Produse consumate 2024 #1 - Impresii

Am pregătit fotografiile de pe la începutul lunii mai, ambalajele produselor sunt de mult duse la reciclat, iar în coșul în care le strâng am început să adun alte ambalaje golite, dar chiar și cu întârziere vreau să las niște impresii de final despre aceste produse consumate. Am și câteva noutăți printre acestea - unele descoperiri plăcute, altele dezamăgiri - dar și favorite vechi.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


Am consumat pentru a doua oară un tub de fond de ten Maybelline Fit Me și am început un al treilea, mi se pare în continuare o opțiune bună pentru tenul meu gras datorită rezistenței bune, fiind în același timp destul de plăcut pe ten. Nu e cel mai natural, dar nici nu arată încărcat dacă îl aplic în cantitate mică. Prefer să-l iau online - de AICI, de exemplu - pentru că e de două ori mai ieftin decât în magazinele fizice.

În ambalajul rupt și pătat e rămășița unui blush Essence, un produs ieftin și bun. E o opțiune de blush mai discret (nuanța 50 sweetheart), fain de zi cu zi, doar ambalajul e groaznic de prost. Nu e chiar consumat complet pentru că nu se mai ia acel rest și am hotărât că am destule altele blush-uri faine de care să mă bucur. L-aș recomanda însă cuiva cu buget limitat.

Balsamul de buze Palmer's Coconut oil e unul dintre preferatele mele, l-am mai avut și o să-l mai cumpăr sigur pe viitor. Are și el preț bun AICI.

O surpriză plăcută a fost și balsamul de buze Avon Skin recovery, îl luasem de dragul mirosului, dar până la urmă n-a mirosit impresionant, în schimb și-a făcut treaba foarte bine, iar la crema depilatoare pentru păr facial de la Avon n-am găsit niciun înlocuitor mai bun de atâția ani, de când o știu, așa că rămân la ea pe mai departe.


La Revuele Niacinamide gel-cream mi-a plăcut experiența la aplicare datorită consistenței, însă nu m-a impresionat în rest, are o formulă mediocră și prea mult parfum pentru gustul meu. În schimb, Bioderma Atoderm Intensive gel-créme rămâne pe lista preferatelor și o recumpăr periodic (am un articol aici cu impresii pe larg).

Serul Revox Just Caffeine 5% e destinat zonei din jurul ochilor și teoretic ar reduce aspectul cearcănelor, ceea ce făcea doar când era zona ușor umflată, mi s-a părut că grăbea puțin retragerea inflamației. Nu face ceva în cazul cearcănelor adânci sau închise la culoare, nici n-ar avea cum.

Crema Garnier Ambre Solaire SPF 50 e o preferată veche și o alegere sigură în lunile reci sau doar călduțe, în timp ce vara prefer alte variante (matifiante). Îmi place produsul, îmi place ambalajul, mai detaliat am explicat aici de ce.

La primele folosiri m-a deranjat la gelul de curățare CeraVe Blemish Control mirosul ușor medicamentos, dar după vreo săptămână m-am obișnuit și nu-l mai simțeam. A fost ok, a curățat bine, a fost super spornic (o singură pompiță era de ajuns la o folosire) și nu usca tenul. Totuși, eu prefer produsele de curățare mai puțin dense, care fac mai puțină spumă și se clătesc mai repede, așa că nu știu dacă o să-l mai iau. El e însă o opțiune bună pentru un ten gras sau mixt.

Despre apa micelară Bioderma am vorbit de nenumărate ori, în afară de faptul că se tot scumpește nu am ce să-i reproșez.


Despre șamponul Seboderm am vorbit de multe ori pentru că a fost cel mai folosit și implicit cel mai des recumpărat în ultimii 2-3 ani, iar de anul trecut îmi place în egală măsură și șamponul Sebo Salic. Sunt excelente în continuare pentru scalpul meu cu dermatită seboreică. Nu se bucură de o mare popularitate poate pentru că n-au buget de reclame pompoas, sunt produse românești.

În ciuda preferatelor de mai sus, pentru că tot sper la o minune cu reducerea excesului de sebum, continui să mai încerc și alte șampoane, iar noul meu preferat e momentan șamponul Sebophane. Îmi place foarte mult cum îmi lasă părul și miroase superb. Merge foarte bine alternat cu (unul dintre) cele de mai sus, l-am recumpărat.

Pe cât de multe probleme am de ținut sub control cu scalpul, pe atât de puține am cu firul de păr pe lungime, așa că nu-mi bat capul prea mult. Despre masca de păr Ziaja cocoa butter am vorbit de asemenea de multe ori, e faină, dar am luat o pauză că m-am cam plictisit de ea.


Geluri de duș Balea sunt prezente în toate articolele mele cu produse consumate, iar varianta cu magnolie n-avea cum să-mi lipsească pe timpul primăverii, îmi place la nebunie. Celălalt gel de duș, care cred că a fost o ediție limitată, nu mi-a plăcut la fel de mult cum mirosea și nici consistența nu e la fel de cremoasă.

M-am bucurat din nou de gelul de duș Nara cu cafea, miroase bine și e fain, doar ambalajul îmi displace. L-am mai avut și poate n-o să fie ultimul nici ăsta. O surpriză plăcută a fost gelul de duș Elmiplant cu cocos, nu mai avusesem de mulți ani un produs de la ei. Are un miros plăcut și o consistență cremoasă, n-a fost rău deloc.

Anti-perspirantul Nivea e singurul pe care îl folosesc de ani de zile, nu prea contează ce variantă a lui - Black&white aici de față, Fresh etc. - toate sunt eficiente și nu-mi fac probleme.

Ce lipsește de aici e (măcar) vreo cremă de mâini, motivul fiind că am început prea multe pe timpul iernii și de abia acum ajung cu ele spre final, deși le folosesc cu disperare.


Unele dintre link-urile inserate sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand pe blog doar magazine de la care și eu cumpăr!

2 comentarii

  1. Sa stii ca mie mi-a placut enorm gelul acela cu fructe de la Balea, a fost foarte ok. La fel si sapunul lichid cu acelasi miros. Pacat ca in magazinul de "langa" mine nu mai gasesc spumele de dus Balea, nu stiu daca le-au scos din toate magazinele sau doar din respectivul magazin in mod particular.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am mai uitat de mult după spumele lor de duș, dar acum că spui parcă nu le-am mai remarcat în magazine. O să mă uit de ele cu prima ocazie. Erau faine și ele, mai ales pentru prețul foarte mic, sper că nu le-au scos totuși.

      Ștergere