Produsul lunii - Bioderma Atoderm Intensive gel-cremă

În rubrica „Produsul lunii” o să scriu mai detaliat despre câte un produs care îmi place foarte mult și pe care vreau să-l recomand în mod special. Uneori o să scriu despre un produs pe care îl folosesc și îmi place de ani, dar care nu are încă un articol pe blog, alte ori despre o descoperire mai recentă, dar întotdeauna doar despre acelea pe care le consider foarte bune, cel puțin raportat la nevoile și așteptările mele.


Prima lansare Bioderma de vara asta m-a inspirat să fac un articol comparativ cu un alt produs de-al lor similar, iar despre o altă noutatea vreau să vă povestesc mai detaliat în articolul de față, pentru că mi-a întrecut așteptările. Atoderm Intensive gel-cremă a fost gândită ca o opțiune hidratantă și hrănitoare pentru vară, cu o textură de gel potrivită pentru zilele calde, însă din punctul meu de vedere e o variantă excelentă pentru un ten gras sau mixt pe tot parcursul anului. Cum îl folosesc și de ce îmi place aflați în continuare...


Este un produs multifuncțional, potrivit pentru ten și corp, recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii sau chiar bebeluși. Are o formulă destul de simplă - vedeți lista de ingrediente de mai jos - care începe cu apă, glicerină și niacinamide. Promite să restaureze lipidele din piele, calmează senzația de mâncărime și oferă 24 ore de hidratare. Astea sunt datele oficiale și tehnice, hai să vă spun în practică de ce a ajuns pe lista favoritelor mele...

Principalul mod în care îmi place să-l folosesc e ca ultim pas în rutina de îngrijire a tenului de seară - consider că pentru un ten gras textura de gel e cea mai potrivită la un produs hidratant (cremă de seară), iar astfel de opțiuni mai există pe piață, însă din ce am mai încercat eu fie aveau iritanți în compoziție, fie erau mult mai scumpe. Sau amândouă. Sau nu mă mulțumea pe deplin consistența.
 
Nu pot să neglijez acest avantaj al produsului - prețul foarte mic, sub 35 lei pentru varianta de 75 ml. Probabil că sunt și mai convenabile variantele mai mari, pentru cine vrea să folosească produsul pentru toată familia. Din categoria asta de preț nu cred că mi-a plăcut vreodată atât de mult altceva, de aceea am ținut să scot în evidență și aspectul ăsta.


Textura de gel este lejeră, se simte foarte plăcut în timpul aplicării și intră complet în piele, fără să lase vreun filtru uleios sau lipicios, ba chiar lasă pielea cu acel aspect mat și totodată luminos, sănătos. Nu-mi simt deloc tenul încărcat de la ea, nu mi-a blocat porii și nici nu mă trezesc cu senzația de ten lipicios dimineața. Își face treaba fără să știu că e acolo, pe scurt. Trebuie doar atenție la dozare - mie îmi e suficientă o cantitate destul de mică.
 
Datorită consistenței o văd într-adevăr potrivită și ca o cremă bună de corp și de mâini în sezonul cald, însă iarna eu prefer opțiuni mai dense pentru corp - cremele mele de mâini preferate sunt tot cele din gama Atoderm, special dedicate acestei părți a corpului. Totuși, pe parcursul zilei apelez dese ori la această crema-gel fiindcă nu-mi lasă palmele uleioase.

Nu sunt adepta produselor de folosit din cap până-n picioare, dar mai sunt și excepții, acesta fiind unul dintre ele. Eu o folosesc și aș reveni la ea (sigur o s-o recumpăr) mai mult pentru ten, dar nu ezit s-o folosesc și pe corp, dat fiind prețul mic. E totodată excelentă pentru călătorii.


Eu o recomand cu toată încrederea pentru un ten gras sau mixt, dar și persoanelor care urăsc cremele de mâini care lasă peliculă. La alte tipuri de ten nu mă pot băga, deși bănuiesc că merge vara la oricine. Doar bănuiesc. Cred că e o opțiune bună în general pentru un ten gras, dar cu atât mai mult dacă bugetul pentru îngrijirea pielii e limitat și mai vreți și alte tratamente mai speciale pe lângă.
 
Dacă bugetul nu e o problemă sau vreți ceva mai special direct într-o cremă de seară... sigur că eu recomand în continuare crema mea preferată de mulți ani. Însă de acum o să rămână cu mine și Atoderm Intensive gel-cremă, că e prea faină și ieftină.

Voi cu ce produs încheiați rutina de seară? Ați încercat sau vă tentează Atoderm Intensive gel-cremă?

6 comentarii

  1. Deocamdata am gelul de la Clinique si e f misto, dar voi tine cont pentru ca sigur e o varianta mai ieftina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că am încercar și gelul de la Clinique (doar de o loțiune fluidă îmi amintesc de la ei) ca să fac vreo comparație, dar eu zic că nu ai nimic de pierdut, dat fiind prețul mic.

      Ștergere
  2. seara folosesc o crema hidratanta, momentan de la jonzac. dar astept sa vina produsele de la revolution skincare, eu cu ele m-am inteles cel mai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Revolution am și eu pe wishlist 10% niacinamide. Tot încerc să găsesc o alternativă mai accesibilă pentru niacinamidele de la Paula's Choice, dar pare o misiune cam grea. :))

      Ștergere
  3. m-am incumetat si eu sa-l folosesc pe fata si m-am bucurat super tare cand am constatat ca nu e comedogen. eu il pun chiar la baza, apoi vin cu o crema mai grasa si cu textura mai densa, deci se potriveste si la tenul uscat in combinatie cu altceva :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine de știut că funcționează astfel pentru un ten uscat și mă bucur că-ți place și ție!

      Ștergere