Gânduri de la 28 ani pentru viitor

Consider că vârsta e doar un număr și totuși în cursul unui an se pot întâmpla și învăța multe, dacă ne dorim asta, așa că încerc să păstrez tradiția ca după fiecare an nou adăugat să aștern câteva gânduri pe blog, iar anul ăsta o să privesc spre viitor, spre ce-mi doresc de la el. Sunt doar primele gânduri care mi-au venit în minte într-o seară, n-am stat să analizez prea mult ce vreau să spun mai departe. Nu știu cui ar putea să-i fie de folos, dar poate cineva o să-și facă o notiță mentală după ce o să citească rândurile mele.



- Vreau ca întotdeauna să aibă prioritate experiențele în fața obiectelor acumulate.

- Am învățat tot mai bine cât de important e să impui limite și să te ocupi de propria persoană. Nu e un gest de egoism, e cel mai firesc lucru. Nu mă mai simt deloc vinovată când fac asta și sper să nu uit lecția asta niciodată. O să pot face mai mult și pentru alții dacă sunt eu bine.

- Mă interesează cum trăiesc toată viața - atât cât o să fie - mai mult decât până la ce vârstă. Nu fac vreo schimbare în stilul meu de viață cu speranța că o să trăiesc mult, fac schimbări ca să mă simt mai bine în prezent și în viitorul apropiat. La fel și cu alte decizii. O eventuală viață mai lungă e doar bonus, dacă e să fie, nu o garanție.

- Vreau să las un mic bine în urma mea. Atât cât se poate.

- Mă concentrez tot mai mult la cum mă raportez la evenimente și experiențe, lucru mai important decât însăși unele evenimente și experiențe. Trebuie să mai exersez cu asta.

- Dacă o să prind bătrânețea (nici nu știu sigur unde ar trebui să înceapă asta) îmi doresc să trăiesc frumos și atunci, să mai am pasiuni și interese. Prea mult m-am gândit în trecut cu groază la perspectiva bătrâneții imaginându-mi că e o perioadă urâtă, dar între timp am realizat că nu e obligatoriu să fie așa. Depinde de mai mulți factori, sper ca de atât cât ține de mine să nu uit să mă ocup.

- Vreau să învăț frecvent până la finalul vieții. Nu vreau să mă complac în convenții sociale și să-l iau în brațe pe "ce-mi mai trebuie la vârsta mea".

- Sper să am mereu câini și cărți prin preajmă, dorința de a călători și plăcerea de a mă îngrji/aranja.


Doar atât deocamdată. Pe astea le-am notat dintr-o suflare și atât o să las scris, că și-așa a zburat aproape o săptămână de la ziua mea și de când mi-am notat rapid ideile astea.

Voi ce gânduri aveți pentru viitor?

4 comentarii