Finish 6 by Christmas

De când am văzut această idee la Deena mi-am zis că trebuie să mă alătur și eu acestui demers, dar tare greu mi-a fost să mă hotărăsc asupra a șase produse pe care îmi propun să le consum până la Crăciun (fiindcă aceasta e ideea acestui project pan, după cum probabil v-ați dat seama). Mi-a fost destul de greu pentru că am multe produse pe care vreau să le consum până la sfârșitul anului (pentru că se aproprie de expirare sau pentru că pur și simplu vreau să fac loc altora noi), dar n-am vrut nici să „mă arunc” către produse de care sunt conștientă că n-am nicio șansă să le consum și nici să aleg din cele care știu că îmi va fi ușor să le dau gata. După ce m-am tot gândit și răzgândit, am ales următoarele:


Primer elf essential ( aici review ) - din care am în prezent trei bucăți și chiar cred că ar fi cazul să mai și consum din ele, dar nu-i chiar ușor fiindcă se consumă extrem de greu (sau cel puțin așa am eu impresia). Oricum, greșeala mea a fost că le-am ținut pe toate trei la un loc și de fiecare dată foloseam din care apucam. Acum două sunt puse separat și doar pe acesta îl voi folosi de acum în colo. Trebuie să mai recunosc și că l-am pus pe această listă pentru a mă motiva să folosesc mai des fardurile de ochi, că le-am cam neglijat toată vara și continui să le folosesc cam rar, din lipsă de timp. Dar gata, de acum am un motiv în plus să mă joc mai des cu fardurile - trebuie să consum primer-ul!

Balsam de buze cu lăptișor de matcă - sunt și o să rămân adepta balsamurilor de buze solide, așa că acesta lichid nu mă prea atrage să-l folosesc, deși este bunicel și are un miros delicios. O să mă străduiesc totuși să-l folosesc în zilele în care nu port ruj sau măcar prin casă, că e păcat de el să ajungă plin la gunoi!

Cremă contur ochi Cosmetic Pant cu Q10 ( aici review ) - am o relație de iubire și ură cu acest produs; iubire pentru că își face treaba foarte bine și ură pentru că are o listă de ingrediente deloc prietenoasă care-mi stă pe creier. Vreau să o termin pentru că am reușit fără să vreau să-mi fac o mică colecție de creme de ochi și ar cam fi cazul să mai diminuez din ea, axându-mă pe utilizarea unui singur produs, iar această cremă a fost aleasa pentru că e cea mai veche din cele pe care le dețin. Mai am jumate din ea dar se consumă foarte greu, nu sunt convinsă că o să o consum în mai puțin de trei luni, dar vom vedea!

Cremă de față Gerocossen pentru ten normal sau mixt - pe care nu o folosesc pe față din cauza cantității mult prea mari de parfum din conținut, dar și din cauză că nu mi se pare o bază prea bună de machiaj. Este totuși o cremă bună pentru alte zone: gât și decolteu, mâini, picioare. Problema e că am două (cealaltă e pentru alt tip de ten, dar pare să fie cam același lucru), iar termenul lor de valabilitate e scurt, de aceea vreau să consum măcar una din ele până în preajma sărbătorilor. E aproape plină, șansele să o dau gata nu sunt foarte mari, dar dacă nu mai uit să o folosesc zilnic măcar pe una din zonele enumerate mai sus... cred că am ceva șanse să o consum!

Fond de ten Whipped Creme Max Factor ( aici review ) - probabil vă întrebați ce caută acest produs aici, dat fiind faptul că l-am lăudat de atât de multe ori. Păi să vă explic: mai am în el doar cam 1/4 de multă vreme, iar la început mi-a fost milă să mai folosesc din el ca să nu-l consum. Între timp am realizat că n-are sens să stea degeaba doar ca să fie acolo, că doar îl pot recumpăra, dar odată ce am reînceput să-l folosesc i-am găsit un defect: recipientul - e foarte greu de scos din el când mai are puțin produs, iar cea care îl manevrează (adică eu) deține niște unghii cam lungi. Singura variantă e să-l scot cu partea exterioară a unghiei, lucru ce-mi cam displace. Trebuie totuși să-l consum, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă va expira și refuz să-l arunc cu vreun strop de produs în el, că prea mult îmi place (exceptând partea cu scosul din borcan)!

Loțiune tonică Apidermin Lejer ( aici review ) - acum o săptămână am inclus-o în postarea cu cosmeticele abandonate prin sertare - cea de aici. Între timp m-am hotărât că pe aceasta nu vreau doar s-o mai folosesc din când în când, ci s-o consum, să scap de ea! Nu e un produs rău, dar e un produs de care consider că tenul meu n-are neapărat nevoie, că nu face mai mult decât loțiunea micelară, ba chiar are și destule dezavantaje față de micelară: nu o pot folosi în zona ochilor, îmi lasă pielea lipicioasă, nu curăță tenul chiar la fel de bine și (bonus) are parfum în conținut, lucru nu tocmai bun.

Cam atât, acestea sunt produsele pe care eu îmi propun să le consum până la Crăciun (ar mai fi multe altele, dar restul rămân pe lista proprie)! După cum se vede, eu n-am fost așa curajoasă ca Deena, n-am îndrăznit să aleg prea multe produse de make-up, am preferat să merg mai mult pe partea de produse de îngrijire, dar am ales totuși produse în care mai am o cantitate generoasă și pe care chiar trebuie să le pun serios la treabă dacă vreau (și da, vreau) să mă laud înainte de Crăciun că am fost copil cuminte și le-am consumat!

N-o să fac update-uri la această postare, dar când o să reușesc să consum vreunul din produse o să-l vedeți în postările „consumatele lunii” și, eventual, poate o să fac o postare specială înainte de Crăciun să vă zic exact cum stau cu toate.

Cine se mai alătură acestui project pan? Aș vrea să văd cât mai multe bloggerițe implicate, dar și cititoare, așa că vă invit și pe voi, cititoare dragi, să vă alegeți 6 produse pe care vreți să le consumați până de Crăciun și să le notați aici, într-un comentariu!

18 comentarii

  1. Interesant articolul! :) Multumesc pentru ca mi-am dat treaba, acum merg sa vad ce produse se expira pana la sfarsitul anului si trebuie sa le folosesc. :)) :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut și că ți-am dat de lucru. :)) Scormoneală plăcută printre cosmetice! :))
      Te pup!

      Ștergere
  2. Interesantă ideea! Succes, poate ai noroc şi eşti perseverentă şi le termini până la Crăciun!
    Probabil că o să preiau şi eu această idee.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa am considerat-o și eu! Mulțumesc mult, și eu sper să fiu suficient de perseverentă încât să reușesc să le consum până la „termenul limită”.
      M-aș bucura tare mult să văd și la tine o astfel de postare!
      Te pup și eu!

      Ștergere
  3. am tot vazut acest gen de postare prin blogosfera si cred ca o sa fac si eu unu, foarte interesant, spor la treaba :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte draguta ideea.Voi participa si eu cu siguranta,doar sa ma hotarasc asupra produselor :D.
    Pupici si spor la treaba :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție îți place și abia aștept să citesc și articolul tău! :D
      Mulțumesc, mulțumesc! Pupici!

      Ștergere
  5. Ce 'competitie' interesanta.. :))) Din pacate nu ma pot alatura acestui 'proiect', nu pentru ca nu as vrea, dar nu cred ca voi reusi sa duc la capat si sa termin produsele pe care le-as mentiona deoarece eu alternez destul de des cu fondurile de ten, gelurile de dus, cremele s.a.m.d....
    Fondul de ten de la Max Factor il am si eu si imi place mult, daca iti este greu de scos cu degetelele de ce nu incerci sa folosesti o pensulica? :D Sau nu stiu, alt obiect care te poate ajuta.. :*
    Cu siguranta ce ai trecut in postare le vei consuma cu siguranta, nu sunt produse multe si deja o cantitate din ele este deja consumata, spor la treaba si mi-a placut articolul, nu am mai vazut pana acum postare de genul. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic că ai putea dacă chiar ai vrea și te-ai ambiționa puțin! :D Și eu alternez produsele, în special cele de machiaj, dar când e cazul mă pot concentra mai mult pe unul singur.
      Mă bucur că și ție-ți place, mie-mi place la nebunie, doar treaba cu borcănelul mă cam deranjează. Nu prea merge scos cu pensula din cauza consistenței, iar cu altceva... nu știu cu ce. Mă gândesc că ar fi fost bună o spatulă, dar n-am așa ceva prin casă. :))
      La o primă vedere par ușor de consumat, dar unele din ele chiar nu sunt fiindcă sunt foarte spornice, și nu vreau nici să mă apuc să le risipesc fără rost, de aceea o să încerc doar să le folosesc cât mai des posibil! Sper totuși să reușesc să le consum. :D
      Mă bucur mult că ți-a plăcut articolul! Pupici!

      Ștergere
  6. Wohooo!Welcome to the club! Sa ai spor la consumat si ne auzim la raport!:D

    P.S: Eu de ce nu te aveam in blogroll?:)) Problem solved!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! :)) Mulțumesc, la fel și ție! Ne auzim, ne auzim... cu bine sper! :D
      Nici eu nu știu cum de m-ai ratat tocmai pe mine! :)) Glumesc! Mulțumesc pentru adăugarea la listă! :* (mi-ai amintit cu ocazia asta că am și eu de făcut niște adăugări prin blogroll)

      Ștergere
  7. Si eu o sa incerc sa folosesc mai des cremele de fata, mai ales ca le am si mai ales ca se vad rezultate atunci cand le folosesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine, ar trebui să le folosești zilnic! :p Eu nu sar niciodată peste cremele hidratante de față!

      Ștergere
  8. ahh, nu cred ca as putea sa termin 6 produse anume, propunandu-mi asta!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! :)) Eu zic că ai putea dacă chiar ți-ai dori, mai ales dacă ai știi că ai produse care-ți plac mult și nu mai au mult până să expire (cum e cazul meu cu fondul de ten). :D

      Ștergere
  9. sunt curioasa cum vor decurge evenimentele :). imi plac provocarile de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt curioasă! :)) Păi poate ni te alături și tu! :p

      Ștergere