Produse bune descoperite recent | Skincare & makeup

Nu am mai făcut de foarte mult timp un articol cu o listă de produse descoperite fără să le încadrez tematic pe vreo categorie și chiar dacă le consider mai utile pe cele în care grupez după tip de produs sau brand, în felul ăsta nu reușesc să povestesc mereu despre toate produsele care îmi plac. Așa că o să adun în articolul de față produse faine descoperite în ultimele luni, de skincare și makeup, fără altă legătură între ele în afară de faptul că mi-au plăcut.


Ser Bioderma Sebium Kerato+

Nu i-am acordat prea mare atenție când a ajuns la mine într-un pachet de PR, însă după ce am mai citit despre el a devenit tentant și am decis să-l desfac, să-i dau o șansă. A ajuns să-mi placă foarte mult, e un ser-tratament cu o textură fluidă foarte plăcută la aplicare, având 1,8% acid salicilic și 10% acid malic.

După cum am povestit de foarte multe ori, produsele cu acizi sunt printre preferatele mele de îngrijire a tenului, iar acestă combinație mi se potrivește foarte bine. Primăvara asta l-am folosit exclusiv pentru exfolierea pielii (n-am mai aplicat alți acizi) și am avut rezultate foarte bune pe partea de textură a tenului, menținerea punctelor negre sub control și a altor mici probleme ocazionale.

E eficient, plăcut la aplicare și îmi e de ajuns să-l folosesc de 2-3 ori pe săptămână. Are o formulă foarte ok, parfumul de la finalul listei de ingrediente nefiind deloc sesizabil - nu simt niciun miros al produsului, doar un iz vag de la alte ingrediente. Îl folosesc cu plăcere și e foarte posibil să vreau unul nou după ce îl termin pe acesta.

Probabil că cel mai bun preț este cel de la Farmacia Tei, dar se mai găsește și online AICI, unde apar oferte deseori și la produsele Bioderma.


SVR Fluide Sun Secure SPF 50+

Am vorbit de foarte multe ori despre varianta Blur din aceeași gamă SVR, fiind unul dintre SPF-urile mele preferate pentru ten, pe care l-am recumpărat de mai multe ori și care mi se pare cel mai bun de folosit înainte de machiaj (dar nu numai), funcționând ca un primer excelent pe un ten gras - i-am făcut aici o recenzie detaliată.

La recomandarea cuiva am decis să încerc și varianta fluidă din gamă și îmi place de asemenea. Nu aș putea spune dacă o să ajung să-l recumpăr și pe acesta cu aceeași frecvență, nefiind la fel de special ca Blur, dar cu siguranță mă înțeleg foarte bine și cu varianta aceasta. Aspectul în urma aplicării este tot unul mat, fără niciun fel de filtru gras. Later edit: Până la final a ajuns să-mi placă chiar mai mult decât Blur.

Ambele variante sunt foarte reușite pentru cineva cu tenul gras sau mixt, tocmai pentru că lasă un aspect mat, fără să fie genul de creme care dau senzația de uscăciune sau strângere, dar e nevoie de un alt produs hidratant aplicat înainte (ser sau cremă). Mă gândesc tot mai serios să încerc și varianta pentru corp vara asta.

Eu l-am luat de la Farmacia Tei. Online nu l-am găsit la niciunul dintre magazinele din care obișnuiesc să fac cumpărături.


Rimeluri Miss Sporty Studio Lash ×2

Dacă nu se întâmpla să am o problemă la ochi în preajma sărbătorilor de iarnă, fiind nevoită să renunț la toate rimelurile începute din cauza riscului de a exista o bacterie pe ele, probabil că nu ajungeam să încerc vreun rimel de la Miss Sporty. Doar s-a nimerit să-mi pice în mână tocmai produsele lor când am realizat că nu mai am niciun alt rimel de rezervă.

A fost o surpriză foarte plăcută cel în tub galben - 3D Volumythic - iar acum câteva săptămâni, realizând că e pe terminate, am hotârât să mai încerc și altul din gamă. Mie mi se pare că sunt fix același lucru ambele, chiar sunt curioasă dacă și al treilea din gama Studio Lash e la fel, cred că o să-l iau și pe el pe viitor.

Sunt niște produse foarte ieftine și foarte bune - oferă alungire, definire și un negru intens, rezistă bine și se îndepărtează ușor cu micelară. Au periuțele identice, din silicon și curbate, tipul de periuță pe care eu îl prefer. Singurul mic inconvenient e că la primele folosiri trebuie mai multă atenție ca să nu încarc prea mult genele și să le lipesc, dar după câteva utilizări n-am mai avut problema asta.

Cred că un rimel (sau mascara, dacă preferați așa) e printre produsele de machiaj unde poți avea rezultate bune și la preț mic, dar nu știu dacă mai e vreunul chiar ATÂT de ieftin care să-mi placă ATÂT de mult. E la preț bun și în DM, iar AICI e chiar și mai ieftin.



Fond de ten Maybelline Fit me

Am o listă destul de lungă de produse de la Maybelline care îmi plac mult și pe care chiar le-am recumpărat, însă la fonduri de ten cred că acesta a fost cel mai mare succes de până acum. Nu aveam așteptări mari pentru că din gama Fit me am avut acum câțiva ani concealerul și nu pot spune că m-a impresionat, însă cu acest fond de ten m-am înțeles excelent pe parcursul primăverii.

După cum îl văd și în ce condiții am avut ocazia să-l „testez”, cred că o să ne înțelegem bine și în zilele mai calde din vară. E un fond de ten cu acoperire medie, eu încercând să-l mențin chiar în una mică - aplicând o cantitate minim necesară de produs - care se așează frumos, lăsând un aspect mat fără să fie prăfos sau să încarce.

Se contopește frumos pe pielea mea, îl simt plăcut pe ten și rezistă bine pe parcursul zilei. Nu simt nevoia să aplic multă pudră pentru că nu lucește după aplicare, așa că pudră aplic doar puțină pentru fixare. Nu mi-a oxidat și chiar dacă după multe ore lucesc (ceva firesc la un ten gras) nu e genul de fond de ten care arată groaznic la finalul zilei.

Sunt destul de sigură că o să ajung să-l recumpăr, e de asemenea un produs ieftin și bun pentru nevoile mele. Cel mai mic preț (absurd de mic) l-am găsit AICI.


Combinație Paula's Choice de retinol + niacinamide


Am vorbit la începutul anului în articolul de aici despre 3 produse Paula's Choice (re)descoperite, două dintre ele fiind 10% Niacinamide Booster și 1% Retinol Treatment, însă acolo am vorbit doar separat despre proprietățile acestora și de ce îmi plac, iar puțin mai târziu am realizat cât de bine merg acestea două împreună.

Retinolul fiind un tratament mai puternic pentru ten, iar niacinamidele având și efect de a calma pielea, era chiar logic că ar trebui să fie o combinație bună, nu știu de ce „mi-a picat fisa” atât de greu. Pentru că retinolul îl aplic mai rar, booster-ul îl folosesc și în alte combinații, dar de vreo două luni aplic mereu niacinamidele înainte de retinol și îmi place cum răspunde tenul la combinația asta.

Nu o să mai povestesc despre fiecare în parte, găsiți în articolul menționat ce aveam mai important de spus despre fiecare, în caz că vă interesează produsele mai complexe pentru îngrijirea tenului. Tot acolo găsiți și link-uri de unde le puteți achiziționa.


Mai am câteva descoperiri faine de anul ăsta, însă fiind din zona de curățare, spălare și alte lucruri banale de tipul ăsta nu erau multe de povestit și probabil o să apară prin articolele cu produse consumate, unde să spun câteva vorbe despre ele. Cele de mai sus mi s-au părut cele mai interesante.

Unele dintre link-urile inserate sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand pe blog doar magazine de la care și eu cumpăr!

2 comentarii

  1. suna bine rimelurile. din categoria ieftin si bun m-a impresionat extra long lash de la rimmel, mi se pare ca are un efect wow! poate ti-ar placea si tie :).

    alina lui brumarel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremuri nu m-am înțeles extraordinar cu cele de la Rimmel, dar n-am mai încercat de foarte mult timp unul de la ei. O să arunci un ochi, mulțumesc de recomandare.

      Ștergere