SPF colorat Bioderma - NUDE Touch vs COVER Touch

N-a trecut foarte mult timp de când am făcut ultima recenzie despre un produs cu protecție solară pentru față, însă așa cum spuneam și acolo... e un subiect care mă pasionează și sunt mereu în căutarea celor mai bune opțiuni. Iar de câțiva ani prefer în multe zile o cremă colorată cu protecție solară, scutind astfel un pas din machiaj - fondul de ten. Anul ăsta am încercat noutatea de la Bioderma - Photoderm COVER Touch - și pentru că am folosit-o în paralel cu Photoderm NUDE Touch m-am gândit să fac un articol comparativ între cele două.

 

 
Despre Nude Touch am scris detaliat în urmă cu 3 ani - AICI - iar impresiile rămân în linii mari valabile, dar o să vă spun și cum mi se pare Cover Touch prin comparație. Amândouă au plusuri și minusuri, în funcție de nevoile și preferințele fiecărei persoane poate să fie mai potrivită una sau alta.

Consistență și acoperire

Nude Touch are o consistență foarte lichidă și o acoperire mică, mai mult colorează decât să acopere vreo imperfecțiune, așa că din punctul ăsta de vedere e mai potrivită cuiva fără mari imperfecțiuni pe piele și care vrea doar o uniformizare a culorii. Aspectul pe ten e unul natural, dar asta doar dacă nu există piele descuamată sau deshidratată (în cazul ăsta nu se mai așează la fel de bine).
 
Cover Touch are o consistență cremoasă destul de densă și o acoperire mare, după cum sugerează și numele, e mai aproape de ideea de fond de ten. Se vede pe ten, nu e la fel de natural aspectul ca în cazul celeilalte, însă nici nu arată rău deloc pentru acoperirea mare pe care o oferă.

Nuanțe disponibile

Aici e principala mea problemă cu Cover Touch, pentru care există doar două nuanțe disponibile, iar cea mai deschisă (Light colour) e de fapt cam medie și nu prea merge pentru cineva cu pielea foarte albă. În schimb, la Nude Touch există trei nuanțe, iar prima opțiune (Natural colour) este într-adevăr foarte deschisă, ba chiar și nuanța de mijloc e mai potrivită pe o piele albă decât așa zisul „light” de la Cover Touch. Vedeți exemplificări în imaginea de mai jos...

 
Rezistență
 
Nude Touch mie îmi rezistă foarte bine pe parcursul zilei, e unul dintre aspectele care mă încântă la ea... de la început are doar un luciu discret pe ten, nu uleios, iar pe parcursul zilei se menține foarte bine. Se mai transferă, dar nu exagerat de mult.

Cover Touch, deși e și ea special concepută pentru un ten gras și are un aspect mat inițial, mi se pare totuși că începe să lucească mai repede pe pielea mea. Parcă se transferă mai puțin, în schimb.
 
Aplicare optimă (1,25 ml în mod ideal)
 
Nude Touch mi se pare mult mai ușor de aplicat într-o cantitate abundentă datorită consistenței lichide, în timp ce Cover Touch e mai la limită dacă nu te încântă un aspect încărcat - e totuși posibil ca impresia asta să fie amplificată în cazul meu și din cauza nuanței prea închise pentru mine la cea din urmă.
 
Protecția solară și formula

Din punctul ăsta de vedere sunt similare, ambele au SPF 50+ din filtre minerale, sunt rezistente la apă și au formule curate, fără alcool denaturat, parfum sau alți posibili iritanți. Amândouă se simt ok pe ten, lăsând pielea să respire, deși se simte puțin mai „grea” Cover Touch, lucru firesc, din cauza acoperirii mai mari.
 
Ambalaj
 
Cover Touch câștigă detașat la capitolul ăsta, e foarte ușor de scos din tub și de dozat, în timp ce la Nude Touch e mai incomod cu acea consistență lichidă din tubul rigid, însă eu m-am obișnuit cu acest mic inconvenient.
 
Demachiere
 
În general protecția solară cu filtre minerale se îndepărtează mai greu decât cea cu filtre chimice, însă per total Nude Touch e mai ușor de demachiat decât Cover Touch, la care am impresia uneori că n-o s-o mai dau vreodată jos de pe piele.
 
*****

Tot ce am scris mai sus e o comparație subiectivă, în funcție de cum a funcționat fiecare pe pielea mea, iar verdictul personal e că NUDE Touch continuă să-mi placă mai mult - însă repet, la preferința asta cântărește mult și faptul că există o nuanță potrivită pentru pielea mea albă, dar și faptul că eu n-am nevoie de acoperirea mare pe care o oferă COVER Touch.
 
Prețurile sunt apropiate și diferă în funcție de locația de unde sunt achizițonate și de ofertele disponibile. Sper că am reușit să acopăr principalele aspecte, dar dacă mai vreți totuși să știți ceva anume despre vreuna dintre ele doar întrebați. Ambele sunt produse bune, impresia e stabilită mai mult de nevoi.

2 comentarii

  1. nu am incercat niciunul din produse, desi stiu ca bioderma scoate pe piata chestii bune și toata lumea le lauda. insa uite ca pana acum nu s-a ivit ocazia... am mers strict pe crema cu spf 50, apoiu bb cream sau pudra direct. fondul de ten nu ma incanta in mod deosebit vara. daca incepe frigul, da, am axez iar pe el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel și eu, prefer cremele colorate vara și îmi convine să am și SPF-ul în același produs, scutesc timp. Abia de acum, că se mai răcorește, încep să mai folosesc din fondurile de ten.

      Ștergere