Raftul cu amintiri - Februarie 2019

Privind în urmă realizez că acest februarie a fost despre rezolvat diverse lucruri pe care le amânam de mult timp, chiar prea mult în unele cazuri, precum și despre plăceri mărunte, de care m-am bucurat cât am putut de des, deși o parte din mine abia aștepta să se încheie iarna, să intrăm în sezonul pomilor înfloriți, al lalelelor, ghioceilor și al brândușelor, de care abia aștept să mă bucur în următoarea perioadă. Am mai spus că iarna e singurul sezon care nu-mi place, iar după o vacanță într-un loc însorit și cald cu atât mai puțin mai am chef de zilele reci din București, dar în viață e bine să privim partea plină a paharul, așa că asta încerc și eu să fac acum, despre luna ce a trecut - și vă încurajez să procedați la fel, ca de fiecare dată.


Trebuia să încep cu faptul că în sfârșit m-am tuns, spre surprinderea tuturor! Amânam asta de mult prea mult timp, dar în sfârșit am revenit și eu la o lungime acceptabilă, după ce am tăiat 50 cm. Cred că de la un punct devenise un soi de provocare să-l mai țin atât de lung... Partea amuzantă? M-am tuns singură! Ok, cu ajutor de la Dan, care a fost bucuros să taie din coada în care se împleticea noaptea. 

A fost un impuls dintr-o seară, de care am vrut să profit până nu-mi trece cheful și am mers pe ideea că am de unde să mai tai la frizer dacă-l distrug - însă mi-a ieșit decent, o să merg totuși la salon în viitor, nu-mi fac un obicei din a mă tunde acasă, deocamdată mă mai gândesc dacă să-l las drept sau să-i dau altă formă. Poza de mai sus e dintr-o mică excursie de weekend-ul care tocmai a trecut, dar despre asta vă povestesc la raftul cu amintiri din martie.


Pentru cazul în care ajunge pe aici vreo persoană care nu-mi cunoaște coada de samurai... am zis să mai pun o poză din ianuarie, că tot mi s-a părut funny asta cu pisica, pe care am descoperit-o abia recent - am reușit să mă mai ocup și de triat și organizat pozele, Cipru fiind o prioritate pentru că am vrut să public cât mai curând un prim articol, ceea ce s-a concretizat de asemenea, în Cipru de extrasezon, cu o grămadă de poze, informații și povești.


De la începutul anului tot ziceam că vreau la o narghilea și în sfârșit mi-am făcut pofta la Ganesha, un local fain specializat pe asta de care v-am mai spus, de adăugat acum ar fi faptul că în sfârșit au și ei mâncare în meniu, nu doar gustări, ca în trecut. Marea dezamăgire a fost în schimb faptul că localul Narghita a fost închis (mai bine zis transformat în berărie), acolo îmi plăcea mai mult atmosfera și era mai la îndemână, fiind în centrul orașului. Am fost super dezamăgită când am descoperit, inițial acolo am vrut să mergem. Am zis să dau de știre pentru cine ar putea avea o astfel de plăcere vinovată și n-a aflat încă.


O altă mică obsesie mai veche era să-mi pun magneții „de frigider” pe o tăblie magnetică și în sfârșit mi-am făcut și nebunia asta, acum pot să-i privesc mai bine și mai des. Ar trebui s-o găsiți la Hornbach, în caz că vă interesează. Îmi dau seama că mai mult de 20-30 nu mai intră acolo, dar nici nu mai iau la fel de mulți ca în trecut - din România mă cam abțin de acum, am suficienți (chiar prea mulți) de prin aproape toată țara, iar din alte țări încerc să mă limitez doar la unul pe excursie (de exemplu din Belgia am luat doar unul anul trecut, cu harta țării, că dacă luam din fiecare oraș m-aș fi întors cu vreo 10). E o mică obsesie la care nu sunt dispusă să renunț, dar încerc s-o temperez.


Am făcut și câteva cumpărături luna trecută, atât online, cât și în magazine. Unele lucruri chiar îmi trebuiau, altele erau mofturi/curiozități/dorințe mai vechi, dar pe toate o să vi le arăt la o postare de cumpărături, probabil luna viitoare - cred că de acum o să mă cam abțin, din multiple motive, principalul fiind că am destule (sau prea multe) pe toate zonele, inclusiv haine de primăvară-vară, dar mai am totuși câteva lucruri (puține) pe care mi le doresc. La poză e cea mai recentă comandă de pe Elefan, am bifat 3 cărți de pe acest wishlit și mi-am mai satisfăcut și câteva mici curiozități cosmetice.


Că veni vorba de cumpărături, am ajuns iar și prin Jumbo, cu intenția de a lua câteva lucruri mărunte necesare pentru în casă, dar ne-am mai agățat și de o minge anti-stres în formă de glob pământesc, fiindcă orice pasionat de călătorii are nevoie de o mie de globuri și hărți prin casă. Nevoie, sigur! Într-o altă ordine de idei, am băut în sfârșit vinul luat din Cipru și a fost chiar bun, mai ales că a fost foarte ieftin (din aeroport l-am luat), dar e sec și am observat că puțini români apreciază vinul dacă nu-i dulce - eu nu mă număr printre ei, chiar dacă nu sunt nici extraordinar de pricepută la vin, însă prefer sec sau demi-sec și obligatoriu simplu.


La dulciuri nu pot să rezist, viața ar fi prea tristă fără ele, iar Kinder Maxi King e o nebunie! Știu, mda, multe lucruri dăunătoare am adunat în postarea asta, însă n-am să vă prezint o viață ideal trăită, cu o alimentație exemplară, doar pentru că așa dă bine. Încerc în schimb să mențin un echilibru în alimentație, pe cât posibil și chiar abia aștept fructele de sezon - cireșe, vișine, căpșune, caise etc. Până atunci mai devorez câte o prăjitură sau o ciocolată (nu zilnic, dar nici nu mă joc când mă apucă pofta).


La capitolul lecturi n-am stat rău nici în februarie, am terminat 5 cărți despre care o să vă vorbesc într-un articol viitor, deocamdată trebuie să menționez că Regina din umbră de Lesley Downer a fost preferata mea, mi-a plăcut mult, chiar neașteptat de mult. Am mai avut însă și alte lecturi bune, interesante. La capitolul filme și seriale n-am în schimb prea multe de povestit - am reînceput serialul Limitless, din care văzusem doar vreo două episoade în trecut. Acum am reușit să ajungem destul de aproape de finalul sezonului, iar între timp am văzut și filmul cu același nume, pe care aș recomanda a-l vedea înainte de serial, de la el a început povestea.

Am mai rezolvat și lucruri neinteresante, despre care n-am scris, precum niște analize de rutină destul de mult amânate, dar de unde am primit rezultate ok. N-au fost multe evenimente sau experiențe ieșite din comun luna trecută, dar măcar n-au fost nici evenimente neplăcute care să-mi știrbească până și plăcerile mărunte... Pentru primăvara asta am un singur plan - să mă bucur de natură cât mai mult și din cât mai multe locuri!

Pentru voi cum a fost februarie? Ce planuri aveți pentru primăvara asta?

4 comentarii

  1. Sa stii ca si eu ma incadra in categoria oamenilor care apreciau doar vinurile dulci dar de vreun an, cu cat e mai sec, cu-atat e mai bun.
    Felicitari pentru cartile citite si spor in continuare.
    Cu dulciurile stau si eu bine iar la Limitless m-as uita pentru ca filmul mi-a placut. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum câțiva ani și eu preferam la fel, dar acum apreciez mai mult un vin sec bun. Mulțumesc, sper ca în martie să-mi fac timp să citesc și mai mult. Spor și ție!
      Cred că ți se va părea fain și serialul, e mai diferit ca stil, dar personajul din film are și el un rol important, chiar dacă secundar - încă n-am descoperit întregul mister nici eu.
      Pupici!

      Ștergere
  2. sa stii ca si eu m-am tuns, desi nu am taiat asa mult, ca nici nu aveam de unde :)) dar am profitat ca vine caldura usor-usor si l-am adus iar intr-o tunsoare baieteasca. in alta ordine de idei, in februarie am reusit sa ajungem la munte, anul asta am schimbat peisajul si am fugit la praid, iar luna martie sper sa fie... luminoasa! am observat ca zilele astea, cat a fost soare, m-am trezit singurica la 6jumate si chiar m-am simtit ok toata ziua. sa tot fie asa! reluam plimbarile lungi. si astept si eu fructele de sezon, ca de mere si mandarine m-am plictisit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut că ați fost la munte, la zăpadă... mie chiar nu-mi mai arde de așa ceva spre finalul iernii, de asta profităm mereu să ne luăm „doza” de munți înzăpeziți încă de prin decembrie sau maxim ianuarie.
      Ohooo, eu nu sunt o persoană matinală deloc, ora 6 mi se pare inumană pentru trezire. N-am totuși problemă să mă trezesc la orice oră pentru ceva ce mă entuziasmează - călătoriile adică. :))

      Ștergere