Lupta împotriva mătreții cu Himalaya

V-am mai spus și cu alte ocazii că am un păr foarte gras, lipsit de volum și totodată un scalp predispus la mătreață. Cea mai supărătoarea problemă este cea din urmă și vă zic din experiență, dești probabil multe știți deja, că lupta împotriva mătreții este îngrozitoare. Eu am pierdut șirul șampoanelor anti-mătreață pe care le-am încercat. Tot ce-mi amintesc e că puține au dat rezultate și niciunul n-a dat rezultate pe termen lung. Recent am sesizat că scalpul meu dă din nou semne de apariție a mătreții pe alocuri așa că am pornit încă o dată în căutarea unui nou șampon anti-mătreață pe care să-l încerc, în speranța că îi voi găsi părului meu „alesul”. De data aceasta sunt tentată să încerc ceva natural, așa că în direcția aceasta am mers.

Pe site-ul Hboutique am găsit, pe lângă multe alte produse tentante, câteva șampoane anti-mătreață naturale. Mai precis, găsim trei șampoane anti-mătreață Himalaya, fiecare conceput pentru un tip diferit de păr: gras, uscat/deteriorat sau normal.


Bineînțeles, șamponul pentru volum și elasticitate destinat părului gras este cel pe care doresc să îl încerc. Acesta promite următoarele: „Contine un amestec de ulei din Arbore de ceai si alti agenti ce au proprietati antifungice si actioneaza eficient asupra bacteriei ce cauzeaza formarea matretii. Utilizarea regulata ajuta la reducerea vizibila a matretii, a mancarimilor, prevenind recurenta. Formula este special creata pentru a oferi volum si elasticitate parului gras.”


Ingredientele principale ale șamponului sunt uleiul din arborele de ceai, busuiocul și nucile de săpun.

Uleiul din arborele de ceai are proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antifungice ajutând în tratarea mai multor afecțiuni, printre care și mătreața.


Busuiocul are acțiune antimicrobiană, antiinflamatoare, antifungică, antibiotică, antitusivă și febrifugă, fiind de asemenea un agent bun împotrivă mătreții.


Nucile de săpun sunt folosite atât în detergenții naturali cât și în cosmetice. În șampon are rolul de a oferi vitalitate și elasticitate părului.


Toate aceste ingrediente naturale la un loc oferă tot ceea ce promite șamponul: reduc vizibil mătreața și previn reapariția acesteia, oferă volum și elasticitate părul. Prin urmare, oferă tot ceea ce îmi doresc eu. Prețul șamponului este mai mult decât decent, de doar 9 lei pentru 200 ml.


Pe site găsiți toate informațiile necesare despre fiecare produs în parte. Eu am încercat în trecut cremele de corp de la Himalaya și am fost foarte mulțumită de ele, de aceea îmi doresc să încerc de la ei și un șampon, în speranța că voi fi la fel de mulțumită. Dacă îl voi încerca promit să revin cu o părere despre acesta.

Voi ați încercat produsele Himalaya? Cum vi s-au părut?


10 comentarii

  1. Par gras,,,cum mai spuneam, am si eu si este greu sa ai grija de el, ins amatreata nu ma, din fericire, la acest capitol stau bine, DAAr am avut . La fel ca si tine am incercat toate sampoanele posibile, dar sincera sa fiy am scapat de matreata, nu stiu din ce cauza, ori de la sine, ori de la atatea sampoane...chiar nu stiu... Am folosit cam tot ce este pe piata si acum. Himalaya nu stiu daca am folosit...ca la cate am folosit nu mai retin nici numele.. :)) Sa ne spui cum se comporta mai apoi!: *

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, e foarte greu de îngrijit. :( Mă bucur că ai scăpat și nu mai ai probleme. :*
      Desigur, voi reveni cu siguranță cu o părere dacă mă hotărăsc să-l încerc. Momentan trebuie să mai termin din „stocuri”. :D
      Pupici :*

      Ștergere
  2. Nu am folosit pana acum produse Himalaya dar ma tenteaza.
    Eu l-as incerca, poate gasesc si leacul pentru sclpul meu cel gras si dusmanos. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că și tu ai aceeași problemă ca mine, păr fără volum care se îngrașă îngrozitor de repede. :( Asta caut și eu, un leac pentru scalpul meu nesuferit. :)) Încă trăiesc cu speranță că-i voi găsi leacul.
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Am folosit produse Himalaya si mi-au placut, sunt chiar bune :)

    http://frombeautywithlove.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am folosit si eu si sincer nu imi place: are o textura asa ca de sapun, nu prea face spuma si imi incalceste parul dar mai ales il face aspru si greu de descurcat... Parerea mea... L-am incercat pentru ca ma confruntam cu aceleasi probleme ca si tine. Momentan am trecut iar la Gerocossen anti-matreata si folosesc o masca cu iasomie de la Kallos, pentru varfuri despicate. Asteptam si opinia ta! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu te-ai înțeles cu el. :( Sinceră să fiu, nu m-ar deranja textura și nici dacă nu face spumă, atât timp cât nu-l lasă exagerat de aspru și mai ales... dacă ar face ceva asupra scalpului.
      Uite că șampon de la Gerocossen chiar nu cred că am încercat... sau nu-mi mai amintesc eu. Mască de păr tot de la Kallos folosesc și eu de ani buni și sunt super mulțumită de ea.
      Mulțumesc frumos pentru opinii! Pupici :*

      Ștergere
  5. Si eu am aceeasi problema cu parul si am incercat tot felul de sampoane dar fara rezultat. Am auzit de Himalaya dar nu l-am incercat inca. Acum folosesc un sampon cu sulf si urzica de la Cosmetic Plant si astept sa vad daca da rezultate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă dă vreun rezultat te rog să mă anunți și pe mine, poate îl încerc și eu. :D

      Ștergere