Top 5 produse de makeup drugstore

Când mi-a venit prima oară ideea de a face un top pe partea de makeup am vrut să-l fac general, fără limită de preț, însă mi-am dat seama că e cam greu să mă decid și așa m-am oprit la ideea de a face un Top 5 produse de makeup drugstore, iar astfel mi-a venit mult mai ușor să aleg acele produse accesibile și foarte bune, pe care le folosesc deja de câțiva ani. Poate o să fac vreodată și un top separat pentru produse (middle) luxury sau profesionale. N-am luat în calcul rujurile de data asta, pentru că aș fi umplut un top numai cu ele, pe zona aia am „material” de câteva postări separate. Să vă arăt, așadar, care ar fi la momentul actual cele 5 produse de makeup drugstore preferate...


5. Paletele de farduri Sleek

A fost o vreme în care eram cea mai mare fană Sleek și NYX, nu-mi retrag nici în momentul de față impresiile bune pentru majoritatea produselor acestor branduri, dar în ultimii ani le-am folosit mai puțin, până și pe mult iubitul meu gel de sprâncene Nyx l-am cam lăsat pe banca de rezervă cea mai mare parte din timp. Probabil nu sunt singura care pățesc să intervină o oarecare plictiseală la unele produse, oricât de bune în practică... 

Bun, dintre toate, paletele de farduri Sleek le folosesc dese ori în continuare, chiar dacă nu cu aceeași „disperare” ca atunci când le-am descoperit. Am pus la poză varianta Storm, pentru că e singura întreagă, dar mai am variantele Au naturel și Oh so special, care sunt mai mult folosite, cea din urmă fiind preferata mea. Dacă ar fi s-o iau de la zero cu produsele și să cumpăr doar strictul necesar, cred că aș lua-o pe Oh so special, aș mai face o paletă cu farduri Melkior bine alese ca nuanță, plus 1-2 palete mini de la Benefit sau The Balm pentru călătorii și cam atât. 

Găsiți stand cu produsele Sleek în magazinele Kendra, dar sunt și prin diverse magazine online. Un preț corect ar trebui să fie de maxim 50 lei, dar aici sunt mult mai bine reduse la preț. Puteți vedea mai bine nuanțele din Oh so special aici, iar din Storm aici.


4. Blush Kiko Shade Fusion Trio

Uneori mă întreb la ce bun să am atâtea blush-uri, dacă oricum întind mâna mai mereu spre ăsta de la Kiko când vreau ceva mai natural și spre unul de la Hourglass când vreau ceva mai special. Adevărul e că pe celelalte le folosesc mai mult pentru că oricum le am, dar și ca să nu mă plictisesc de astea două. Lăsând constatările astea la o parte, Kiko Shade Fusion e blush-ul meu preferat de zi cu zi, îmi place totul la el - textura, modul în care se așează pe ten, rezistența bună, ambalajul frumos și cu închideră perfectă, care mi-a permis să-l iau dese ori în călătorii sau în geantă, fără riscul să se spargă.

Eu am nuanța 03 și l-am luat din Roma, dar acum produsele Kiko se găsesc și la noi - exclusiv aici, cel puțin pentru moment. N-au adus toate produsele Kiko, dar acest blush l-au adus în multiple nuanțe. Mă bate gândul să mai iau și eu una (poate 02).


3. Rimelul Maybelline Lash Sensational

La fel ca toate produsele din acest top, îl știu și pe el de câțiva ani și l-am recumpărat de multe ori. Îmi place la el peria de silicon, care oferă volum, alungire și curbare, datorită formei acesteia, dar și faptul că-mi oferă un negru intens și o rezistență foarte mare. Deși nu e prezentat ca fiind un produs waterproof, în practică eu îl consider astfel, rezistă bine la apă, însă asta vine și cu un dezavantaj - se demachiază mai greu. Totuși, cu un demachiant bifazic îl îndepărtez destul de repede, așa că nu-i un inconvenient major. Am mai multe rimeluri preferate, dar acesta rămâne cel la care revin cel mai des de vreo 3-4 ani.

În prezent nu-l mai am, aștept să mai termin câte ceva din ce am început și pe la vară îl recumpăr iar sigur. De obicei îl iau de aici. Se găsește prin multe magazine fizice, dar rare ori l-am găsit la preț la fel de bun ca în online. Îl mai bagă ocazional cei de la DM la reducere bună (pe la 30-35 lei).


2. Concealer Maybelline Eraser

Încă un produse Maybelline care îmi place enorm de mult și pe care l-am recumpărat de câteva ori în ultimii ani. Despre el am scris recent aici mai amănunțit. N-am să insist asupra tuturor detaliilor, găsiți în acel articol pe larg părerea mea, cu motivele pentru care îmi place atât de mult, dar și cu câteva minusuri de luat în calcul. Pentru cine n-are însă chef să citescă prea mult, pe scurt îmi place pentru: aplicarea rapidă, acoperirea medie, aspectul natural și faptul că nu se strânge în liniile fine.

După cum găsesc o ofertă mai bună îl achiziționez de aici sau de aici, dar verific mereu și opțiunea de seturi în cazul produselor Maybelline, uneori sunt mai convenabile acelea.


1. Pudra Max Factor Creme Puff

Cel mai veteran dintre veterani, acest produs nu-mi lipsește din „trusa” de makeup de vreo 6 ani, cel puțin. N-am descoperit încă o pudră mai potrivită pentru tenul meu gras, nici mai ieftină, nici mai scumpă. Chiar dacă ambalajul e foarte prost - n-are nici oglindă, se și deteriorează repede - pentru produsul foarte bun îi trec asta cu vederea. E singura pudră încercată care îmi oferă nu doar o bună matifiere, dar și o mai mare rezistență a fondului de ten, iar asta fără să încarce tenul deloc - nu arată prea pudrat tenul decât dacă e aplicată peste un fond de ten deja cu foarte multă pudră în conținut. 

Un avantaj care vine totodată cu un mic dezavantaj e faptul că oferă și puțină acoperire - ceea ce înseamnă că se vede culoarea pe piele, nu luați varianta translucidă pentru că e destul de închisă, cel mai bine e să alegeți o nuanță potrivită tenului. Mirosul puternic mie-mi place de asemenea, dar știu că pe alte persoane le deranjează. Aș mai adăuga că e foarte spornică.

O găsiți la preț bun aici și aici, în funcție de ofertă. În magazinele fizice e mult mai scumpă, iar eu n-am văzut-o niciodată redusă.


Cam așa arată topul meu de produse de makeup drugstore, foarte subiectiv, desigur. Mai am și alte produse drugstore favorite, dar astea sunt cele pe care le folosesc cel mai des și cărora le-am rămas fidelă pe termen lung - și cel mai probabil o să le mai folosesc mult timp de acum în colo.

Care sunt produsele voastre de makeup preferate, pe partea de drugstore?

4 comentarii

  1. Blushul de la Kiko il am si eu in nuanta 05, dar nu l-am folosit atat de des. In schimb am un dou de la ei cu bronzer si iluminator care cred ca e produsul de machiaj pe care il folosesc cel mai des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut la tine și varianta duo și chiar mă gândeam că poate-l iau și eu cândva.

      Ștergere
  2. mie mi-a placut mult primerul lambre si m-am inteles si cu rimelul scandaleyes. intr-o vreme. din topul tau, trebuie sa recunosc, si mie imi plac paletele sleek. dar si cele de la makeup revolution

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi plac deloc rimelurile Scandaleyes, iar fardurile Makeup Revolution mi se par destul de mult sub Sleek, parcă până și Wet n wild sunt mai bune.

      Ștergere