Produse consumate în iarnă - Impresii

Cu fotografierea ambalajelor m-am mișcat destul de repede, dar apoi nu m-am simțit prea motivată să fac articolul ăsta pentru că am consumat în majoritate produse pe care le-am avut deja de mai multe ori și am tot vorbit despre ele.

Însă această constanță demonstrează și că îmi plac, dar întărește și ideea pe care încerc s-o încuraj - aceea de a evita pe cât posibil risipa, iar cu lucrurile cunoscute nu există riscul să îmi displacă și să stea nefolosite. Asta împreună cu o analiză mai atentă a noutăților pe care vreau totuși să le încerc mi-a scăzut considerabil risipa cosmetică.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


Am reușit performanța de a mai termina un ruj, unul puțin cam vechi, dar la care s-a menținut așa de bine mirosul vanilat și textura încât nu m-am îndurat să renunț la el: rujul Farmasi True Color 20, cremos și totuși destul de rezistent, cu o nuanță pe care am iubit-o. Mai am alte două nuanțe din gama asta, dar nu sunt la fel de faine.

Despre crema Garnier Anti-age super UV SPF 50 am tot vorbit, am avut-o de mai multe ori și are un review mai detaliat aici. Momentan am luat o pauză pentru a nu mă plictisi, dar și pentru că o prefer la temperaturi între călduțe și reci, în timp ce pentru vară am alte opțiuni preferate.

Bioderma Atoderm gel-creme e prezentă în aproape toate articolele astea cu produse consumate, îmi place în continuare pentru ten și am alta în uz. Am și pentru ea review aici.

Îmi amintesc că gelul de curățare Sebium a fost printre primele produse folosite de la Bioderma, acum mulți ani. Îmi plac și azi toate produsele lor de curățare, sunt blânde și eficiente, așa că revin periodic la ele.


Aceeași poveste ca mai sus și cu micelara Bioderma Sensibio - e o alegere sigură, blândă și eficientă, alt produs care apare mai mereu pe aici.

O noutate e șamponul SeboderM, pe care l-am descoperit spre final de toamnă și de atunci am terminat două tuburi, având în prezent un altul în baie. Îl folosim doi oameni și cantitatea e mai micuță, ne ajunge mai mult decât speram.

E evident că ne place din moment ce am luat altele, fiind într-adevăr un șampon foarte bun la probleme de mătreață / dermatită. Îmi lasă el părul mai fin decât aș vrea, dar scalpul îl menține curat și fără mâncărimi, iar asta mă interesează cel mai mult.

Am continuat totuși să folosesc și din șamponul Balea Med - atunci când prefer să rămân cu părul mai puțin fin în urma spălării :))


Nelipsitul antiperspirant Nivea e și el prezent, fiind în continuare cel cu care mă împac cel mai bine, iar de spuma de duș Dove m-am bucurat din nou, dar acum chiar iau o pauză, să mai folosesc și altele - deși îmi place în continuare.

Acel gel de duș Avon cu turtă dulce a mirosit delicios, minunat, mirobolant. Îmi pare rău că n-am mai luat încă unul sau chiar vreo cremă de corp din gamă, să mă bucur mai mult de miros...

Mi-a plăcut și gelul de duș Balea glossy touch, cu un miros fructat-floral, dar nu unul delicat, ba chiar mi s-a părut ușor masculin. Nu știu dacă se mai găsește, însă apar mereu alte și alte geluri se duș interesante la DM.

Acum chiar mi-am încheiat socotelile cu iarna. Până la final de primăvară probabil că o să se adune mai multe produse se skincare și de makeup, din moment ce acum n-am avut prea multe.

Niciun comentariu