Produse consumate în primăvară - Impresii

Am făcut mai din timp poze la ambalaje, însă abia acum m-am mobilizat să și povestesc despre produse. Ce mi-a amintit de articolul ăsta sezonier a fost o discuție văzută recent, o persoană care era certată de cineva că degeaba face x și y lucru pentru protejarea mediului, atâta timp cât continuă să cumpere cosmetice ambalate în plastic. Atitudinea asta de „totul sau nimic” nu mi-a plăcut niciodată, mai ales pe subiectul ăsta. E imposibil să eliminăm complet poluarea sau să eliminăm brusc tot plasticul, cred însă că orice schimbare și progres în direcția asta ajută pe termen lung.

Uitându-mă în urmă la câte lucruri cumpăram, câte consumam și câte aruncam expirate acum niște ani, față de cât o fac acum, diferența e foarte mare și asta fără să mă chinui, doar cu schimbări mărunte făcute treptat: aleg produse mai spornice, am eliminat ce simțeam că e de umplutură, nu mai cumpăr din ce am deja prea multe sau folosesc rar etc. Acum se adună ambalaje într-un sezon mult mai puține decât într-o lună acum 5 ani. E un subiect vast, despre care am vorbit și o să mai vorbesc. Să trecem totuși la impresiile despre ultimele produse consumate...



Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


La capitolul produse de machiaj am redus cel mai mult cantitățile, însă din păcate nu doar consumând din ele și cumpărând mai puțin, ci și aruncând ocazional, a fost inevitabil, însă de acum se întâmplă tot mai rar și mă bucur că termin tot mai des din ele.

De la Essence aveam vreo trei produse cu totul și s-au nimerit două consumate acum: Make me brow, un produs ieftin și bun pentru sprâncene, care fixează și conturează natural, pe care l-am mai avut și o să-l mai iau sigur, dar și Camouflage matt concealer, care nu mi-a plăcut pentru zona ochilor deloc, mai mult evidențiază decât să camufleze, așa că l-am folosit în loc de fond de ten (arăta mai ok pe toată fața decât pe zona cearcănelor).

Acel creion de buze Yves Rocher mi-a plăcut atât de mult când l-am descoperit, acum niște ani, încât l-am luat ulterior și-n alte nuanțe, însă doar acesta - nuanța Rose Sorbet - a fost iubit până la final, celelalte nu mi-au plăcut la fel de mult. Nuanța e una foarte faină pentru primăvară și vară, rujul foarte rezistent, deși e unul cu luciu aproape de gloss. Din păcate nu cred că se mai produce.

Am mai terminat și un ruj Avon, nu văd să scrie pe el care e numele gamei, dar e oricum un ruj hidratant banal, într-o nuanță drăguță de roz (pink renewal) și eu l-am folosit intens la categoria „bun de purtat sub mască”, așa că de asta a fost consumat, era aproape gata de prin toamnă.


Nu am să vă arăt nimic nou pentru îngrijirea tenului, toate sunt produse pe care le-am avut de mai multe ori și am vorbit dese ori despre ele, pentru că sunt printre preferate. Cea mai recentă descoperire e Garnier Anti-age super UV SPF 50, din care am alt tub în uz - am scris în recenzia de aici în detaliu de ce îmi place - și care are puncte bonus pentru ambalajul cu mai puțin plastic, pe lângă faptul că e bun și plăcut produsul în sine.

Pentru mine Bioderma Atoderm Intensive gel-cremă rămâne cea mai bună opțiune pentru hidratarea tenului, dintre produsele foarte accesibie, dar concurând și cu multe dintre cele de câteva ori mai scumpe. Are o consistență ideală pentru tenul meu gras și o formulă foarte reușită pentru o loțiune ce nici nu e gândită doar pentru ten, e destinată inclusiv copiiilor. Am scris și despre ea aici.

Am mai avut de vreo 2-3 ori și Paula's Choince oil reducing cleanser (gama Skin Balancing), iar el chiar e un exemplu extraordinar la capitolul produse spornice - fiind necesară o cantitate foarte mică pentru a curăța tenul ajunge să țină cel puțin dublu față de alte geluri de curățare. Micelara Bioderma Sensibio e o prezență constantă în articolele astea, ceea ce spune suficient despre cât îmi place.


La produse pentur păr am redus mult ceea ce folosesc, am un fir de păr atât de fin încât mi-am dat seama (cam greu) că n-are nevoie de o îngrijire deosebită, momentan, doar spălare și mască/balsam ajung - probabil că se va schimba asta pe măsură ce se adună părul alb. Am terminat doar un șampon Bioderma Node G, a mia oară, însă momentan l-am înlocuit cu altceva și încă un șampon uscat Batiste, la care chiar am renunțat provizoriu, de când am început să-mi spăl părul zilnic.

Încă un produs terminat de la Bioderma e crema de mâini Atoderm, am mai avut-o și pe ea în trecut, e eficientă, spornică și suficient de mică încât s-o iau și cu mine, la nevoie. Arată urât ambalajul pentru că așa știu oamenii de la farmacii, să trântească etichete lipicioase.

Aliatele mele împotriva transpirației au rămas aceleași antiperspirante de câțiva ani: deo Nivea pentru axilă și spray de picioare Biotrade, care m-a impresionat atât de tare încânt am simțit nevoia și să-i dedic o recenzie aici.


Pe cât de mult mi-a plăcut variantă de bărbat de la spuma de duș Rituals of Sakura, pe atât de puțin mi-a plăcut varianta asta de femei, absolut banală ca miros - consistența spumei e la fel de plăcută, dar prefer de departe varianta de bărbat pentru un răsfăț complet.

Nici crema de duș Balea Magic forest nu prea m-a încântat, mirosea plăcut din recipient, dar nu și pe pielea mea, în schimb din crema de duș Balea cookie am mai consumat două tuburi prin iarnă și mare mi-a fost bucuria să-l mai găsesc, dar din păcate acum chiar n-am mai dat de el, cred că s-a terminat stocul, a fost ediție limitată (eu tot sper să-l readucă permanent).

Cam asta a fost cu primăvara, încep să reumplu coșul cu ce se adună pe vară.

2 comentarii

  1. asa mi s-a intamplat si mie: arunc mult mai putine ambalaje fata de acum zece ani. probabil cea mai mare schimbare e la capitolul geluri de dus. acum le aleg pe cele mai spornice si nici nu mai pun o tona la fiecare spalare, doar ca sa faca spuma. daca ar fi sa fac postari cu empties, as prezenta cam tot aceleasi lucruri din favorite. imi place cand vad la tine aceasta abordare, ma inspiri legat de cumpatare :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și tu ai făcut schimbări în sensul ăsta și mă bucur că te inspiră postările astea! Așa și eu cu gelurile de duș, de spălat mă spăl la fel de mult, dar nu mai risipesc produsele aiurea și nu iau niciodată un gel care mi s-a părut foarte lichid, că se consumă exagerat de repede. Spume de duș folosesc cu măsură pentru că se termină mult prea rapid.

      Ștergere