Produse consumate - Martie 2020

Am promis în articolul anterior că o să-mi reiau activitatea pe blog cu postări obișnuite și am zis să încep cu ultimele produse consumate și impresiile mele despre acestea, că tot s-au adunat câteva. Ar fi fost mai multe de machiaj în condiții normale, am câteva foarte aproape de terminare, dar de când cu izolarea nu prea mă mai machiez, așa că n-aveam când să le consum. În rest nu s-a schimbat nimic pe partea de îngrijire, folosesc ca de obicei produsele, probabil că o să am „material” pentru aceste articole și în lunile următoare.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


De la începutul anului „trăgeam” de ultimele urme de produs din rimelul Melkior Blue Lash, despre care am scris aici și îmi mențin toate impresiile bune, am fost entuziasmată de el până la final. O să-l recumpăr pe viitor, n-am mai întâlnit un rimel colorat cu o nuanță atât de intensă. Îl găsiți online aici.

La balsamul de buze Palmer's coconuts oil mi-a plăcut mirosul și... gustul. Nu că l-aș fi mâncat intenționat, dar mai simt produsul de pe buze atunci când beau sau mănânc, iar ăsta era bun la gust, dar ca eficiență mi s-a părut mai slăbuț decât varianta cocoa butter, l-aș prefera pe acela dacă mai iau balsam de la Palmer's.

Imediat după anteriorul am consumat și balsamul de buze Carmex, pe care-l foloseam doar înainte de culcare, se simțea prea lipicios pe buze ca să-l pot purta ziua. A fost interesant că funcționa ca un exfoliant, dacă aveam piele moartă pe buze dimineața se înlătura rapid, atunci când purtam balsamul ăsta peste noapte. Nu știu totuși dacă l-aș mai lua a doua oară, parcă varianta lichidă mi-a plăcut mai mult.

Am terminat încă un demachiant bifazic Nivea, l-am avut de multe ori de-a lungul anilor și rămâne printre preferatele mele pentru îndepărtat rujuri rezistente sau machiajul ochilor, e eficient și blând. Îmi place puțin mai mult cel de la Garnier, totuși.


Mi-a plăcut gelul de curățare CeraVe și sigur mai revin la el pe viitor, deocamdată am „stocuri” frumușele de produse pentru spălat fața, dar rămâne și el pe lista de preferate și de recumpărat. Am scris puțin despre el în top 5 descoperiri de vara trecută.

Deși mi-a plăcut și pentru ten exfoliantul Paula's Choice Clear anti-redness cu 2% acid salicilic, am sfârșit prin a-l termina... în cap. Motivul e că am avut prea mulți exfolianți chimici desfăcuți și ăsta era teoretic expirat de multicel, deși în practică nu se schimbase nimic la el. N-am vrut să mai risc pe ten, dar mi-am asumat să-l încerc pe scalp și a fost foarte eficient împotriva dermatitei. Știți probabil că sunt fană a exfolianților PC, prefer însă texturile de gel, așa că rămân la alte opțiuni de la ei.

Mă bucur că am scăpat în sfârșit de șamponul uscat Batiste 2 în 1, a fost un total eșec pentru mine varianta asta care cică ar avea și efect de balsam - mie mi se părea că îmbâcsește părul aproape degeaba, tot ce reușea să facă era să parfumeze. Rămân fană a variantelor vechi.

A fost un deliciu gelul de duș Balea Dream Big, e variantă cremoasă și are un miros dulceag-fructat, nu predomină neapărat mirosul de cocos, mi s-a părut un amestec de vanilie, cocos și alte fructe exotice. L-aș mai vrea, sper să-l mai găsesc (e ediție limitată). Tot mai mult ca gel de duș am folosit și spumantul de baie Avon cu lămâie, miroase foarte bine și el, a prăjitură cu cremă de lămâie, dar nu excelează în rest ca nimic.

Ați încercat vreun produs de aici? Cum vi s-a(u) părut?

8 comentarii

  1. Dacă nu am mai ieșit în lume, nici eu nu mai am produse de make-up consumate... Si eu am mers tot pe ingrijire, ca și tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu luna asta mi-am zis că o să mă mai machiez și acasă când mă apucă cheful, de dragul activității în sine, dar tot o s-o fac mult mai rar.

      Ștergere
  2. As incerca balsamul de buze Carmex,am o problema cu buze exofoliate. Nu pot sa folosesc rujuri mate lichide..ca dupa o ora arat horror.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă-l încerci sper să funcționeze și pentru tine la fel de bine ca exfoliant. Eu foloseam un prosop de hârtie/șervețel pe care-l treceam ușor peste buze și se lua pielea moartă.

      Ștergere
  3. de cand imi tot propun sa iau un balsam de la carmex si mereu am altele patru in casa :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am amânat și eu mult timp până am reușit să-l iau pe primul - varianta lichidă, tip gloss - și apoi am fost curioasă să-l încerc și pe ăsta tip baton. Au fost interesante ambele, dar să știi că sunt mentolate.

      Ștergere
    2. stiu, chiar ma atrage ideea, mai ales pe timp de vara :).

      Ștergere
    3. Da, e plăcută senzația vara. Mie mi-a luat totuși ceva să mă obișnuiesc...

      Ștergere