Produse consumate - Ianuarie 2020

Spuneam la finalul articolului cu produsele consumate din decembrie că am decis să nu mai fac postările astea lunar decât dacă am suficient de multe să vă arăt, iar pentru ianuarie am stat puțin să mă gândesc dacă are rost să-l fac sau nu pentru că n-am consumat extraordinar de multe, dar mi s-au părut totuși suficiente încât să își aibă rostul articolul ăsta, mai ales că am și niște produse despre care n-am pomenit niciodată pe blog sau am făcut-o prea puțin - și-mi era că o să fie apoi prea multe dacă las să se strângă și tot ce consum în februarie, fiindcă am deja multicele pe terminate.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


La capitolul produse de makeup încep cu cel mai des recumpărat produs - pudra Max Factor Creme Puff! Îi sunt fidelă de niște ani buni, încă e pudra mea preferată, am prezentat-o și în fruntea acestui top de produse drugstore. Am mai terminat și un mini fond de ten Lancome Teint Idole, care mi-a plăcut - se așează frumos, arată bine pe tenul meu și rezistă ok, fără să oxideze. O să-l mai testez din celălalt tubuleț pe care-l am și în zile mai calde. Ce nu mă încântă la el e cantitatea mare de parfum din compoziție.

I-am confiscat mamei mini apa micelară Bioderma Sensibio, a primit-o cadou la niște cumpărături din Farmacia Tei și mi-a ajuns la fix pentru 3 nopți cât am stat în Italia. Cantitatea e mică, dar e suficient de eficientă încât să n-am nevoie de mult produs la demachiere. E preferata mea pentru călătorii și o să păstrez tubulețul pentru plecări de 2-4 zile (de asta m-am și întors cu ea acasă).

Dacă preferați metoda asta pentru eliminarea părului nedorit de pe față... vă foarte recomand benzile depilatoare pentru păr facial Farmec, mi s-au părut mai bune decât benzi similare încercate de mine de la alte branduri. Sunt foarte ieftine și foarte bune, probabil că tot la ele o să revin.

Închei din poza anterioară cu singurul lucru care nu mi-a plăcut - masca de buze Botanical Choice - care-i doar o chestie foarte parfumată, care nu mi s-a părut să facă ceva. A fost în schimb amuzant s-o folosesc, e o chestie gelatinoasă care-mi tot aluneca pe bărbie. Eu oricum nu sunt fană măști, mai ales a celor la plic.


În sticla micuță a fost un ulei de cuticule CND, care și-a făcut foarte bine treaba și a avut un miros plăcut de migdale. Le prefer totuși pe cele de la Cupio, sunt mai ieftine și miros mai bine. Alături vedeți un șampon uscat Klorane în variantă travel sezie, eficient și cu miros plăcut, dar cu nimic mai presus decât Batiste ca să-i justifice prețul de obicei mai mare - dacă-l mai văd totuși la ofertă poate-l mai iau în varianta asta.

Am consumat și primul tub din șamponul Nature Box, îmi mențin părerea că datorită formulei blânde e ok pentru scalpul meu sensibil, iar dacă mă urmăriți prin social media ați văzut că am mai cumpărat două tuburi între timp (de aici, mai convenabil decât în magazinele fizice). Ca să scap de cojile neplăcute folosesc însă și acid salicilic separat.

O surpriză tare plăcută a fost masca de păr Avon cu ulei de argan, deși eu aș prefera să numesc produsul balsam de păr, i s-ar potrivi mai bine. Îmi lăsa părul foarte moale și ușor de descurcat, în plus miroase bine și e ieftin(ă). E foarte posibil să-l recumpăr în viitor.


Am lăsat la final doar niște banale (dar foarte necesare) geluri de duș... și totuși toate sunt răsfăț sub duș datorită aromelor. Toate îmi plac, dar „premiul” pentru cel mai delicios îl ia gelul/crema de duș Palmolive cu cafea - deja am mai pomenit prin câteva locuri cât de demențial mi se pare și că mă duce cu gândul la tiramisu. În general gelurile din gama asta mi-au plăcut toate, dar ăsta e fericire la sticlă. Categoric îl mai iau.

Tot o descoperire mai recentă e și gelul de duș Balea Cosy Thailand, mi-a plăcut pentru miros, dar îmi plăcea și mai mult dacă era variantă cremoasă, prefer formulele alea în general, mai ales de la Balea. Poate l-aș mai lua cu timpul, dar fiind ediție limitată... nu știu dacă mai am ocazia.

Spuma de duș Balea cu cocos a apărut de mai multe ori pe aici, îmi place cel mai mult ca miros dintre variantele lor și o să-l tot recumpăr în continuare.

Cam atât pentru luna ianuarie, nu enorm de multe, dar mă bucur că am mai dat gata câteva care erau la limită să expire. Sper ca în perioada următoare să consum mai multe de makeup, dar și pe la produse de corp e cam dezastru, nu știu ce a fost în capul meu când am adunat atâtea mormane de creme și alte poțiuni.

Ați încercat vreunul dintre produsele consumate de mine luna trecută?

12 comentarii

  1. si mie mi se pare ca fdt Lancome e foarte parfumat.

    de la nature box vreau un gel de dus, poate reusesc sa-l cumpar dupa ce termin vreo alte cinci geluri :)).

    si eu am terminat palmolive-ul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-a surprins că are parfumul pe la mijlocul listei de ingrediente, după ce-l încercasem deja. :)) Încă nu știu dacă sunt dispusă să trec peste asta și să-l cumpăr full size.
      Eu încă nu le-am încercat și gelurile de duș, dar cred că o s-o fac cu prima ocazie.
      Cu greu te abți și tu să nu-l recumperi? Sigur îl mai iau, mai aștept să mai termin din ce am.

      Ștergere
    2. am acum obsesie pe padurea fermecata de la yr si pe el o sa-l cumpar din nou :)). si o sa iau si varianta cu cafea tot de la ei, daca le iau pe toate, o sa fiu napadita :)))).

      Ștergere
    3. Vai, de când nu am mai avut varianta cu cafea de la YR și cât de obsedată eram cândva de gelul ăla. Acum mi s-a făcut dor de el, oricum miroase diferit de cel de la Palmolive.

      Ștergere
  2. Mie in ultima vreme mi-a placut un sampon uscat de la Londa, Refresh It, daca il gasesti pe undeva incearca-l, le bate cu multe pe cele mentionate si scalpul meu nu e deloc deranjat de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sună bine dacă e mai blând cu scalpul și totuși eficient, o să îl caut.

      Ștergere
  3. Dintre cele prezentate am folosit pudra Max Factor, gelul si spuma de dus de la Balea. Gelurile de dus de la Palmolive sunt preferatele mele, varianta cu cafea inca nu am incercat-o, cele de la Balea nu m-au impresionat. Si pudra mea sta sa se termine, am tot cumparat-o pentru ca imi place, acum insa o s-o inlocuiesc cu Rimmel stay matte doar din curiozitate. Eu nu ma inteleg cu apa micelara, am avut Bioderma si Garnier dar nu imi place cum curata, tot la laptele demachiant Bioten ma intorc
    Sustin cumparaturile cumpatate, m-am abtinut sa mai cumpar ce nu era necesar si sa consum ce am, sunt mandra ca mi-a iesit
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt geniale gelurile Palmolive. Tot din curiozitate am mai încercat și eu câte o pudră, dar deocamdată tot Creme Puff rămâne preferata. Momentan n-am recumpărat-o pentru că vreau să mai termin una care-i bunicică pentru perioada asta, dar la vară mă reîntorc la preferata mea.
      Mie-mi plăcea să combin laptele demachiant și micelara într-o vreme, din comoditate însă am rămas doar la micelară (și bifazic uneori pentru ochi), pentru mine își fac treaba excelent.
      Bravo, foarte bine! La fel am făcut și eu în ultimul an, cel puțin, dar tot mai am „pe stoc” prea multe, să văd cât reușesc să consum înainte să fie cazul să le arunc.

      Ștergere
  4. Un singur lucru il avem in comun la acest articol : Nature Box :D
    Folosesc de la ei samponul, balsamul si masca de par, insa varianta cu avocado. Imi place la nebunie gama, dar din pacate urasc avocado atat la gust cat si mirosul lui. Deci cu exceptia mirosului puternic de avocado nu am ce sa reprosez gamei. Vreau sa cumpar si balsamul leave-in din gama sa vad cum e.
    Ahhh...si m-ai facut sa imi fie dor de gelul de dus de la Palmolive. L-am avut si eu mai demult si cred ca e timpul sa il recumpar !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă și altă gamă dacă nu-ți place mirosul la cea cu avocado, știu că ele sunt teoretic gândite pentru anumite nevoi ale părului, dar... din ce am verificat eu (doar la șampoane, ce-i drept) diferențe prea mari la formule n-am văzut. Fă o verificare la lista de ingrediente, poate te-ar mulțumi și alta - ăsta cu caise miroase foarte bine, iar cel cu cocos e demențial.

      Ștergere
  5. nimic, nimic din ce e la tine! ma uitam la gelul de dus cu cafea si imi aminteam de cel de la yr. chiar mi-ar prinde bine o aroma de genul! contrar tie, eu ma gandeam ca nu mai am nimic de corp, le-am donat pe toate, si am observat ca ma cam tine pielea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar la fel, dar se asemenănă destul de mult cu cel de la YR. Am mai dat și eu din cremele de corp, dar tot am rămas cu o grămadă, unele le am (nedesfăcute) de 3-4 ani. :))

      Ștergere