posibil, dar e suficient pentru zi și-mi place că e lejeră textura.


Cu rimelul Joko Double lashes am avut o relație ciudată de la început până la final, uneori îmi plăcea la nebunie rezultatul obținut și alte ori simțeam nevoia să mai revin cu alt rimel, pentru că nu eram deloc mulțumită. Nu m-a încântat nici periuța gigantică, parcă e cam mult și pentru ochii mei mari, nu știu cum s-ar descurca cu ea cineva cu ochi micuți. Aș mai da o șansă brandului dacă aș avea ocazia, multă lume mi-a recomandat rujurile lor, dar nu știu dacă se găsesc în altă parte în afară de site-ul oficial, unde nu o să dau comandă doar pentru un produs - eu aveam rimelul de la un târg.

Am mai terminat și un micuț rimel YSL Effet faux cils, care a ținut mult mai mult decât mă așteptam și care mi-a plăcut, dar nu suficient de mult încât să-l vreau full size. Mi s-a părut foarte ciudat că are mult parfum în el, miroase plăcut, dar nu știu cât de ok e atâta parfum de pus la ochi, îl foloseam cu oarecare emoții, fiindcă am ochii sensibili la produse parfumate. Nu mi-a creat totuși probleme. Oricum, rezultatul obținut cu el nu era fabulos, sunt altele care-mi plac mult mai mult.

Pe lista de recumpărat trece Melkior Setting Mist, care are o formulă curată, fără alcool denat sau parfum, cum au marea majoritatea a produselor de tipul ăsta și care pentru mine își face treaba. Eu folosesc spray de fixare mai mult pentru a scăpa de aspectul pudrat, mai ales vara când aplic mai multă pudră matifiantă, iar dacă oferă și puțină rezistență suplimentară e minunat, dar mi se pare cam greu de testat dacă și cât face asta, așa că nu mă pronunț în sensul ăsta. Îl găsiți online aici.


N-am consumat foarte multe produse de îngrijire a tenului și nici n-am fost deloc bucuroasă când am stors ultima picătură din Paula's Choice Resist fluid cu SPF 50. Am avut varianta mică, de 15 ml, din care am folosit ocazional, atunci când chiar aveam nevoie de o bază foarte bună, fiindcă e într-adevăr matifiantă, după cum scrie în numele foarte lung. Nu lasă niciun filtru pe ten, are o textură lejeră foarte plăcută, nu se simte pe față deloc, e o cremă minunată... deși cam scumpă pentru un produs care trebuie aplicat din abundență, dar tot iau în calcul s-o iau în full size vara viitoare (iarna prefer altele).

Am mai avut crema Clarins Multi Active Jour tot în variantă mini și nu mi-am schimbat opinia nici după încă un tubuleț consumat - e lejeră, foarte ok pentru un ten gras sau mixt, dar nu ceva prea special. N-aș refuza încă un tub din ăsta mic, că e bună de strecurat în bagaj, dar pentru folosit în mod constant am pretenții mai mari și alte favorite.

S-au adunat și niște produse pentru unghii/mâini, printre care încă o sticluță din baza de unghii Farmec, din care am mai consumat câteva în trecut și e foarte posibil să nu fie nici asta ultima oară. E foarte faină, îmi place nuanța lăptoasă pe care o oferă unghiilor, se usucă repede, protejează bine și mai e și foarte ieftină. Eu fac cum fac și tot revin la ea de câțiva ani, nu m-a impresionat în mod special niciuna mai scumpă.  

Creionul corector Melkior e cel mai bun produs de tipul ăsta pe care l-am încercat și deși nu e un produs indispensabil, m-aș descurca și cu un bețișor sau o pensulă să curăț oja de pe cuticule la nevoie, totuși e posibil să-l mai iau, a ținut oricum o veșnicie.

Ce m-a cucerit din start la crema de mâini Di Palmo e faptul că are protecție solară, ceva destul de rar întâlnit la creme de mâini, iar textura plăcută, hidratarea bună, mirosul foarte plăcut și faptul că e mai micuță m-au făcut s-o țin aproape mereu în geantă și s-o folosesc des cu plăcere. Produsele Di Palmo se găsesc la Marionnaud, iar eu vreau să mai încerc și alte variante.


Chiar dacă am spus după prima sticlă consumată că n-o să-l recumpăr prea curând, că am prea multe geluri de duș și bla bla, n-a trecut de fapt prea mult timp până când a revenit la mine-n baie gelul de duș Palmolive cu ciocolată și încă în varianta mai mare. E un deliciu, miroase minunat și mai are și-o textură cremoasă, plăcută. Nu știu de ce i-au zis „body butter wash” totuși, e de fapt între gel și cremă de duș. Detalii... eu îl iau iar sigur!

Foarte fain a fost și săpunul lichid Balea cu pitaya și cocos, e variantă cremoasă, foarte blândă cu mâinile și mirosea minunat. La capitolul ăsta Balea e prima mea opțiune, acum am altceva început, dar tot la astea o să revin, sunt ieftine și bune.

Nu pot spune același lucru despre spumantul Avon Planet Spa cu trandafiri, am mai avut din gama asta și varianta cu ciocolată și chiar dacă prin comparație ăsta a fost mai bun, măcar mirosea spuma a trandafir, totuși nu e cine știe ce niciunul, trebuie turnat mult în cadă. Cred că-l aveam primit de undeva, că eu nu l-aș fi luat.

Am consumat și două anti perspirante, ambele foarte eficiente chiar și pe căldură mare, atât B.U. in action, cât și vechiul meu prieten Nivea Stress protect. Cel mai probabil o să mai revin la amândouă, deși parcă B.U. mă încântă și mai tare pentru miros.


Mult lăudatul Moroccanoil mi-a plăcut, dar nu m-a dat pe spate. Miroase minunat, îmi lăsa vârfurile fine și disciplinate, nu încărca părul nici dacă-mi scăpa mai mult, îl puteam folosi și pe părul uscat, dar toate astea sunt lucruri pe care le fac și alte uleiuri de păr mai puțin piperate la preț. E drept că am avut varianta light, poate o să dau totuși cândva o șansă și originalului, dar n-aș spune că sunt nerăbdătoare în sensul ăsta.

Șamponul Garnier Ultra Doux Green tea m-a atras cu mirosul, dar doar atât a fost de el. Mi s-a părut puțin cam agresiv, în rest a fost ok, n-a făcut nimic special, dar nici probleme nu mi-a creat. Cam același lucru pot spune și despre șamponul Shamtu, luat din Chișinău, care după nume mă gândeam că e echivalentul la Schauma, deși mirosea ca H&S, așa că nu sunt sigură. Parcă mi-a plăcut totuși mai mult ăsta decât Garnier, dar nu cât să plâng după el.

Hai că închei într-un stil mai vesel, cu șamponul uscat Batiste Oriental, eficient ca toate și cu o aromă florală minunată. O să-l mai iau și-n varianta asta, poate mai la primăvară, acum am rămas cu altele. Nu-mi lipsesc din casă, mă salvează la nevoie, dar încerc să nu le folosesc prea des, știu că scalpul meu n-ar fi prea fericit dacă aș face asta. Eu le cumpăr de aici la prețuri bune, iar în momentul de față au cele mai mici prețuri la care le-am văzut.

Ați încercat vreunul dintre produse? Ce ați mai consumat în ultima vreme?

12 comentarii

  1. Produsele Di Palomo imi plac si mie mult, am mai multe creme de maini, balsam de buze si un gel de dus, dar vezi ca-s de la Marionnaud, nu Douglas. :)

    Eu n-am incercat nici un sapun lichid de la Balea, trebuie sa iau unul ca prea le vad laudate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când ți-am văzut comentariul mă întrebam ce Douglas ai văzut, eram convinsă că am scris ce trebuie. Se pare că nu. :))
      Trebuie să le încerci, sunt foarte mișto.

      Ștergere
  2. Șamponul ăla Shamtu zici că e un Wash & Go într-o sticlă albastră (la noi sunt verzi sticlele lor).Mă tentează săpunurile lichide de la Balea, dar joia viitoare revine gama mea preferată de la Cie, așa că le mai amân pe alea de la Balea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum că spui... forma sticlei chiar pare aceeași. Acum sunt trei opțiuni. :))
      Nu știu cum sunt săpunurile lichide Cien, dar dacă seamănă cu gelurile lor de duș, eu zic că sunt mai bune cele de la Balea.

      Ștergere
  3. eu am avut un unt de dus palmolive luat de la mama lui din turcia, si ala chiar avea textura de unt. de la noi l-am avut doar pe cel cu menta si e asa cum zici tu, intre gel de dus si crema, nu stiu care e faza cu ele :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine de știut! Nu se întrevede o călătorie în Turcia în viitorul apropiat, am mult prea multe altele în minte, dar cine știe... când o să am ocazia o să le caut oricum, m-ai făcut curioasă.

      Ștergere
  4. ma chinui sa termin si eu tratamentul pt unghii de la farmec, dar mai nou, m-am axat pe 9in1 de la melkior. ma chinui si eu sa fac recensamantul produselor consumate luna trecuta, dar parca nu-mi iese. ai ceva recipiente goale, chiar si pe 2 luni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am nevoie să mă străduiesc în sensul ăsta, consum destul de repede bazele pentru unghii. Îmi place și mie acela de la Melkior.
      Nu e rău, dar se putea mai bine. Mă uit la câte am și mă întreb uneori când o să le consum vreodată :))

      Ștergere
  5. Multe produse de calitate ai mai consumat. Cred ca am incercat si eu toate variantele de balsam de buze Yves Rocher si clar mi-au placut tare mult. Nu stiam de creionul corector de la Melkior, trebuie neaparat sa o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar s-au adunat multe produse foarte bune, dar sunt și câteva mai puțin interesante de care mă bucur că am „scăpat”. :D
      Dacă folosești merită încercat, șterge imediat oja de pe cuticule/piele și are mai multe vârfuri de rezervă, eu îl aveam de muuult timp și l-am tot folosit.

      Ștergere
  6. De la Joko am cateva produse de machiaj si mi-au placut. La mascara nu cred ca stau ei foarte bine, in schimb daca intri pe blogul meu, ai sa descoperi cateva produse faine. Au magazin pe la Casa Presei, la un hotel.
    Am si eu baza aceea de la Farmec si imi place. Doar ca momentan am abandonat-o si am folosit exclusiv baza 9in1 de la Melkior.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că am citit ceva la tine, despre un ruj lichid și... nu-mi mai amintesc, doar la ăla mi-a rămas gândul. E bine de știut că au și un magazin, mersi pentru info!
      Tot baza de la Melkior am folosit-o și eu în ultima perioadă, e foarte faină.
      Pupici

      Ștergere