Top 5 oje albastre

La începuturile acestui blog ojele și manichiurile erau subiecte de bază, postam dese ori manichiuri cu diverse modele (vedeți aici) și uneori scriam despre oje noi descoperite, ceea ce n-am mai făcut în ultimii 2-3 ani. Nu pentru că nu m-ar mai interesa deloc subiectul, doar că n-am considerat că aș mai avea ceva nou de adus pe tema asta. În ultimii ani am optat mai mult pentru manichiuri simple, pentru că asta am preferat, iar la copitolul oje... well, deja am adunat două cutii mari pline, așa că rar, foarte rar, am mai achiziționat vreuna nouă. 

Îmi era totuși dor să scriu pe subiectul ăsta și mi-a venit ideea ca în rubrica Top 5 să vin și cu ceva despre oje, iar cum cele albastre sunt una dintre slăbiciunile mele, hai să începem cu ele, să vă arăt 5 oje albastre care mie-mi plac cel mai mult, cel puțin din ceea ce mai am în prezent, dacă nu chiar în general. Le-am ales în funcție de efectul pe unghii, dar am ținut cont și de calitate în această selecție, însă le-am exclus pe acelea care știu că nu se mai găsesc - o să vă arăt totuși câteva bonus la final.


5. Kiko nail lacquer nr. 335

E o ojă lucioasă simplă, dar într-o nuanță frumoasă de albastru și cu un luciu puternic, din gama clasică de la Kiko, care ar trebui să se găsească în orice magazin fizic de-al lor de prin Europa (în magazinul online oficial nu văd să fie vreo ojă). După cum probabil ați aflat, produsele Kiko au fost adus online și la noi, dar doar o parte se găsesc aici, inclusiv unele oje, însă nu din gama asta. Mai am și alte oje în nuanțe similare (de la Alessandro, Rimmel London, Golden Rose etc), dar calitatea mi se pare mai bună la aceasta și de aceea am ales-o în detrimentul altora - se aplică ușor și e destul de opacă din două straturi, se usucă repede și rezistă mult și bine.


4. Flormar nail enamel nr. 431

E absolut superbă oja asta, are particule multe de sclipici care o fac să arate fabulos în soare - ceea ce eu n-am prea avut pentru poze - dar și într-o lumită mai slabă arată foarte frumos. Dacă vreți s-o vedeți mai bine intrați aici, în ciuda calității mai slabe a imaginilor de acolo, tot cred că se vede mai clar. Singurul minus e faptul că are o pigmentație mai slăbuță, sunt necesare trei straturi pentru a fi perfect opacă, din fericire totuși se aplică și se usucă foarte repede, așa că nu mi se pare un inconvenient major. Presup că încă se găsește la orice stand/magazin Flormar.


3. Lovely Baltic Sand nr. 6

Pe ea v-am arătat-o într-o postare acum câțiva ani, când am descoperit-o, de acolo am și preluat poza de mai jos, că n-a fost chip să-i redau frumusețea în pozele făcute acum. E o ojă texturată, cu particule subtile de sclipici și cu o textură mai discretă decât a altor oje de tipul ăsta. Ceea ce o face mai ușor de îndepărtat de pe unghii, chiar dacă nu se șterge chiar la fel de repede ca o ojă lucioasă. Trebuie lucrat puțin mai mult la aplicare, dar măcar se usucă destul de repede și rezultat eu zic că merită micul efort. Produsele Lovely se găsesc în DM, deși nu garentez că în toate.


2. Avon Mineral Crush - Agate

Nu știu cum o percepeți din imagine, însă este o nuanță de albastru indigo, cu particule de sclipici destul de mari, ceea ce o face cumplit de greu de șters de pe unghii, însă îi iert bătaia asta de cap de fiecare dată, pentru că-mi place la nebunie cum arată și, în plus, rezistă excepțional pentru o ojă texturată. Mai mult chiar, e opacă dintr-un singur strat doar puțin mai gros, la al doilea mi se pare că mai mult o stric. Eu o am de mai mult timp, în prezent o găsiți în catalogul Avon sau pe site-ul lor sub denumirea Mark - în schimb numele nuanței a rămas același, am verificat. Nu pot să nu precizez că toate ojele din gama asta texturată arată fabulos.


1. Melkior Holo nails nr. 21786

Sunt și eu surprinsă că am lăsat pentru „locul 1” nuanța cea mai deschisă și delicată, însă iubesc prea tare oja asta... pentru consistența care face ca aplicarea să fie o joacă, uscarea rapidă și efectul spectaculos, mai ales în soare, deși în imagine o vedeți într-o lumină slabă și totuși efectul holografic mi se pare destul de vizibil. Să mai zic că și rezistă foarte bine pentru o ojă holo? De obicei rezistența lor e micuță tare, dar cele din gama asta mie-mi țin cam 3-4 zile impecabil și încă mai merge apoi 1-2 zile doar cu vârfurile tocite prea puțin vizibil. Pentru asta e necesară însă o bază bună (Farmec, Eveline - în mod ironic cu baza Melkior nu face casă așa bună). O găsiți aici, alături de alte nuanțe la fel de bune și frumoase.


Am promis că la final vă arăt în plus alte câteva oje care mie-mi plac foarte mult, dar care nu cred că se mai găsesc pe undeva. Totuși, în caz că dați pe cine știe unde de vreuna, le super recomand și pe următoarele:

Milani 3D Holographic nr. 512 Cyberspace
Sinful Colors nr. 941 All mighty
Catrice Sand finish nr. c02 Quel blue turquoise


Sfat: Folosiți întotdeauna o bază înainte de ojele albastre, în special cele mai închise tind să păteze unghiile. În general e de preferat să folosim un base coat înainte de orice ojă, pentru a proteja unghia și a spori rezistența, însă în special la ojele albastre n-ar trebui sărit pasul ăsta!

Sunt curioasă să aflu dacă avem gusturi asemănătoare, dacă v-am tentat cu vreuna dintre oje sau chiar dacă avem vreuna în comun! Mi-ar plăcea să-mi spuneți de asemenea...

Voi ce oje albastre frumoase aveți? V-ar plăcea o postare similară petru alte culori?

6 comentarii

  1. Superbe oje, imi era dor de unghiutele tale :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cea de la lovely chiar e minunata! imi place maxim. si eu am cred ca o cutie de oje, dar in ultima perioada am lasat unghiile sa ”respire”, sa zic asa, dat fiind faptul ca nu am mai luat seleniu si zinc si s-a vazut, se rupeau instantaneu... acum vad ca si-au mai revenit, asa ca probabil o sa incep sa folosesc din nou oja. cel putin asa am in plan. cred ca am si eu o multime de oje albastre, imi place culoarea, dar in momentul asta nu as sti sa-ti spun care e preferata mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie cel mai repede mi se rup atunci când nu am nimic aplicat pe ele. De asta încerc măcar un nude subtil sau o bază să folosesc chiar și când le prefer simple - se mai întâmplă.
      Nici eu n-aș fi știut să spun fără să le văd. :)) Nici nu se văd în poza de început toate, dar chiar am o grămadă...

      Ștergere
  3. Oja de la Kikooooo! E vis! Am avut si eu o nuanta asemenatoare si inca oftez dupa ea. Trebuie sa-mi refac stocul. 😁
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o nuanță tare frumoasă, eu cred că am vreo 5 la fel. :)) Doar că asta-mi place cel mai mult.
      Clar, trebuie refăcut stocul. :*

      Ștergere