Week in photos #122

Mă gândeam zilele astea că deja s-a scurs aproape o treime din anul ăsta, nu chiar pe nesimțite, s-au întâmplat destule în ultimele patru luni, nu e cazul să mă plâng că a trecut timpul pe lângă mine, dar tot a trecut parcă prea repede. Nu mă mai plânsesem de mult de treaba asta, cred că e efectul faptului că vremea nu mi-a permis să fac tot ce-mi doream săptămâna trecută - am sesizat că ne plângem de trecerea prea rapidă a timpului doar atunci când n-am făcut tot ce ne doream, când am avut prea multe zile monotone la rând (sau, mai rău, chiar săptămâni, luni, ani - asta sper să nu experimentez).


Pe început de săptămână mi-a sosit ultima comandă la Elefant, dată în urma ofertelor tentante pe care le-au avut și poate în special pentru că am prins pe stoc unele cărți pe care rar le-am văzut disponibile. Deocamdată am apucat să încerc doar micelara Bielenda și-mi place, șampoanele uscate le știu deja, iar dintre cărți știu sigur că urmează să citesc Dama cu camelii, în rest habar n-am la ce să ofer prioritate, mai ales că mai am destule altele care așteaptă și toate mă tentează. O să aleg după cheful de moment, cel mai probabil, ca de obicei. Dacă aveți chef de shopping, acum sunt lichidări de stoc pe site.


Ploaie, ploaie și iar ploaie, cam despre asta a fost săptămâna trecută. Au fost momente în care-mi venea să urlu, după cum spuneam și în introducere mi-a cam dat unele planuri peste cap, dar au fost și momente în care am savurat sunetul ploii, de obicei seara, în timp ce citeam o carte.


Uneori îmi place Bucureștiul așa agitat și aglomerat cum e, uneori îl prefer cât mai liber și liniștit, cum l-am surprins în imagine.


Finalul săptămânii a fost cu multe lumini, spectacole și aglomerație pe Calea Victoriei (una din zonele mele preferate din capitală) și n-am ratat nici anul ăsta Festivalul Spotlight. Îmi plac farte mult proiecțiile pe clădiri și chiar dacă după ce am văzut mai multe astfel de spectacole, cu diferite ocazii, entuziasmul meu s-a mai estompat, totuși încă-mi plac mult, a meritat să ne înghesuim printre oameni.


Ce nebunie de culori, nu-i așa? Deși nu era un spectacol, ci doar o proiecție statică, asta a fost favorita mea - ce să-i faci, iubesc culoarea, natura, fluturii, iar clădirea asta e oricum una dintre preferatele mele și-n varianta... necolorată.


Am tot citit pe parcursul săptămânii din cartea asta și încă mai am puțin din ea, îmi place atât de mult încât n-am vrut nici să mă grăbesc s-o citesc și nici să fac vreun efort când simt că sunt prea obosită pentru asta. Mi-a plăcut mult și prima parte a poveștii, dar continuarea mi se pare și mai bună. 

Sper ca de mâine să-și reintre primăvara în drepturi, vreau căldură și mai mult soare, că doar vara e aproape... cel puțin teoretic. 

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? Cum v-ați descurcat cu vremea asta ciudată?

14 comentarii

  1. Nu stiu cat o sa ne bucuram de vremea frumoasa, am inteles ca in weekend iar sunt ploi. Sa ai o saptamana frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite că ne-am putut bucura destul zilele astea, chiar am cam murit de cald în ultimele două zile. Sper să fie măcar și mâine așa, acum ziceau că de duminică se strică vremea. E oricum sucită rău..
      Un weekend frumos să ai!

      Ștergere
  2. Eu m-am ales cu o raceala foarte urata asa ca azi merg la doctor. In rest am citit mult si cam atat. Acum astept cu nerabdare Zilele Brasovului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Însănătoșire grabnică! E bine că măcar de citit ai avut dispoziția necesară.

      Ștergere
  3. Sa stii ca din cauza vremii si noi am avut cateva zila super monotone si plictisitoare si din aceasta cauza parca trece timpul pe langa noi, exagerat de repede. Speram sa vina o data primavara!!! Festivalul Spotlight din fotografii arata super special si de efect, chiar asa cum ai mentionat, o nebunie de culori! Sa ai o saptamana minunata, te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că și la voi a fost la fel. Adevărul e că dacă era octombrie înțelegeam, ne adaptam, dar mna... în aprilie ai chef de stat afară, de soare, de căldură. Hai că deja nu mai e mult și vine direct vara. :D
      Mă bucur dacă-ți plac fotografiile. Un weekend fain să ai!

      Ștergere
  4. Anul asta nu am mai ratat Spotlight. Am fost vineri seara, tocmai ca sa evit aglomeratia din weekend. :)) Cladirea Bibliotecii Centrale a fost si preferata mea. Nu-mi venea sa mai plec din fata ei. ♥
    Super achizitii!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și tu ai fost și ți-a plăcut. Eu am fost și anul trecut și mi-a plăcut mult. Nici mie nu-mi venea să mai plec de lângă ea, mă tot opream s-o admir și s-o fotografiez.
      Pupici

      Ștergere
  5. Foarte faina a fost proiectia ! Parca ar fi un castel din desene animate :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, chiar se asemăna cu un castel de la Disnayland. :D

      Ștergere
  6. Eu sunt o specie dubioasa. Imi plac zilele ploioase. Bine, la un moment dat mi se ia si mie, dar saptamana trecuta m-am bucurat de ele din plin avand in vedere ca am avut copilul plecat la bunici. Am profitat, m-am uitat la 1500 de prostii, am citit cat nu citeam intr-o luna, am stat!:)) Asa ca depinde si de circumstante. Elefant si ofertele avantajoase will be the death of me! Si cu cartile si cu cosmeticalele. O sata la cateva zile, pac, mai dau o comanda. Macar una micuta acolo. Deja ma stiu pe numele mic oamenii de la pick-up point!:)) Nu stiu daca e de ras sau de plans!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi plac și mie uneori zilele ploioase, dar nu atâtea la rând în mijloc de primăvară și însoțite de temperaturi așa de scăzute. Aveam chef de petrecut mai mult timp afară... :D Chiar și de citit prefer mai de grabă afară, pe iarbă, în perioada asta, am devorat destule cărți din vârful patului prin toamnă-iarnă. :))
      Știu ce zici, abia ce mai dădusem o comandă de cărți la ei acum nici două săptămâni, cred. Nu cedez chiar la câteva zile, dar o fac lunar și de câte 2-3-4 ori. :))

      Ștergere
  7. Micelara Bielenda mie îmi place la nebunie, sunt la cea de-a doua sticlă. De la Camelia am aflat de ea şi am comandat-o rapid de pe Elefant.
    Sper să îţi placă Dama cu camelii, este o lectură interesantă.
    Proiecţia statică m-a cucerit, iubesc culorile vii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place și mie, e eficient și nu mi-a cauzat nicio neplăcere. Cred că tot la Camelia am văzut-o și eu prima oară.
      Mi-a plăcut, chiar a fost o lectură interesantă și frumoasă.
      Cred că aceea a fost preferata multora datorită culorilor, chiar mă uitam și pe Instagram după hashtag-ul evenimentului și cele mai multe poze cu ea era.

      Ștergere