Produse consumate: Octombrie - Decembrie

A trecut deja cam mult timp de când n-am mai publicat un articol cu produse consumate, pe care obișnuiam să-l fac la fiecare început de lună, asta și fiindcă aveam ce prezenta. Însă în ultimele luni din 2016 abia dacă am mai terminat ceva produse, mă uit acum la ce am adunat într-o perioadă de trei luni și nu-mi vine să cred... sunt mai puține decât consumam de obicei într-o lună. Asta m-a pus puțin pe gânduri și m-a făcut să realizez cu adevărat că am nevoie de o pauză mai lungă decât credeam de la shopping de cosmeticale, am mult prea mult produse începute...


Dat fiind faptul că am trecut deja de jumătatea lunii ianuarie, între timp am mai adunat câteva ambalaje goale, însă pe acelea le-am păstrat pentru un articol separat - mi-am propus să mă concentrez în următoarea perioadă cât mai mult pe produse mai vechi, aflate mai mult sau mai puțin pe terminate, așa că sper ca de acum în colo să fac un astfel de articol lunar, adică să consum suficient de multe încât să aibă sens să fac asta. În continuare vă prezint impresiile mele finale cu privire la ce am terminat în perioada octombrie - decembrie.


Catrice eyebrow filer a fost un rimel de sprâncene bunicel, îmi fixa bine sprâncenele și oferea puțină culoare firelor de păr, însă periuța pe care o are e exagerat de mare și, în plus, există alte produse similare mai bune și chiar mai ieftine, precum cel de la Essence, așa că nu intenționez să-l recumpăr.

Am scris de multe ori despre rimelul Yves Rocher Sexy Pulp, a fost cred că a treia oară când l-am avut și mi-a plăcut la fel de mult ca la început. Ținând cont de cât de multe rimeluri am în uz și câte altele așteaptă să fie începute, mă îndoiesc că o să-l recumpăr prea curând, însă rămâne unul dintre favoritele mele, prea multele mele rimeluri favorite. I-am dedicat acum vreo doi ani și un review aici.

Nu-mi lipsește aproape niciodată din casă butelcuța mică de apă micelară Bioderma, fiindcă oriunde aș pleca și pentru oricât timp, de fiecare dată o strecor în bagaj - pe lângă faptul că mi se pare cea mai eficientă în demachierea ochilor (ceea ce mă scutește de luat și un bifazic) și că are o dimensiune ideală, o prefer și pentru că nu-mi fac griji că ar putea să curgă, capacul stând foarte bine închis.

Despre micelara Yves Rocher Hydra vegetal n-am aceleași cuvinte de laudă, mi se pare foarte slabă pentru demachiere, conține parfum și n-o tolerez în jurul ochior, unde mă ustură pielea din cauza ei. În plus, la ambalajul ăsta de 390 ml mă enerva la fiecare utilizare pompița, care țâșnește prea rău. Oricât de mult mi-ar plăcea mie produsele YR, trebuie să recunosc că micelarele nu sunt punctul lor forte (am mai încercat vreo două tipuri, niciuna nu mi-a plăcut).

Cleanserul Paula's Choice Skin Balancing e minunat, l-am declarat ca fiind cel mai bun produs de tipul ăsta pentru un ten gras, iar în prezent am un altul în baie. Are o consistență ciudată comparativ cu majoritatea produselor de curățat tenul, însă curăță foarte bine și în profunzime, fără să usuce deloc pielea, iar în plus văd niște diferențe la tenul meu atunci când îl folosesc constant, pe care mi-e greu să le explic. E destul de scump, vreo 100 lei, dar cantitatea e mare și e foarte concentrat, așa că ajunge până la un an.


Din cauză că nu mai suport ceara pentru a elimina părul nedorit de pe față, mă văd nevoită să folosesc o cremă depilatoare și de mulți ani mă înțeleg foarte bine cu crema depilatoare Skin so soft de la Avon. Trebuie doar să fiu atentă cu ea, să n-o țin mai mult de 4-5 minute și astfel îmi elimină tot părul fără iritații (doar sesibilizează puțin pielea, dar îmi trece rapid). O să continui s-o recumpăr.

Crema Bioderma Aquafluide SPF 50+ nu mai știu de câte ori am avut-o, însă rămâne favorita mea de vreo doi ani și o să revin la ea în continuare. Deocamdată am zis să mai folosesc și din altele pe care le am, dar deja îi duc dorul și cred că o s-o recumpăr cât de curând. I-am dedicat un review aici.

Apa termală Avene a fost bună, a făcut ce face orice apă termală, eu nu sesizez diferențe între ele - știu multe fete cărora le place cel mai mult cea de la Uriage, pe care am încercat-o și eu, dar mi se pare același lucru. Le aleg în funcție de oferte de obicei.

Am mai consumat și câteva creme de față mini, dintre care crema L'Occitane nu prea mi-a plăcut (iubesc produsele lor pentru corp și parfumurile, dar nu și produsele pentru ten), iar cremele Noreva Sensidiane mi s-au părut bunicele, dar nu încât să vreau varianta full size, nu se compară cu crema mea de noapte favorită.


Șamponul Nivea Repair & targeted care a fost minunat... la spălat pensule. Pentru firul meu de păr subțire nu e potrivit, mi-l lasă prea fin și lipsit de orice strop de volum, însă îmi place cum lasă pensulele și-mi place mult balsamul de păr din gama asta.

Nici nu știu ce aș putea să mai spun nou despre șamponul uscat Batiste, acum am consumat varianta originală, care e la fel de eficient ca toate variantele, doar mirosul le deosebește. Singurul la care văd diferențe și ca eficiență e cel pentru volum, care dă într-adevăr mai mult volum, dar și lasă părul mai aspru. Le tot variez după chef și nu cred că o să renunț vreodată la șampoanele astea uscate, care sunt cele mai bune ca raport calitate/preț.

Dizolvantul de unghii Care a fost banal, nu făcea față la ojele cu sclipici, iar ambalajul a fost defect. Din motivul ăsta l-am ținut atât de mult, folosindu-l ocazional, încât ambalajul a ajuns în starea în care a ajuns, vai de el.


Mi-a plăcut foarte mult gelul de duș Yves Rocher cu carambole din Malaezia pentru mirosul exotic și din motivul ăsta probabil că o să-l mai iau și cu altă ocazie, chiar dacă n-are textura cremoasă ca cel cu cafea sau cel cu macadamia, ci doar o consistență obișnuită de gel. Mult mi-a plăcut și gelul de duș Ziaja cu cacao, care avea o textură cremoasă și un miros delicios. De aromă încă mă pot bucura, pentru că mai am ceva din loțiunea de corp cu cacao.

A fost un moment trist atunci când am consumat și ultimul strop din crema Douglas Home SPA Polynesian dream, care a fost un vis... textura, efectul, mirosul, totul perfect! I-am dedicat și un articol gamei aici, unde am vorbit și despre spuma de duș din care încă mai am pentru o vreme și care-mi place la fel de mult. Trebuie să recunosc că am avut o perioadă de totală lene când venea vorba de hidratarea pielii de pe corp, iar crema asta era singura care mă tenta să mă urnesc pentru cremuire. Am iubit-o și o vreau iar, pe asta sau poate o altă aromă din gamă. Nu o s-o iau totuși prea curând, am exagerat de multe produse hidratante pentru corp, dar n-o s-o uit..

Asta a fost tot, o mână de produse. Sper ca în lunile următoare să recumperez oarecum cu consumatul pentru perioada asta în care nu știu cum am reușit să consum atât de puține. Ba pentru că am sărit peste unii pași, ba pentru că am tot început produse noi... cert e că simt nevoia să văd cât mai mult ambalaje goale, oricât de dubios sună gândul ăsta.

Voi ce produse ați mai consumat? Ați încercat vreun produs dintre cele de mai sus?

16 comentarii

  1. Si eu am luat aceeasi decizie, sunt cam ingropata in cosmeticale, sper sa ma tina, te pup :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa sper și eu, să mă țină o perioadă cât mai lungă și la fel îți doresc și ție! Pupici

      Ștergere
  2. Mi s-a facut dor de aroma produselor cu cacao de la Ziaja. Tare mult mi-au mai placut si mie!
    Cu Batiste am aceeasi relatie, am inceput mai multe si le folosesc in functie de dispozitie. Mi-e teama ca se vor termina in acelasi timp pentru ca sunt incepute cam in aceeasi perioada si-atunci sa vezi balamuc...;))
    Spor la consum in continuare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție ți-au plăcut, adevărul e că oricui îi plac aromele gurmande, i-ar plăcea gama asta. :D
      Te înțeleg, chiar am pățit de câteva ori asta. :))
      Mulțumesc, la fel! Pupici

      Ștergere
  3. Si mie imi plac produsele Yves Rocher si luna asta am profitat de faptul ca a fost ziua mea si mi-am mai luat cateva. Eu doar parfumuri am consumat foarte multe in ultimul timp, in special cu miros de vanilie pentru ca ma incalzeste. Am si eu samponul uscat si rimelul de la YR si imi plac la fel de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani, în primul rând! Eu n-am mai dat o comandă la YR de aproape un an, dar asta și pentru că adunasem deja o grămadă dintre produsele lor, sunt puține cele pe care nu le-am încercat încă.
      Parfumuri? Wow, bravo! Eu nu mai știu când am consumat ultima oară unul.

      Ștergere
  4. Hihi, stiam eu ca la un moment dat o sa recunosti ca ai prea multe si nu le mai faci fata.
    Cand ne mai prezentai cosmetice, mereu ma intrebam in sinea mea daca reusesti sa le folosesti pe toate. :D
    Cu samponul nu m-am inteles nici eu. Nici cu cel din gama Diamond Gloss. Rimelul pt sprancenele de la Catrice nu l-am incercat. Doar pe cel de la Essence, care imi si place.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, dar mereu am recunoscut că am prea multe, dar cumva reușeam să le fac față, dar deja mă simt sufocată de atâtea produse...
      Să știi că totuși încă reușesc să folosesc din toate (poate doar la makeup mai zac câte unele prea mult timp nefolosite), dar de la folosit ocazional și până la a le consuma... uneori e cale lungă. :))
      E foarte bun cel de la Essence! Pupici

      Ștergere
  5. Crema depilatoare de la Avon e si preferata mea si am cumparat-o dupa ce am citit la tine despre ea. O data am tinut-o mai mult si m-am ales cu mici iritatii.
    De la L'occitane mi-am propus sa incerc si eu mai multe produse...nu sunt prea familiarizata cu brandul, dar am citit multe lucruri faine despre ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai aflat de ea la mine și că îți place! Am pățit și eu asta, s-o las mai mult decât trebuia și m-am cam iritat, e normal...
      Îți recomand de la L'Occitane uleiul de duș cu migdale (e de vis) și cremel de mâini, în mod special.

      Ștergere
  6. Acum vreo 2 ani si ceva am folosit si eu un tub de sampon uscat Batiste pe care-l primisem, dar la mine e foarte scump si prefer variante mai ieftine, in rest nu am incercat nimic din ceea ce ai tu. Eu mi-am propus sa fac un asemenea articol imediat cum se incheie un anotimp, mai nou le filmez...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm, în România e destul de accesibil, dese ori l-am luat de pe Elefant eu. N-ai vreo opțiune online? Acolo sunt de obicei mai ieftine.

      Ștergere
  7. si eu am consumat foarte putine produse in ultima vreme, doar la geluri am terminat din stocuri, un spray de picioare si in curand voi termina o lotiune de corp. adevarul e ca nu am fost in dispozitia necesara sa fiu foarte atenta la cosmetice, am folosit numai strictul necesar si, din pacate, nici n-am prea testat noutati. sper insa ca vin vremuri mai bune :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La gelurile de duș mă bucur și eu că am mai tot consumat, fiind una dintre categoriile „problematice” (prea multe adunate). Spor la consumat, dar și la testat noutăți! :D

      Ștergere
  8. Chiar eram curioasa cum ti se pare micelara asta de la YR cand am vazut poza! Mie imi place...nu e cea mai reusita si sunt altele mai eficiente, dar imi place. Ca si tine, urasc ca tasneste prea mult produs pe pompita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că tu te înțelegi mai bine cu ea. Pompița aia e de groază.. :))

      Ștergere