Bioderma Nude Touch SPF 50+

Poate veți considera că articolul ăsta vine cam târziu acum, pe început de toamnă, când soarele începe să fie tot mai blând și vacanțele pe plajă sunt pe sfârșite pentru cei mai mulți, dar mai reamintesc încă o dată, ca o moară stricată, că protecția solară nu e necesară doar la plajă și nici doar vara, pielea expusă soarelui, oricât de blând sau puternic, ar trebui protejată în permanență, inclusiv toamna și iarna. Așa că tenului, pe care-l expunem pe tot parcursul anului, ar fi indicat să-i oferim protecție în fiecare zi. Iar o cremă colorată cu SPF poate fi o alegere foarte utilă din punct de vedere al timpului economisit în rutina de îngrijire și machiaj de dimineață și despre un astfel de produs vă povestesc în continuare...


Am mai încercat în trecut câteva astfel de creme colorate cu SPF, inclusiv unele de la Bioderma, însă niciuna nu m-a mulțumit pe deplin, majoritatea erau prea uleioase, în cazul altora a căror textură mă mulțumea aveam probleme cu nuanța prea închisă și lista poate continua, cert e că nici de la Bioderma Nude Touch cu SPF 50+ n-aveam mari așteptări și totuși mie mi-a plăcut chiar mult, am folosit crema asta în cele mai multe din zilele de vară și o să continui să o folosesc. Dar să le iau pe rând, cu bune și rele, începând cu câteva date „tehnice”.

E disponibilă în trei nuanțe, după cum urmează: Natural e cea mai deschisă și potrivită tenurilor albe, nuanța Deschisă e, în ciuda numelui, destul de închisă, mai de grabă un mediu, iar nuanța Aurie e foarte închisă. Toate se mai adaptează la nuanța tenului, de exemplu pentru mine nuanța ideală ar fi rezultatul din primele două combinate, dar am folosit și direct nuanța natural fără probleme.


Este recomandată pentru un ten mixt sau gras, dar poate fi potrivită și pentru un ten normal, însă n-aș recomanda-o cuiva cu tenul uscat sau cu piele descuamată, fiindcă evidențiază orice problemă de acest tip. Are filtre de protecție solară minerale și o listă de ingrediente „curată”, fără iritanți, din câte am apucat să studiez, dar o puteți face și voi de aici, lista e pe finalul paginii. Prețul variază undeva între 45 - 60 lei, în funcție de locație și ofertele disponibile.

Consistența produsului e foarte lichidă, trebuie agitat bine înainte de utilizare, se aplică însă foarte rapid și frumos pe un ten curat și hidratat, intră relativ rapid în piele și oferă o acoperire micuță, mai mult uniformizează nuanța tenului decât să acopere, oferind un aspect natural și sănătors. N-am întâmpinat nicio problemă în a folosi cantitatea optimă pentru a obține într-adevăr protecția de pe ambalaj - indiferent de produs, trebuie aplicată o cantitate de aproximativ 1,25 ml pe ten. Am văzut fete spunând că nu poți aplica suficient produs, nu știu ce tip de ten aveau și cum au încercat să aplice, dar eu pe tenul gras n-am întâmpinat o astfel de problemă aplicând din mai multe straturi - astfel intră bine în piele și arată uniform pe ten.


Pe de altă parte, nu văd produsul ca fiind cea mai bună opțiune pentru plajă, fiindcă nu merge reaplicat de mai multe ori, decât ștergând în prealabil produsul de dinainte - reamintesc și aici că atunci când ne expunem continuu la soare protecția solară trebuie „împrospătată”, efectul nu ține la infinit, iar la plajă reaplicările ar trebui să fie destul de frecvente. Cred că Bioderma Nude Tocuh e mai potrivită de „zi cu zi” sau chiar și-n vacanțe, dar nu în acelea în care ne expusem un timp îndelungat la soare.

Dacă acoperirea micuță pe care o oferă nu vă mulțumește, se poate aplica și un fond de ten deasupra, deși nu văd de ce cineva ar lua o cremă colorată pentru a o folosi doar ca bază. Aspectul pe ten nu e chiar „ultra-mat”, cum se laudă, aplicând-o în cantitatea optimă face puțin tenul să lucească, dar nu rău, se rezolvă rapid aplicând puțină pudră matifiantă, pentru cine vrea totul perfect mat. Cu rezistența n-am avut probleme, deși se transferă destul de repede, dar nu obișnuiesc să-mi ating fața, așa că pentru mine e ok, a stat unde am pus-o și nu a început să-mi lucească tenul excesiv din cauza ei, dar am și folosit de fiecare dată o pudră care ajută mult la rezistență și nici n-am avut pretenția ca pe caniculă să nu-mi lucească deloc tenul. 

Singura mea problemă cu produsul e ambalajul, cred că pentru o consistență atât de lichidă ar fi fost mult mai potrivită o pompiță, însă m-am învățat și cu dozarea prin tubul mai puțin pritenos.


Pentru mine a fost o descoperire faină a verii și încă un produs favorit de la Bioderma adăugat la lista destul de lungă, compusă mai ales din produse de protecție solară (cine mă citește de mult deja știe că pentru protecție solară Bioderma e prima mea alegere de câțiva ani). Mi-a fost alături și-n bagaj, indiferent unde am plecat și am aplicat-o uneori pe drum din mers, cu mult mai mare ușurință decât aș fi făcut-o cu un fond de ten. Alt produs cu SPF de la Bioderma pe care l-am încercat vara asta e Photoderm SPF 30, care mi-a plăcut și el mult, suficient cât să intenționez să-l și recumpăr, iar atunci poate apuc să scriu mai deliat și despre el, acum am zis doar să-l menționez:


O altă cremă cu protecție solară pentru față care-mi place în continuare mult e Bioderma Aquafluide SPF 50+, despre care am tot scris pe blog, însă în cazul ei prefer varianta incoloră, dacă am de ales între Aquafluide colorată și Nude Touch colorată o prefer pe cea din urmă.

Ați încercat Bioderma Nude Touch SPF 50+ ? Cum vi s-a părut? 
Ce produse cu SPF bune ați mai descoperit în ultima perioadă?

8 comentarii

  1. Oh, da Photoderm Nude Touch! Cea mai faina descoperire a verii. :) "Premiul Oscar" din partea mea.:) Am luat-o in nuanta deschisa si mi se potriveste perfect. Cu siguranta am sa o recumpar. Imi place enorm ca are filtre minerale si nu ma ustura tenul de la ea asa cum patesc cu alte creme de protectie solara si in plus ofera un aspect sanatos, usor mat. Ce sa mai zic.. perfecta! <3
    Ma bucur ca iti place, am presimtit eu. :)
    Te puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție ți s-a potrivit și-ți place, s-o folosești cu plăcere în continuare!
      Te pup!

      Ștergere
  2. nu am folosit pana acum produse bioderma deloc, cred ca fac parte dintr-o minuscula categorie. totusi, am in plan si eu macar micelara lor sa o incerc. dupa ce termin ce mai am prin dulap :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să încerci ceva produse, dacă ai nevoie de inspirație, o să găsești destulă la mine pe blog. :D Intenționam să fac și un top cu produsele mele favorite de la Bioderma, dar e cam greu să mă decid ce să aleg mai întâi, sunt cam multe. Oricum, micelara lor nu e, din punctul meu de vedere, cel mai bun produs pe care-l au.

      Ștergere
  3. Am vazut reviewuri despre acest produs ar de incercat inca nu am incercat-o. Suna bine descrierea ta si chiar daca vara s-a cam terminat un astfel de produs cu factor de protectie este bine venita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă te-am tentat și sunt destul de sigură că ți s-ar potrivi, din ce am văzut că preferi. :D

      Ștergere
  4. M-am inteles ok cu ea vara asta, dar o aplicam singura. cand am inceput sa aplic si fond de ten din nou, atunci am observat ca nu e chiar ok. Asa ca a ramas pe jumatate nefolosita...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a fost gândită pentru a o folosi ca bază, e normal să nu exceleze astfel.

      Ștergere