Poftă de viață | Raft cu amintiri - Septembrie 2020

De obicei stau puțin să mă gândesc la cum aș putea să rezum o lună într-un titlu scurt, însă de data asta a venit de la sine, fiindcă fix așa m-am simțit în ultimele săptămâni - cu poftă de viață, energie și chef de a face o mulțime de lucruri. Sunt și după o perioadă de câteva luni în care am tot tras de mine și poate de asta mi s-a părut că am avut o energie extraordinară, iar de fapt am fost doar într-o stare obișnuită (fizic și psihic), însă cert e că acum apreciez și mai mult starea asta „normală”.
 
Nu mi-am revenit din senin din acea stare fizică proastă despre care povesteam lunile trecute, am descoperit că problema principală era un tratament de care sunt legată pe viață, dar pe care îl luam într-o doză prea mare. Nu intru acum în amănunte, povestea operației de tiroidă de acum 12 ani și tot ce a urmat poate își va găsi vreodată locul într-un articol, însă nu acum. Azi intenția e să vă transmit din energia mea și poate să vă tentez cu idei de activități sau de mici plăceri pentru începutul ăsta de toamnă...

 
Dacă tot vorbeam de energie... ce continuare mai potrivită decât inepuizabilul Max? Am riscat luna trecută să-mi fie inundat în bale aparatul de fotografiat și l-am luat când am plecat la o plimbare cu blănosul, într-o încercare de a-i face câteva poze mai drăguțe. Aproape că ne-a reușit. Aproape!
 
Îmi amintesc că am avut o zi cam proastă, am plecat mai târziu decât intenționasem și am ajuns mai departe de București decât aveam în plan, iar până la plimbare și poze s-a cam întunecat, iar el era în priză și nu stătea o secundă, dar tot am scos vreo 3-4 poze simpatice.

Chiar dacă nu ne-am ales cu poze de revistă, măcar ne-am distrat pe acolo, el a fost fericit să adulmece toate prostiile de pe malul Argeșului, iar ajunși acasă am râs ca să nu plâng când am văzut câți ciulini sunt pe noi. Măcar de pe maimuță au fost mai ușor de scos, dar eu și azi mai găsesc câte un ciuline în încălțările purtate atunci.

 
Am profitat de orice ocazie să ne plimbăm în natură și când nu ne-am putut îndepărta prea mult de casă ne-am mulțumit și cu locurile faine de prin București - în Delta Văcărești am fost și în august, atunci am luat și aparatul pentru niște fotografii, așa că de data asta am ieșit doar să ne bucurăm de mișcare și de liniște. Am prins și de data asta un apus fain, am explorat și o parte în care nu mai fusesem.
 
Cred că ăsta e motivul pentru care iarna e singurul anotimp care nu prea-mi place, oricât aș încerca să-i găsesc avantaje - îmi lipsește timpul petrecut în natură. Poate ar trebui să mă mut undeva la Mediterană între noiembrie și martie.

 
Alt loc descoperit vara asta în care am vrut să revenim și să stăm mai mult e lacul din Chitila - mai exact Parcul Dendrologic Chitila. Am făcut un soi de picnic, apoi ne-am bucurat tolăniți de sunetul apei clipocind și de pescărușii de pe cer (care m-au cam făcut să-mi fie dor de mare), iar la final am jucat cărți până am uitat să mai verificăm cât e ceasul...
 
Îmi era dor de astfel de activități fără să-mi dau seama. În nebunia de călătorii și drumeții din alți ani am cam lăsat la urmă plăcerea picnicurilor și a activităților relaxante în natură, mă bucur că anul ăsta am redescoperit plăcerea asta simplă. Poate apucăm să mai facem asta și în octombrie, deocamdată vremea e tare frumoasă.
 

N-am dus niciodată lipsă de spontaneitate în viață, mai ales în privința călătoriilor, dar ca anul ăsta nu știu dacă am mai făcut-o atât de des - să ne culcăm cu planul de a pleca într-o excursie a doua zi, dar fără să știm exact unde, să decidem la cafeaua de dimineață. De data asta câștigătoare a fost Valea Doftanei, unde ne-am bucurat de primele semne de toamnă, de plimbări în răcoare și liniște (era luni).

Am mai fost în zona asta, îmi amintesc că era atunci o zi ploioasă de mai și mi-am propus să revin pe o vreme mai bună pentru plimbări mai lungi, a fost ocazia perfectă acum. Dacă n-ați încercat niciodată o plecare atât de spontană făceți-o, e un sentiment de libertate cât se poate de simplu, dar tare fain.


Că au fost zilele mai călduțe sau mai reci... eu oricum am avut poftă de băuturi calde în fiecare zi, dar câteva pofte au fost mai atipice. În primul rând Starbucks, de unde vreau ceva de două ori pe an, cel mult, dar odată satisfăcută pofta mi-a și trecut, tot cafenea de duzină o consider.
 
O mult mai mare plăcere de toamna asta e și o să mai fie ciocolata caldă, făcută cu lapte vegetal - nu-mi place laptele de la animale, nu mi-a plăcut niciodată, dar merge de minune ciocolata caldă și cu lapte de migdale sau de cocos. Yum! Fix asta beau în timp ce scriu.


Am jonglat între treabă și plăceri, pe drumuri sau acasă, dar observ că am avut o lene totală în a face și eu niște fotografii mai reușite. Aia e, ilustrez articolul cu ce am. Dacă de filme și seriale nu m-am apropiat deloc (e timp la iarnă), cărți am devorat una după alta, abia aștept să vă povestesc mai multe despre ele. Parcă altfel vine cheful de lectură când e mai răcoare și stai sub o păturică moale, nu? Să știți că am făcut și o listă cu motivele pentru care am ajuns să iubesc toamna, o să vină un articol cu subiectul ăsta săptămâna viitoare.


Mi-a plăcut foarte tare ideea expozițiilor de la Sun Plaza și am vrut să merg și eu să văd ce e pe acolo, tot intenționam să mă uit prin magazine de ceva. A făcut 10 ani mall-ul ăsta și provocarea a fost să ne imaginăm cum o să arate lumea și viața noastră peste 10 ani. Pe mine chiar m-au făcut să mă gândesc la asta, dar cum nu sunt omul planurilor fixe pe termen lung am cam eșuat în a-mi imagina, dar mi-a trezit alte gânduri. În fine, fără alte filozofii. Să știți că expoziția ține până pe 13 octombrie.


Pe final strecor și ceva despre mâncare, fiindcă am făcut câteva mici obsesii - combinația de halloumi pe grătar cu cartofi dulci la cuptor e demențială, nu știu cum de nu mă gândisem să le alătur astfel, am revenit la consumat frecvent avocado șiiii... vreau aparat de făcut wafe. Încă nu știu ce opțiune e mai bună, eu l-am ochit pe ăsta din poză într-un Kaufland, dar am zis că mă mai interesez și online. Dacă aveți sugestii nu ezitați să mi le lăsați.

Astea sunt, desigur, doar bucăți de puzzle din septembrie, atât cât vreau să afișez din ce consider mai interesant de povestit. Uneori simpt nevoia să reamintesc asta. Am vrut să inserez și o poză din ziua în care am fost la vot și am dat nas în nas cu o școală care pe alocuri pare că stă să pice - București, da? - dar nu-și găsea locul aici, articolul ăsta e despre chestii bune fiindcă fix asta încerc să vă încurajez, să vă focusați pe partea plină a paharului. Atât cât e posibil.

Am mai luat sau primit și niște lucruri interesante, care m-au entuziasmat tare, partea de cosmetice și țoale o s-o arăt în articolul de cumpărături, dar vreau să vă zic despre altele - suntem pregătiți cu una bucată cameră bună de băgat sub apa și încă una bucată cort. Când o să le folosim? Habar n-am, cândva ne-om pune în aplicare toate planurile alea care implică snorkeling sau campat...
 
Pentru voi cum a fost luna septembrie?

10 comentarii

  1. Eh, nu stiu daca e ceea ce te-ar interesa neaparat pe tine, eu mi-am luat acum aproximativ 2 ani un "aparat multifunctional" care "face" si sandwich-uri pe langa wafe, plus ca are placi si pentru grill, cred ca se poate gasi si carne cu ajutorul placilor respective pe langa sandwich-uri care sa aiba "desen" de grill pe ele daca nu le vrei triunghiuri. Gasisem aparatul pe Emag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu doar că m-ar interesa și opțiunea asta, dar chiar mi-ar conveni mai mult (e pe moarte și vechiul meu aparat de sandwichuri), însă mă gândeam că sunt mai proaste cu plăcile alea de schimbat. Dacă te ține de doi ani e de bine. Mulțumesc mult pentru răspuns!

      Ștergere
    2. As fi spus ca placile da wafe sunt cele nasoale deoarece au un mic defect la sistemul de "prindere" al uneia dintre placi (cred ca e din cauza faptului ca luasem un resigilat din neatentie), dar in urma unei discutii cu o alta bloggerita mi-am dat seama ca foloseam inadecvat placile de wafe in sensul ca nu le lasam sa se incinga indeajuns de bine plus ca nu le unsesem cu nimic cand am avut experienta nasoala. Long story short, aparatul meu multifunctional e perfect functional fara nici cea mai mica problema daca eu il utilizez cum trebuie.

      Ștergere
    3. Foarte bine de știut și aceste detalii, mulțumesc! Încă n-am luat aparatul, că am stat să-l caut pe cel de la Lidl, dar cum n-am mai dat de acela o să comand... probabil că de pe de Emag, dar vreau să mai fac puțin research.

      Ștergere
  2. Ma bucur ca ai descoperit in sfarsit care e problema. Eu am un aparat de la Lidl cu placi interschimbabile si mi se pare practic ca poti faci si altceva la el (al meu are de mini gogosi si inca ceva).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Sună bine aparatul tău, iar acum că zici îmi amintesc că l-ai prezentat pe blog. O să mă interesez și la Lidl, să văd dacă mai e, o să verific și pe Emag, dar clar rămân la opțiunea asta multifuncțională, e mai util, eu doar aveam emoții să nu se strice prea repede plăcile alea.

      Ștergere
  3. eu de la lidl am aparat de vafe foarte ok, bine ca mi-ai amintit de el, ca as cam avea ceva pofte! cred ca e acelasi de care zice si camelia, tot asa cu placi este. in septembrie am vizitat un pic din vestul tarii si intoarsa acasa, am constatat cum ma cuprinde jalea. la noi programul e ciudat, nu prea ne potrivim cu liberele, asa ca plecam mai rar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci un „vot” în plus pentru cel de la Lidl. O să-l caut cât de curând, sper să mai fie. Dacă nu o să apelez la Emag. Am văzut că ați făcut o excursie foarte faină spre vestul țării.

      Ștergere
  4. ador sa facem sandvish-uri panini, la grill
    nu am avut niciodata acest aparat dar il voi cauta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi plac simple, doar cu mult cașcaval, am aparat special doar pentru asta, dar cred că o să aleg unul multifuncțional. Simplific cât mai mult lucrurile prin bucătărie, nu-mi place să stau mult pe acolo...

      Ștergere