Răsfăț fructat - Trei produse Farmona

Produsele cu arome fructate sunt de departe favoritele mele vara și cred că nu sunt singura care le preferă în perioada asta! De aceea m-am gândit să scriu despre toate cele care-mi plac mult din ceea ce am în prezent, dar ar fi fost cam multe pentru un articol și am decis să le împart pe mai multe - deci vor mai urma articole cu Răsfăț fructat, așa intenționez - iar startul îl dau cu trei produse de la Farmona, pe care le-am luat acum ceva vreme, cred că pe la începutul anului.


Toate au arome fructate delicioase și sunt primele produse pe care le-am încercat de la Farmona, brand de care am aflat din online, iar când am dat de ele în Farmacia Tei nu prea știam ce să aleg mai întâi - combinațiile de arome par unele mai interesante ca altele, iar ambalajele vesele le fac și mai atractive. M-am orientat către trei game diferite și din fiecare am luat altceva - cremă de mâini, unt și loțiune de corp.

Dintre toate, untul de corp Let's celebrate sunrise grenadine & orange e de departe favoritul meu, aroma fiind prima care m-a dat gata, dar îmi place foarte mult și în rest, ca textură și efect - e perfect pentru vară din toate punctele de vedere!


Aroma îmi e foarte greu să o descriu, e o combinație de fructe irezistibilă, n-aș spune că miroase doar a ce scrie pe ambalaj, e delicios și atât - trebuie mirosit, e cel mai sigur! Mie-mi vine în minte aroma unor gume de mestecat, unele care miroseau genial, dar nu-mi mai amintesc cum le spunea. Din păcate însă, aroma nu rămâne foarte intens pe piele și nici nu rezistă foarte mult, dar se simte suficient încât să transforme aplicarea într-un mic răsfăț!

Consistența produsul e densă, e bine închegat, dar absolut deloc gras/uleios - în contact cu pielea se topește imediat, se întinde foarte repede și intră la fel de repede în piele, fără să lase deloc peliculă la suprafață (deloc!!). Hidratarea oferită e cam medie, dar mi se pare suficient pentru vară și mai ales raportat la cât de lejer mi se pare ca efect. Pentru mine, e singurul unt de corp pe care-l suport și acum, vara, în rest nu le pot folosi pentru că mi se pare prea mult pentru serile/diminețile caniculare.

În compoziție are niște particule ciudățele, care ar trebui să aibă efect de a oferi luminozitate pielii - dacă o face, e în cel mai discret mod posibil, nu vă imaginați că lasă sclipici, nici urmă de așa ceva, spre bucuria mea.


Loțiunea de corp tutti frutti cu coacăze negre și fragi mie-mi pare că miroase „a toate fructele”, dar asta doar din tub, că din păcate pe pielea mea aroma se schimbă foarte mult și parcă nu mai e chiar atât de delicioasă. E totuși simpatică, e o loțiune foarte lejeră și-mi place că există variantele astea de 100 ml, perfecte de strecurat în bagaj, chiar și pentru vacanțe mai lungi - e mic, dar totuși destul de generos încât să ajungă ceva vreme bună. Aș recomanda însă mai mult varianta cu fructul pasiunii, nu o am eu dar am oferit cadou câteva și mi s-a părut și mai delicioasă, eu data viitoare către ea mă îndrept!

Foarte mult am folosit în ultima vreme crema de mâini tuti frutti cu vișine și coacăze, care pe temperaturi scăzute mi s-a părut insuficient de hidratantă pentru mâinile mele foarte uscate, dar care în perioada asta e perfectă - textura e ușor spumoasă, foarte plăcută, intră repede și nu-mi lasă palmele uleioase, senzație pe care eu n-o suport deloc vara. Aroma e foarte plăcută și ea, predomină cea de vișine, care e ușor artificială, dar mie tot îmi place și parcă persistă cel mai bine mirosul dintre toate, iar pe parcurs devine tot mai plăcut, mai natural (cel puțin așa mi se pare).

N-am avut numai laude de adus la adresa lor și totuși sunt produse care-mi plac, iar pentru prețurile mici chiar cred că merită o șansă! Chiar dacă nu au aromele cele mai persistente, nu sunt nici cele mai hidratante, totuși mi se par produse faine pentru vară. Eu cu siguranță o să mai iau și altele, pe viitor, aș mai încerca și un scrub pentru corp, iar gama cu cafea e pe wishlist, lângă cea cu fructul pasiunii.

Ați încercat produsele Farmona? Dacă da, ce și cum vi s-a părut? Dacă nu, vă tentează?
Sunteți și voi fane a produselor cu arome fructate vara?

8 comentarii

  1. folosesc scruburile din gama tutti frutti si imi plac foarte mult pentru ca sunt foarte abrazive(au consistenta granulelor de zahar)
    sunt pe lista si unturile dar am zis ca o sa le iau cand se mai raceste un pic.ma enerveaza ca nu au si gelurile de dus la farmacia tei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu că-ți plac scruburile, am mai auzit păreri bune și vreau să le încerc și eu.
      Eu zic că poți încerca și acum un unt de corp, cel puțin cel pe care-l am eu nu e deloc gras, mie-mi place și pe căldurile astea.

      Ștergere
  2. nu m-am intalnit deloc cu ele, nu le-am vazut nicaieri, sigur ca as vrea sa le incerc dar nu stiu de unde sa le cumpar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul e că în afară de Farmacia Tei, nici mie nu mi-au sărit în ochi în altă parte, dar ar trebui să mai fie și-n alte magazine.

      Ștergere
  3. Eu am fost foooarte multumita de proprietatile produselor pe care le-am incercat pana in prezent.
    Acum ca am vazut lotiunea cu coacaze si fragi mi s-a facut o pofta de aroma sa.. myummmy! ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție ți-au plăcut produsele lor!
      Pupici

      Ștergere
  4. Nu am auzit de ele pana acum si chiar daca imi plac mult produsele cosmetice cu arome delicioase cred ca o sa raman totusi la cele de la Yves Rocher, I love...si las lista deschisa noilor descoperiri. Oricum ambalajele arata de vis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt cu totul altceva decât produsele de la Yves Rocher sau I love, branduri de la care-mi plac și mie mult, dar îmi place și diversitatea și nu le-aș putea compara între ele. :)

      Ștergere