Produse consumate toamna asta

Am mai zis în trecut că mă bătea gândul să fac acest tip de articol sezonier și cum în primele două luni de toamnă oricum nu am consumat prea multe produse le-am lăsat să se strângă toată toamna. Intenția mea cu acest articol e să am cât mai multe produse să vă arăt din toate categoriile și să se adune eventual și noutăți, nu doar produse veterane la mine pe blog. Însă am nevoie și de un termen impus pe care să le strâng, altfel o să uit de ele, iar sezonier am decis că e cel mai bine. Uneori o să fie mai multe pentru ten, alte ori pentru corp și așa mai departe, dar cu siguranță o să am câte ceva din toate pe parcursul a trei luni.



Notă 1:
Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:


- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;

- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


Am folosit până la final doar câteva produse de machiaj, dintre care singurul care nu m-a impresionat și pe care nu-l mai vreau sigur e S-he eye brow gel mascara - e marcă proprie de la DM și nu face mai nimic, nici nu colorează suficient cât să umple frumos sprâncenele, nici nu le fixează pentru prea mult timp, are și o perie cam mare.

Despre rimelul Avon Mark pe roz am scris aici, atât de plăcut surprinsă am fost de produsul ăsta și e foarte posibil să-l iau iar vara viitoare. Mi-a plăcut și Maybelline Tattoo Brow, l-am folosit aproape numai pe el toamna asta - e tip cariocă de sprâncene, mi-a oferit un efect natural (nuanța 120 medium brown am avut) și a rezistat mai bine pe căldură decât alte produse similare. E posibil să-l recumpăr, dar deocamdată vreau să mai termin câte ceva din ce mai am pentru sprâncene.

De data asta am foaaarte puține produse pentru îngrijirea tenului - ironic ținând cont că din astea folosesc cele mai multe, dar am tot început noutăți - iar cele consumate au mai fost prezente de multe ori la mine pe blog - micelara Garnier roz din care am terminat zeci de tuburi și mă mulțumește în continuare și crema Bioderma Aquafluide SPF 50+ pe care am avut-o de asemenea de foarte multe ori. Sunt ambele în acest top cu cel mai des recumpărate produse.

Am mai inclus și uleiul de duș Bioderma Atoderm tot aici pentru că mie îmi place să-l folosesc pentru curățarea tenului și în felul ăsta l-am folosit cel mai mult și acum. Îmi mențin impresia bună din trecut.


Acum că am și eu o lungime rezonabilă la păr n-o să mai termin pe bandă rulantă șampoane, măști și balsamuri, chiar dacă tot la două zile îmi spăl părul, dar folosesc mai puțin produs. De data asta am terminat șamponul Balea Med, e pentru scalp sensibil și nu conține sulfați agresivi, însă din păcate pe păr gras nu prea merge, mi se îngrășa părul și mai repede decât de obicei - adică îmi venea să mă spăl zilnic. Cred că poate să fie o opțiune ok pentru cineva cu păr uscat.

La balsamul de păr Ziaja scrie pe spate că e intensiv hrănitor, ceea ce mie mi se pare comic, fiindcă mi-a lăsat impresia de „apă de ploaie” - doar miroase frumos și lasă părul o idee mai fin. Măști de păr aș mai lua de la ei, balsamuri nu.

Încă un șampon uscat Batiste blush a fost golit - folosit la nevoie, ca de obicei, pe mine mă mulțumește în continuare și dacă n-aș avea probleme cu scalpul probabil că aș profita și mai mult de el.


Și-a făcut treaba destul de bine crema de mâini Dermacol cu măr și scorțișoară chiar și acum pe toamnă, dar iarna tot Bioderma Atoderm prefer pentru pielea uscată de pe mâini. Miroase drăguț, dar nu pe cât de delicios mă așteptam eu când am luat-o. Nu știu dacă o s-o mai cumpăr.

Încă din vară am trecut la anti-perspirant roll-on Nivea (în trecut foloseam spray, dar mă gândesc că astea sunt mai ok pentru mediu) și pe mine m-au mulțumit ambele variante - powder touch și fresh natural - deși preferam textura de la primul, însă nu am mai găsit gama asta. Eu întotdeauna m-am înțeles super ok cu anti-perspirantele lor.

Nu pot să recomand suficient de mult anti-perspirantul Biotrade pentru picioare, am scris despre el și aici, l-am recomandat și în jurul meu tuturor celor care știam că suferă de probleme cu transpirația picioarelor și n-am primit decât feedback pozitiv de la toți. Avem alt tub în uz de prin septembrie și încă mai avem pe iarnă, folosit fiind de doi.


Mi-a plăcut gelul de duș Balea Caribbean Feelings, a mirosit bine, și-a făcut treaba și cam atât, n-a intrat în top, dar nici nu-l exclud dacă mai apare. În schimb din crema de duș Palmolive cu ciocolată mai am o rezervă și l-am avut deja de mai multe ori - l-aș mai varia cu aroma de cafea, dar pe ăla nu l-am mai văzut. Oricum, e minunată gama asta dacă vă plac texturile cremoase și mirosurile gurmande.

Pentru răsfăț în cadă am folosit niște spumanți de baie de la Avon - cel în tub mic a fost foarte slab din toate punctele de vedere (eu nu iau niciodată din gama asta, cred că Planet Spa îi zice, dar se întâmplă să mai primesc și toate sunt la fel de proaste), însă Bubble Gum l-am luat a doua oară pentru că miroase bine (deși în cadă pentru foarte puțin timp, dar mai folosesc ca gel de duș, mai bag nasul în sticlă) și face munți de spumă.

Produsele Dermacol le găsiți aici sau aici la diverse oferte, Batiste eu cumpăr dese ori de aici și tot de la ei am mai luat și micelara Garnier sau produse Maybelline la diverse reduceri sau pachete avantajoase. Restul sunt luate pe căi... fizice.

Mai mult ca sigur următorul articol o să fie la finalul iernii, chiar dacă o să se adune cam multe produse de skincare, având multe pe terminate - nu cred totuși că o să deranjeze pe cineva.

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut?

6 comentarii

  1. regasesc si produse pe care le-am folosit si eu, mi-am reamintit si de spumantul mic, roz de la Avon.

    de la Dermacol cu aroma de mar si scortisoara am avut gelul de dus si chiar ma uitam acum cateva zile pe site la notino sa vad daca mai e acolo. l-am gasit, dar in final am comandat alte lucruri :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc sentimentul, intru și eu uneori să mă uit de ceva și sfârșesc prin a comanda cu totul alte lucruri - se aplică la cosmetice, haine și cărți. :))

      Ștergere
  2. Mie imi plac mult de la dermacol gelurile de dus si scruburile! Sunt geniale. In rest, nici eu nu am mai consumat asa multe, chestii de zi cu zi, necesare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încercasem și vreo 2-3 geluri de duș de la Dermacol, îmi amintesc că miroseau drăguț, dar nu m-au fidelizat. Scrub n-am încercat încă de la ei, o s-o fac pe viitor. Ca să fiu sinceră cel mai mult mă atrag ambalajele...

      Ștergere
  3. Gel de la Palmolive am avut și eu, varianta cu cafea. Genial 🥰

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, cel cu cafea e fericire la sticlă, mie mi s-a părut că miroase a tiramisu.

      Ștergere