Finish 13 by Halloween

Poate ați văzut deja pe youtube acest tip de proiect de consumat produse, la care am ales să particip și eu - nu-mi strică ocazional genul ăsta de proiect și o să vă explic mai jos și de ce. Cea care m-a instigat pe mine a fost Ira, care a ales 31 de produse, nu doar 13 - postarea ei o puteți vedea aici. Eu m-am decis să mă limitez totuși doar la 13, că n-am chiar atât de multe produse de consumat la care să fie cu adevărat o provocare... una realizabilă. Ideea proiectului e simplă: am ales 13 produse pe care o să încerc să le consum până la data de 31 octombrie, iar produsele alese sunt cele de mai jos:


Motivele pentru care am ales produsele de mai sus sunt unul sau mai multe din următoarele:
  • sunt produse ok dar am multe altele care-mi plac mai mult și din cauza asta nu prea le folosesc;
  • încep să prindă vechime, din cauza asta ar trebui scoase din uz cât mai curând;
  • am prea multe produse cu aceeași întrebuințare și n-ar strica să mai reduc numărul.

Acum să vi le arăt mai în detaliu și să vă zic câteva cuvinte și la fiecare în parte...


Blush Yves Rocher - calitativ îmi place, dar nuanța e puțin cam deschisă pentru mine, merge purtat doar la machiaje extrem de naturale. În plus, am adunat în ultimul timp o grămadă de blush-uri și în cazul lui cred că am șanse să-l consum în cele trei luni, deja e consumat destul de mult, are o cantitate mică și îl pot folosi inclusiv pe post de fard de pleoape. 

Fond de ten Rimmel Match Perfection - la început mi-a plăcut destul de mult, dar cu timpul a început să-mi oxideze tot mai repede pe ten și nici la capitolul rezistență nu excelează. Doar peste Bioderma ABCDerm nu-mi oxidează, e ok ca rezistență și doar în combinația asta îl mai folosesc. Trebuie consumat până maxim la data limită a proiectului, altfel o să expire și trebuie oricum aruncat. N-am idee cât mai am în el, nu se vede, dar probabil că nu mai mult de un sfert. 

Concealer Oriflame Illuskin - nu are cine știe ce acoperire, dar iluminează zona de sub ochi și e foarte lejer și natural, iar din motivul ăsta îl prefer acum, pe timp de vară. Nu cred că mai are foarte mult în el și sper să-l dau gata cât de curând, altfel oricum va trebui să-l arunc.

Pudră Max Factor Creme Puff, varianta translucid - pudra îmi place foarte mult, dar nu și varianta asta care e transparentă doar cu numele, că de fapt colorează și e puțin cam închisă nuanța pentru mine, din cauza asta vreau să „scap” de ea, iar apoi când o s-o mai cumpăr o să aleg una într-o nuanță potrivită mie.


Ruj Avon Luxe, pink satin - e un ruj cremos și destul de hidratant, îmi place în special când am buzele mai uscate și îmi place de asemenea nuanța de roz pe care o are, dar am destule rujuri în nuanțe similare, iar ăsta fiind cel mai slăbuț la rezistență și cel mai vechi, am decis că ar fi timpul să-l scot din uz. Se vede că nu mai am mult din el. 

Gloss Yves Rocher - nu mai știu gama sau nuanța, i-am rupt folia de plastic pe care o avea pe tub. Recent am aruncat mai multe gloss-uri pentru că nu le folosesc, însă pe ăsta am ales să-l păstrez pentru că are o culoarea foarte frumoasă și e destul de puternic pigmentat, colorează bine buzele, iar asta-mi place mult! Totuși, pot să trăiesc fără el, se vede că nu e folosit prea mult, începe și să prindă vechime, așa că încerc să mă motivez astfel să-l folosesc măcar mai des, dacă nu reușesc chiar să-l consum. 

Eyeliner gel SuperShock, nuanța raw plum - am adunat într-un timp o grămadă de creioane de ochi, în toate nuanțele, finish-urile și texturile posibile, dar în ultima vreme nu mai sunt așa de atrasă de ele, aș putea să trăiesc lejer doar cu vreo 2-3 și de aceea m-am decis să mă pun să le consum. Deja mai am unul pe care-l folosesc intens de câteva luni și cred că luna viitoare va fi consumat, iar acum l-am ales la rând pentru folosit intens pe ăsta în special pentru că am început să fiu atrasă de mov în ultima vreme, iar el chiar e super fain, e păcat să-l las să se usuce. Nu știu care sunt șansele să-l consum complet... dar încerc.

Eye liner cariocă Essence x 2 - nu sunt cine știe ce, sunt cam slăbuț pigmentate, iar la varianta waterproof mă scoate din minți vârful, abia pot să fac niște codițe decente cu ea. Sunt totuși utilizabile, chiar au neașteptat de mult produs în ele, rezistă ambele binișor și le-am scos în față în încercarea de a le folosi măcar ocazional.


Loțiune de corp Happy cu aloe vera - e chiar foarte ok, îmi place, daaar... am avut mereu altele care mi-au plăcut mai mult (în special pe partea de miros) și câteva luni bune nu m-am atins deloc de ea. Cu proiectul ăsta sper să mă motiv s-o folosesc mai des și s-o consum, că acuși îi trece termenul. 

Loțiune micelară Yves Rocher sebo vegetal - e groaznică pe zona sensibilă din jurul ochilor, mă ustură pielea destul de rău de la ea, dar pentru restul tenului e ok, nu-mi cauzează probleme, așa că o să folosesc doar în scopul ăsta, ca s-o consum. 

Spray de corp Avon cu trandafiri și ciocolată - miroase foarte bine, dar nu persistă prea mult timp mirosul și nici nu mă atrag genul ăsta de spray-uri de fel, habar n-am de când și de ce l-am cumpărat (probabil la vreun set). Mai am unul pe care îl folosesc în scopuri diverse de câteva luni (e bun să mă răcoresc cu el, în special) și pe care sper să-l consum curând, iar apoi trec la ăsta, să scap de ele că-mi ocupă spațiu degeaba. 

Deodorant cu floare de lotus Yves Rocher - nu mi se pare prea eficient, dar după ce mai trec căldurile astea ar merge cel puțin ca deodorant de seară. L-aș fi aruncat direct, dar nu mă îndur, îmi place mult cum miroase. 

Astea sunt produsele pe care le-am scos azi în față și pe care o să încerc să le consum până pe 31 octombrie! Eu zic că e realizabil, sunt totuși trei luni! După cum se vede, am ales în mod special produse de makeup, pentru că acolo se consumă produsele cel mai greu, mai ales când ai foarte multe. La alte categorii ați văzut că tot consum lunar o grămadă de produse, chiar dacă am de asemenea o mulțime de produse pe care le tot variez. 

Credeți că reușesc să le consum pe toate până la termen? Cine se mai bagă la acest proiect?

21 de comentarii

  1. Imi place lista ta si cred ca e realizabil sa le consumi pana atunci! :) Deodorantul de la Yves Rocher pe mine m-a dezamagit rau de tot in urma cu un an, iarna. Si nu sunt o persoana care sa transpire la axile, nici macar vara. Pur si simplu dupa jumatate de ora de la dus trebuia sa ma duc sa ma spal din nou :( Pacat, ca miroase super frumos. Vreau si eu sa particip la acest proiect, mai ales ca am cateva produse care expira pana atunci! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel cred și eu, singurele la care nu sunt foarte sigură sunt eyelinerele!
      Și pe mine m-a dezamăgit, deși nu chiar atât de rău. La mine ține ceva mai mult timp când e răcoare.
      Te aștept cu lista de produse, sunt foarte curioasă ce ai alege... și care va fi rezultatul la data limită! :D

      Ștergere
  2. E o metoda buna de a te ambitiona sa termini produsele care iti plac, dar de care vrei sa scapi totusi.
    Cred ca o sa fac si eu o astfel de postare ca sa reusesc sa termin cateva produse inainte de a expira, sau de a le arunca.
    Cred ca am si ceva rujuri care nu le mai prea folosesc si sunt mai vechi...dar mi se pare asa imposibil sa termin un ruj. Mai ales ca am multe si le folosesc mereu prin rotatie ca ma plictisesc sa folosesc aceeasi nuanta zi de zi. Insa poate ma enervez tare si dau gata un ruj :)))
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, Dya! Ești invitata mea, abia aștept să văd ce vei alege și ce rezultate vom avea toate la final. :D
      Nici eu n-aș putea să folosesc același ruj mai multe zile la rând și nici nu-mi propun să fac asta, dar în trei luni e timp suficient să-l consum pe ăsta. Dacă alegi un ruj cremos care nu rezistă prea mult timp și trebuie reaplicat constant... sigur îl vei putea da gata fără mari eforturi. :D
      Te pup!

      Ștergere
  3. Spor la consumat draga mea,eu cand ajung asa si nu le mai folosesc,le fac viteza :))))),pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc! N-aș putea să fac mereu asta, ar fi prea mulți bani aruncați pe fereastră și de unele chiar e foarte păcat. Ce nu-mi place sub nicio formă arunc și eu și gata..
      Pupici

      Ștergere
  4. Ce proiect ambitios!
    Eu m-am astamparat putin de la ultimul proiect de acest gen la care am participat asa ca iti doresc muuult spor! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E destul de ambițios, mai ales că am ales doar produse de makeup, dar nu mi se pare imposibil. :D
      Mă bucur să aflu asta! Sper să mă mai astâmpăr și eu! :))
      Pupici

      Ștergere
  5. Nu am lipsit din niciun proiect de consumat..nici din ăsta nu lipsesc! :)) Mult succes!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! :)) Abia aștept să văd cum te vei descurca și tu!
      Mulțumesc, succes și ție!

      Ștergere
  6. Si eu am aceeasi problema cu pudra, imi place, dar e colorata, sa mai zic ca mi-am luat si una fair din greseala, care e portocalieee. Deci daca o gasesti pe cea transparenta sa-mi spui.
    Haloween, va fi bine si racoare pe atunci. Heaven <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există transparentă la Creme Puff, din păcate. Cea pe care o am eu e teoretic transparentă, dar practic nu e. Cel mai bine e să îți alegi o nuanță cât mai aproape de culoarea tenului.
      Da, da... pe unele dintre produse mă bazez că o să le consum atunci, în ultimul moment. :))

      Ștergere
  7. uuu, ai ceva makeup pe acolo. Eu am mai incercat o data cu un blush, nici pana acum nu e gata :))
    Spray-ul de la Avon eu l-am consumat pulverizandu-l pe asternuturi :D
    Good luck!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-am zis că o să aleg într-o mare parte produse de makeup, n-am glumit! :)) Cred că proiectul ăsta e cel mai ambițios dintre toate la care am încercat, dar cu blush-ul nu prea-mi fac griji, eu zic că o să-l dau gata fără probleme, doar să-l folosesc cât mai des.
      La fel folosesc și eu spray-ul de păr. :)) Probabil că așa o să-l consum parțial și pe ăsta.
      Mulțumesc la fel!

      Ștergere
  8. Spor la folosit si consumat! :D
    Cred ca as gasi produse pe care vreau sa le dau gata...ma uit! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc!
      Neapărat să te uiți și poate ni te vei alătura, trebuie să ai ceva produse pe care vrei să le dai gata!
      Pupici

      Ștergere
  9. Foarte interesant acest proiect, cred ca vei reusi sa le consumi :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru încurajare.. și eu cred la fel!
      Pupici

      Ștergere
  10. Eu nu ma bag pentru ca nu prea reusesc sa consum multe produse. Sau ma plictisesc si le arunc. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. tu mereu incepi actiuni revolutionare :)).

    RăspundețiȘtergere