Top 5 rujuri pentru vară

Un top 3 al accesoriilor mele preferate pentru vară ar arăta cam așa: protecție solară, ochelari de soare și rujuri în nuanțe puternice! Cum pe căldură nu-mi place să-mi încarc prea mult tenul, prefer să merg de obicei pe un machiaj simplu al tenului și la ochi doar rimel, iar pe buze să pun o nuanță mai intensă. Marea mea dragoste - sau obsesie, spuneți cum vreți - pentru rujuri mi-am manifestat-o în repetate rânduri și de aceea am deja pe blog alte topuri de vară și de primăvară, către care o să las link-uri la final, dar vreau să vă mai fac câteva sugestii mai proaspete și pentru vara asta. Am încercat să stabilesc o ordine a acestora, ca să fie cu adevărat top, deși nu mi-a fost ușor, toate îmi plac mult.


5. Ruj lichid mat Melkior - Alexia

Deși în sezonul cald aleg de obicei nuanțele mai intense, am și zile în care prefer ceva puțin mai cuminte, iar această nuanță mi se pare ideală pentru vară când nu am chef de rozuri sau movuri aprinse. E un ruj perfect mat și foarte puternic pigmentat, iar datorită rezistenței la transfer ține cât e ziua de lungă. Îmi place foarte mult și-mi pare rău că nu mai e pe stoc online, dar poate încă se mai găsește în magazinele fizice.


4. Ruj YSL Tatouage Couture matte stain - #1

N-am avut răbdare să îl las să se usuce pe mână, de aceea pare lucios în poză, dar după câteva minute de la aplicare devine mat, însă având un aspect mult mai natural decât majoritatea lip stain-urilor. Are o formulă foarte plăcută, e o plăcere aplicarea, iar acest roșu intens mi se pare demențial și perfect pentru vară, din punctul meu de vedere. Singura lui problemă e că tinde să migreze puțin prin liniile fine din jurul buzelor, dar asta se rezolvă cu un creion. Eu am rujul mini, suficient de generos cantitativ, dar care nu cred că e la noi, eu l-am luat dintr-o călătorie. În full size îl găsiți aici.


3. Ruj Maybelline mat - #940 Rose Rush

Am tot recomandat această gamă de-a lungul timpului și îmi mențin impresiile bune, nu întâlnești prea des ca un ruj mat și rezistent să fie totodată atât de cremos și plăcut pe buze, cel puțin nu printre rujurile drugstore super accesibile - eu de aici și de aici iau de obicei produsele Maybelline la prețuri foarte bune. Nuanța asta de roz chiar n-o port decât primăvara și vara, nu o văd purtată decât la o ținută vaporoasă. Da, e puțin cam de Barbie, dar pe un ten alb se vede tare frumos.


2. Ruj clasic Melkior - Coquette

E o nuanță pe care o port destul de des pe tot parcursul anului, dar spre care întind mâna tot mai frecvent odată ce începe să vină căldura. A fost cel mai purtat ruj vara trecută și cred că nici anul ăsta n-o să stea prea mult deoparte. Îmi place la nebunie nuanța și aspectul semi-mat, iar rujurilor clasice de la Melkior le iubesc în general și am explicat din ce motive în postare cu toate rujurile mele Melkior. Nuanța Coquette o găsiți aici.


1. Ruj Paula's Choice - Persistent pink

E descoperirea acestui an, l-am tot folosit toată primăvara și încă nu m-am plictisit de el, probabil că va fi cel mai purtat ruj vara asta. Este mat și foarte confortabil, de fapt se simte fix ca un ruj cremos, rezistența e foarte bună și nuanța chiar mai frumoasă decât am reușit s-o scot în poză. Nu e parfumat, ceea ce poate fi un avantaj pentru unele persoane sau în anumite momente - eu pe caniculă sunt deranjată de parfum, ceea ce-l face și mai potrivit pentru vară. Încă se găsește aici, dar e o ediție limitată.


Acestea au fost alegerile mele pentru vara acestui an, dar vă recomand să aruncați un ochi și peste două articole mai vechi, dar cu sugestii de rujuri care rămân valabile: 10 rujuri pentru vară (2015) și 10 rujuri pentru primăvară (2016) - pentru mine e cam tot una de vară sau de primăvară.

Voi ce rujuri preferați vara? Cum vi se par propunerile mele?

4 comentarii

  1. Cat de faine sunt, desigur oranjul YSL e o nebunie, imi place maxim!! Alexia si PC le am si eu, imi plac mult ambele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă îți plac propunerile mele! Da, e o nebunie nuanța de la YSL, dar pare cu tentă de portocaliu? E roșu-roșu în realitate, iar eu așa-l văd și în poză. :))

      Ștergere
  2. vara sunt cam pe langa cu rujurile... imi place insa nuanta ta de la ysl, cateodata mai apelez si eu la ruj rosu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E superbă nuanța și când se face mată și mereu atrage atenția când o port...

      Ștergere