Produse consumate - Mai 2018

Am sărit peste articolul din rubrica asta din luna aprilie, dar intenționez să revin de acum la obiceiul de a vă arăta lunar ce am mai consumat, fiindcă observ că sunt foarte accesate aceste postări în continuare și sper ca scurtele mele impresii pentru ceea ce consum să vă fie de folos, iar dacă vreți detalii mai multe despre vreun produs, doar întrebați. N-am adunat multe ambalaje goale nici de data asta, de fapt sunt chiar foarte puține, dar am mai multe produse foarte bune despre care să vă povestesc. Hai să începem...


Despre oja Maybelline Colorama nu sunt multe de spus, de aceea și încep cu ea, a fost doar un roz-nude drăguț, cam slab pigmentată, dar în anumite situații mi-a fost de folos. Nu cred totuși că o să-i simt lipsa, nu e ceva de neînlocuit (am deja alte nuanțe identice și mai bune calitativ), iar ce nu-mi place la gama asta e pensula cam subțirică.

Fac o paranteză cu ocazia asta, pentru că am primit niște întrebări în sensul ăsta, legat de cum am reușit să tot termin oje în ultima vreme - când am făcut ordine prin ele, le-am pus într-un coșuleț mic pe acelea care erau pe terminate și încerc să folosesc cât mai des câte una de acolo; uneori pentru întreaga manichiură sau pedichiură, alte ori pentru 1-2 unghii accent. Am absurd de multe oje și chiar încerc să mai scap de ele, n-are rost să mai „trag” nici de preferatele preferatelor, ideea e să le folosesc și o să iau altele noi după ce mai reduc cantitățile, dacă o să le duc dorul. Cam asta e metoda care la mine a funcționat... nu mă focusez doar pe o ojă, ci pe mai multe, iar în paralel folosesc și din altele, după chef.  Paranteză închisă.

Uitasem cât de faine sunt balsamurile de buze Nivea, nu mai avusesem de mult unul în varianta clasică - ambalajul e roz pentru că a fost ediție limitată, dar conținutul e cel din tubul albastru. Nu sunt neapărat cele mai bune, dar sunt ieftine și eficiente, cel puțin pentru mine, iar mie-mi mai plac mult cele colorate, pot ține loc de gloss/ruj, având și niște arome foarte plăcute.


Am mai menționat și cu alte ocazii că m-am confruntat cu probleme la nivelul scalpului într-o perioadă, iar șamponul Bioderma Node G e unul dintre puținele șampoane care mi-au priit. Este foarte blând, atât cu scalpul, cât și cu părul, ceea ce vine la pachet cu dezavantajul de a se consuma mai repede, dar nu le poți avea pe toate. Pe deasupra, mi-a ținut părul curat mai mult timp decât altele, așa că pentru mine a fost perfect. E un șampon la care chiar vreun să mai revin, eu de aici l-am luat la un preț bun.

Nu știu ce să zic despre balsamul leave-in Foltene, el e bun, eficient, miroase foarte bine, doar că prefer balsamurile cu clătire și să aplic apoi puțin ulei pe părul umed. Genul ăsta de produs tind să-l ocolesc, fără o explicație anume. Mi-am propus să le consum pe cele pe care deja le am (cam multe, nu știu de ce am atâtea) și apoi o să ocolesc genul ăsta de produse, mă pot lipsi de ele.

Am reușit să termin și câteva produse pentru ten, printre care serumul Bioderma Hydrabio, pe care l-am folosit dimineața, înainte de aplicarea cremei cu SPF și ne-am înțeles foarte bine. Mi-a plăcut textura de gel, hidratantă, lejeră, care intra repede în piele, fără să lase filtru la suprafață. Tot ce i-aș reproșa e parfumul din conținut, foarte puțin însă (ultimul pe listă), dar care aș fi preferat să nu existe. Rămâne oricum un ser la care nu e exclus să revin.


În rest s-au adunat câteva demachiante, aveam cam multe desfăcute și m-am pus să le termin pe cele care nu mai aveau prea mult produs în ele. Am făcut un mic efort cu demachiantul bifazic Bielenda, fiindcă eram mereu tentată să-l ocolesc din cauza texturii, prea uleioasă pentru gustul meu. Ar fi bun în rest, are o formulă ok, dar le prefer pe altele, mai puțin uleioase și mai eficiente.

Am mai terminat încă o butelcuță de micelară Garnier, deja e vedetă prin postările astea, am consumat foarte multe de-a lungul timpului. Ea și cea de la Bioderma (variantele roz în ambele cazuri) rămân favoritele mele, prima având avantajul prețului mai mic, a doua al eficienței puțin mai mari în îndepărtarea machiajului (al ochilor, în mod special).

Rea nu e nici micelara Nivea, însă eu n-aș cumpăra-o, poate doar în noua lor variantă travel size, special pentru ambalaj. Conținutul e mult mai slab decât altele, așa că pentru mine e genul ăla de produs ok, pe care dacă-l primesc îl mai folosesc când și când (ca să șterg tenul de sebum, să curăț un machiaj super lejer etc), dar nu o consider cea mai bună opțiune către care să mă îndrept, nici măcar raportat la preț.


Pe cât de încântată am fost de săpunul lichid din gamă, pe atât de dezamăgită am fost de gelul de duș Gentle Rose, mirosul de trandafir era la fel de plăcut, dar textura atât de lichidă de-mi curgea printre degete, spumă abia făcea... nu-i duc dorul. Oricum nici nu se găsește la noi, bănuiesc, așa că nu mai contează.

Mi-a plăcut foarte mult textura la spuma de duș Nivea Silk mousse, nu m-a deranjat nici mirosul tipic pentru gama lor clasică, dar aș prefera alt gen de arome la produsele pentru duș. Există și în gama asta de la Nivea niște variante cu fructe, care deocamdată n-au apărut și în magazinele fizice, sunt doar online. Chiar le-aș vrea pe acelea, mai aștept puțin să văd dacă sunt aduse și la noi, dacă nu apelez la online.

O surpriză foarte plăcută a fost scrubul Avon Panet Spa, țin minte că l-am primit într-un beauty kit Marie Claire de acum vreun an, iar inițial chiar am vrut să-l dau... Mă bucur că am decis să-l încerc, totuși, fiindcă mi-a plăcut chiar foarte mult. E genul de scrub cu particule mai puternic abrazive, pe care eu le prefer în special pentru picioare, a căror piele necesită o exfoliere mai zdravănă. Mie mi-a plăcut și mirosul mult, e și ieftin, e și spornic... o să-l mai iau.

Nu știu ce ambalaje goale o să adun luna asta, sunt curioasă și eu dacă am cu ce să mă prezint într-o nouă postare pentru luna iunie... Deocamdată pare că am multe de makeup pe terminate și în rest mai nimic, dar cine știe, poate până la urmă o să fie invers. Trebuie să mai intru prin produse să cotrobăi și sigur o să mai dau de chestii uitate în care mai am trei stropi.

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut?

8 comentarii

  1. vai, de cand astept eu sa consum lotiunea micelara Garnier! e geniala, dar am ditamai sticla de 750!...
    Mi-ai amintit de spuma nivea, trebuie sa o scot la inaintare - cea mica e topita dupa orice spuma :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cea de 750 ml n-am luat-o niciodată, dar știu cum e de la uleiul de duș Atoderm de 1 litru. :)) Îl folosesc foarte des, la mai multe lucruri și tot pare interminabil.
      E foarte faină spuma, abia aștept să încerc și aromele fructate.
      Pupici

      Ștergere
  2. Matreata! Vesnica mea problema! Am incercat foarte multe sampoane, de la diferite firme si functionau pe termen scurt! De mai bine de 1 an folosesc o gama bio care m-a scapat de stresul matretii! Pentru cine vrea sa incerce ceva natural si bun sa de-a un search pe Elvit. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă o să mai am probleme o să caut brand-ul, deși eu în general n-am prea fost impresionată de produse bio (sau așa zise bio).

      Ștergere
  3. mie-mi placeau mult ojele colorama cand eram la liceu, dar mai apoi mi s-a parut ca ceva s-a schimbat la ele :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut doar două luate cam în același timp (acum 3-4 ani) și ambele mi s-au părut slăbuțe calitativ. :( În general îmi plac produsele Maybelline, dar ojele astea nu sunt tocmai punctul lor forte.

      Ștergere
  4. si totusi, nu stiu cum reusesti sa consumi ojele! si eu am o gramada, nici nu stiu cu care sa incep, deja m-au invadat. dar m-am potolit, n-am mai luat nimic in ultima vreme. chestia asta se vede mai ales la geluri de dus. s-a cam dus stiva pe care o aveam. in schimb, am facut la produse pentru par, si nu e ok, dar fiind faptul ca nu il mai am nici lung si chiar nu am nevoie de cantitati industriale. incerc sa mai termin din produsele de make-up, dar acolo e alta buba...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le folosesc... :)) Acum că-mi fac și pedichiura destul de des, e chiar și mai simplu, dar până să ajung la o colecție rezonabilă de oje mai am muuulte de terminat. M-am potolit și eu cu shopping-ul, iau rar câte ceva de poftă, chiar simt că le fac față cu greu celor pe care deja le am.
      Produsele de makeup se termină cel mai greu, într-adevăr, mi-e groază când mă uit la câte am... Dar încet-încet mai tot termin din ele, de când nu mai cumpăr decât foarte rar.

      Ștergere