10 ape micelare, top personal

Apele micelare au devenit foarte populare în ultimii ani, puține fiind persoanele care încă n-au auzit de acestea sau care nu știu la ce sunt bune. Tocmai pentru că e un concept atât de bine cunoscut și pentru că internetul e plin de informații generice despre acestea, n-o să le mai repet și eu, vă spun doar că eu le folosesc de obicei pentru demachierea tenului, pentru îndepărtat impurități de pe ten sau uneori pentru a înlătura eventualele reziduri rămase după demachierea cu un alt produs (valabil și pentru zona ochilor).


Pentru că apele micelare au fost o mică revelație pentru mine, de când le-am descoperit fiind mereu prezente în rutina mea de îngrijire, am tot vrut să încerc altele și altele, iar acum m-am gândit să vă prezint 10 ape micelare încercate de mine, în ordinea preferințelor. Nu știu dacă sunt chiar toate, e posibil să fi uitat de vreuna pe care am folosit-o mai de mult, dar dacă am uitat-o sigur nu s-a remarcat cu nimic, așa că nu-i mare pierdere. Haideți să începe...

1. Apa micelară Garnier (varianta roz, pentru ten sensibil) e de departe micelara mea favorită, și-a câștigat un loc în rutina mea pe care nu cred că îl va înlocui vreodată alta. Îmi place mult pentru că are o formulă blândă, lipsită de orice iritant, e foarte eficientă, spornică și prea ieftină pentru cât e de bună, se găsește chiar și sub 20 lei - cel mai bune oferte le-am văzut însă tot online, de exemplu aici sunt tot felul de pachete super avantajoase. De când am descoperit-o, de prin 2014, nu mi-a lipsit vreodată, chiar dacă am mai încercat și altele în paralel. N-o recomand în schimb pe cea pentru ten gras sub nicio formă, e aceeași micelară, doar că are alcool.


2. Apa micelară Bioderma Sensibio H20 îmi place de fapt la fel de mult ca Garnier, însă trece pe locul doi din cauza prețului destul de ridicat, chiar și la oferte. Mi se par de fapt foarte asemănătoare aceste două micelare, aproape identice, la fel de eficiente pentru machiajul tenului, la fel de blânde și bine formulate. O mică diferență observ la machiajul ochilor, aceasta de la Bioderma fiind o idee mai eficientă, dar o idee prea mică și oricum eu prefer bifazicele pentru ochi (cu care n-o să se compare vreodată o micelară), așa că nu contează prea mult pentru mine. Apreciez însă varianta mică, de 100 ml, e ideală pentru vacanțe.


3. Apa micelară Ziaja Sensitive m-a surprins într-un mod extrem de plăcut, nu mă așteptam să-mi placă atât de mult - acest loc pe care i-l acord în top chiar înseamnă ceva! Are o formulă foarte bună, se descurcă aproape la fel de bine cu machiajul tenului ca și anterioarele, iar sistemul de dozare îmi place tare mult, fiindcă pot turna produs pe dischetă fără s-o întorc cu capul în jos, ca la celelalte, pot să apăs puțin pe sticlă și iese mai lejer.


4. Apa micelară L'Oreal Subline soft e același lucru cu Garnier, atât varianta asta, cât și varianta pentru ten gras (Sublime fresh), au formule extrem de asemănătoare, cu diferențe prea puțin importante. Aceasta coboară însă atâta în clasament, din cauza orificiul cam mare prin care se dozează ceva mai dificil produsul, dar și pentru că raportul preț/cantitate nu e la fel de bun ca la Garnier. Îmi place în schimb mai mult forma sticlei, e mai ușor de mânuit și îi găsesc mai repede un loc unde s-o depozitez.


5. Apa micelară Avon Nutra Effects e și ea foarte bună, nu mă așteptam să scoată tocmai ei o micelară atât de eficientă și bine formulată, însă nu prea îmi place mirosul ei, parcă miroase a medicament, aspect ce mă deranjează uneori, chiar dacă nu mereu. Păcat de aspectul ăsta, foarte mare păcat! E totuși bună, cine nu are un nas prea sensibil poate nici n-ar sesiza mirosul.


Până aici au fost micelarele pe care încă le dețin și care-mi par asemănătoare, suficient de eficiente, fără iritanți, care nu mi-au cauzat nicio problemă. De acum urmează cele mai slăbuțe sau care mi-au făcut ceva probleme (dar și pe care nu le mai am, din cauza asta am folosit poze din arhivă sau le-am preluat).

6. Apa micelară Balea MED este și ea blândă, își face treaba binișor, dar e totuși ceva mai slăbuță față de anterioarele, la un machiaj lejer nu prea se simte, la curățat reziduri sau impurități de pe ten nici atât, dar la un machiaj mai complex sau la produse care se demachiază mai greu se vede clar diferența. Este totuși o micelară bună și foarte ieftină, nu exclud ideea de a mai reveni la ea, dar doar la asta din gama Med, nu cea scoasă recent într-o altă gamă, care e plină de alcool.


7. Apa micelară Nivea Sensitive pe mine nu m-a impresionat într-un mod deosebit, mi se pare cam același lucru cu Balea, doar că la un preț cu mult mai mare. Nu e rea, nu e deloc, dar sunt altele mai bune, în opinia mea.

Sursă foto

8. Apa micelară Yves Rocher Sensitive vegetal a fost bunuță, dar tot așa... mai slăbuță față de primele, iar în plus avea parfum în conținut. N-aș recomand-o în mod deosebit, atâta timp cât există opțiuni extrem de bune și fără niciun ingredient iritant în compoziție, nu văd de ce aș alege să folosesc una ce are parfum sau altceva ce poate face rău tenul (oricât de mic e răul ăla).

Sursă foto

9. Apa micelară Yves Rocher Sebo Vegetal n-o recomand în schimb sub nicio formă, are și alcool, are și parfum, cred că și alți iritanți, iar mie mi-a provocat usturimi în jurul ochilor, unde pielea e mai sensibilă. Despre eficiență n-am de comentat, ar fi fost bună, dar... mnu!!


10. Apa micelară Elmiplant e cea mai groaznică din câte am încercat (îmi pare rău că sunt așa drastică, dar asta a fost experiența mea), mi-a provocat o senzație cruntă de arsură în jurul ochilor, parcă mă arde pielea numai când o văd la raft. Culmea e că alcool nu are, însă are alți câțiva iritanți și probabil ceva nu mi-a priit. Eu am încercat-o acum aproape doi ani, dar nu cred că au schimbat ceva la ea între timp.

Sursă foto

Ăsta a fost topul meu, vă rog să țineți cont că e unul foarte subiectiv. După cum se vede, am deja destule ape micelare care-mi plac foarte mult, din care să tot aleg în funcție de ofertă și de chef, însă probabil că tot o să mai experimentez și cu altele pe viitor, dar doar cu cele care au o formulă ok, nu-mi mai bat capul cu alcool și alte prostii care-mi pot face rău.

Chiar dacă Garnier rămâne micelara mea de bază, cea mai convenabilă dintre preferate, cu siguranță o să mai iau și altele, că mă plictisesc destul de repede, îmi place să le mai variez.

Care e apa voastră micelară favorită? Cum arată clasamentul vostru?

42 de comentarii

  1. La mine topul ar incepe cu bioderma roz urmata de apa micelara Balea, dar nu varianta med..cea noua cu tubul ca bioderma :D Sa sti ca ma tenta si cea de la Yve rocher...asa de test, dar mai bine ma abtin. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e cea pe care o știu eu aia de la Balea de care zici... mai bine cauți altceva să-ți placă și să fie mai accesibilă, nu-i bun atâta alcool pe ten. :D
      Te pup!

      Ștergere
  2. Mie imi place Bioderma si chiar daca e mai scumpa, o prefer in detrimentul celei Garnier, care o buna bucata de vreme a fost ok. In prezent nu o mai folosesc, deoarece am observat ca mi se ingrasa tenul din pricina sa....am revenit la Bioderma. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciudat, că nu văd ce ar putea să cauzeze îngrășarea tenului din micelara Garnier. E extrem de asemănătoare ca formulă cu Bioderma, dar tu știi cum reacționează tenul, important e că ai găsit ceva să-ți placă. :D

      Ștergere
  3. Sunt de acord cu tine,elmiplant zici ca e spirt cu parfum,cea de la kaufland ai incercat-o? e buna si acea si garnier verde are alcohol,doar o data am avut-o si am renuntat la ia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine că măcar nu sunt singura care consideră că e o micelară care nu merită atenția! :D Am văzut oricum că nu e prea populară, mai bine.
      Dacă te referi la Blanchette (parcă asta era parcă propie Kaufland), n-am încercat-o, am avut doar bifazicul și nu m-a mulțumit, mi s-a părut slăbuț. Așa că n-am mai încercat și micelara.

      Ștergere
  4. Bioderma Sensibio e preferata mea, demachiaza foarte bine si este singura care calmeaza roseata tenului. Imi mai plac micelarele Garnier si Nivea, nu fac diferenta intre ele. Altceva nu am mai incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem niște favorite în comun! Că ar calma roșeața n-am observat, dar nici nu le folosesc în scopul ăsta, nici nu prea am nevoie.
      Oh, mie mi se pare net suprioară Garnier față de Nivea. :D Acum depinde și la ce le folosim fiecare, cât machiaj purtăm etc.

      Ștergere
  5. Oh, uitasem de apa micelara Bioderma Sebium, usuca tenul, nu mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parcă avea parfum Sebium, nu mai știu dacă și alți iritanți. Din cauza asta m-am limitat la Sensibio de la Bioderma, e oricum cea mai apreciată.

      Ștergere
  6. Cu primele 3 produse sunt total de acord cu tine. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cea de la Balea eu o folosesc pe post de toner, dupa ce ma spal cu cleanser pe fata. Este super asa, ma scapa de senzatia de piele care strange, pe care o ofera cleanserul si in plus, simt ca imi calmeaza tenul cand e mai iritat. Sunt foarte incantata de ea in acest fel, sunt la a treia stica si o recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, folosită așa e și ea foarte bună, mai slăbuță e doar pe post de demachiant!

      Ștergere
  8. Wow, ce lista frumoasa! Pe unele le-am incercat si eu, iar perefrata mea este cea de la Nivea si Yves Rocher. O sa retin detaliile citite aici si o sa incerc si unele noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, draga mea! Mă bucur dacă ți-a fost de folos!

      Ștergere
  9. Nu am încercat apa micelară de la Garnier (am în schimb o Bioderma pe măsuță), dar postarea ta mă tentează să merg să mi-o procur. În ceea ce privește apa micelară de la Elmiplant, eu am avut aceeași experiență foarte neplăcută - pur și simplu îmi ardea pielea. Deși scria pe ambalaj ceva de extract de bumbac, mie mi-a creat impresia de extract de vată de sticlă, nu alta :)
    O zi frumoasă să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic că merită să-i dai o șansă celei de la Garnier, poate îți va plăcea la fel de mult ca Bioderma, cum e în cazul meu!
      Foarte bună comparația cu vata de sticlă, exact cam aia a fost senzația și la mine. :))
      O zi frumoasă și ție!

      Ștergere
  10. In cazul meu pe locul 1 e Bioderma si pe 2 Garnier :). Ma bucur ca ai scris si de apele micelare Yves Rocher...chiar ei am dat comanda la ei si am vrut sa cumpar una, dar am vreo 6 momentan si am zis sa mai astept pana termin din ele.
    Apa de la Balea nu am incercat-o, in schimb sunt foarte curioasa de cea de la Ziaja. Cu L'oreal nu m-am inteles prea bine...mi-a placut, insa am senzatia ca lasa tenul usor lipicios si nu curata in profunzime.
    Ma mir si eu ca apa de la Avon nu are alcohol si e bine formulata. De cand am cumparat cateva produse pline de iritanti de la ei, am zis ca nu mai iau nimic si nu am vrut sa ii dai vreo sansa apei micelare...acum poate o sa o incerc :D
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că părerile sunt împărțite cu privire la cele două, dar cert e că sunt sus în topul fiecăreia! :D
      Eu zic că nu prea merită cele de la Yves Rocher, mai ales Sebo Vegetal.
      La L'oreal poate ți s-a părut așa din cauză că iese prea mult produs și se îmbibă prea rău discheta, că în rest nu sunt mari diferențe între ea și Garnier.
      Eu nu mai folosesc produse pentru ten de la Avon din cauza asta de mult timp, majoritatea au formule foarte proaste, dar la micelară scria direct în catalog că nu are alcool, de aceea m-a tentat, să văd cum e și ea.
      Pupici!

      Ștergere
  11. Bioderma si Garnier sunt in topul meu, YR a avut una cu ceai verde, parca, care mi-a placut si ea.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție îți plac Bioderma și Garnier!
      Te pup!

      Ștergere
  12. Garnier este si la mine pe primul loc. O ador si nu cred ca o sa renunt asa repede la ea. ♥ Ziaja, Lóreal si Avon nu am incercat. Cea de la Nivea am castigat-o la un concurs, am folosit-o o perioada...dar nu m-a impresionat in niciun fel.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult să aflu asta! Nici eu nu mă văd renunțând vreodată la ea, e ieftină și minunată!
      Aceeași impresie am și eu despre Nivea, e ok pentru curățat reziduri sau impurități de pe ten, dar pentru demachiere e slăbuță.
      Pupici

      Ștergere
  13. Si la mine, micelara de la Garnier e numarul 1 in top. Imi place si Bioderma la fel de mult, dar parca am o afinitate pentru cea de la Garnier. ;))
    Imi face cu ochiul apa micelara de la Ziaja, maybe she's my next love! :D Trebuie sa o incerc, desi nu ma asteptam ca Ziaja sa aiba produse de skincare atat de bune.
    Te-am pupat, Miha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și la tine Garnier e nr 1!
      Merită încercată și ea, are o formulă foarte bună și își face excelent treaba, mie-mi place mult! Nici eu nu mă așteptam, sinceră să fiu, inițial mă atrăgeau doar produsele pentru corp, dar acum o să mai dau șanse și altora pentru ten, am văzut că au formule ok la multe produse.
      Te pup și eu!

      Ștergere
  14. Pe cea Ziaja mi-ar placea si mie sa o incerc pe viitor :) Acum am Nivea si nu m-a cucerit insa ma asteapta un flacon de 250 ml de Bioderma, sunt asigurata o perioada :)
    Te pup, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită încercată și sunt curioasă cum ți s-ar părea.
      Eu cred că sunt asigurată jumătate de an, asta în condițiile în care le consum repejor. :))
      Te pup! Săptămână frumoasă!

      Ștergere
  15. Pe cea de la Yves Rocher, pentru ten sensibil, chiar am tot zis ca vreau sa o incerc si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită ca să-ți faci curiozitatea, deși nu cred că te-ar impresiona, e mult sub Bioderma, care știu că e favorita ta. :D

      Ștergere
  16. Eu pana acum am incercat doar 2 ape micelare - prima, cea marca proprie Kaufland, care mi-a placut mult, si cea de a doua, de la Delia (Firma polonoza) care m-a facut sa ma intreb daca am nevoie cu adevarat de micelare. Vreau sa incerc in viitor cea de la Bioderma, dar in orasul meu e 25 lei sticluta mica, deci ii zic pas momentan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu le știu pe cele încercate de tine, dar eu zic că merită să dai o șansă măcar celei de la Garnier, care nu e deloc scumpă! Sau dacă vrei neapărat Bioderma, dar ți se pare prea mare prețul... Farmacia Tei e cea mai bună opțiune, acolo e doar 10 lei varianta mică și 35 cea de 250 ml.

      Ștergere
  17. Ce bine ca vad si eu postarea cu micelarele tale preferate si nu numai! :D
    Deci locul I este ocupat de aceeasi micelara - super! :)
    Mi-a placut cea de la Nivea, insa cred ca as recumpara-o doar daca nu as avea alta solutie si e ceva urgent!
    Pe cea de la Balea - varianta mov - nu o mai folosesc, ci prefer sa fac ce ai spus tu: stergerea swatch-urilor, pensulelor...
    Ma bucur ca nu am incercat-o pe cea de la Elmiplant...sa vedem ce mai incerc anul asta! Pe cea de la Bioderma si Garnier vreau sa le recumpar, mai mult pentru a le face review - sunt super! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă-ți e de folos, ți-am zis că aveam și eu în plan un astfel de articol. :D
      Este și cel puțin la mine cred că așa va rămâne. Mă bucur că avem păreri similare, dar și că ți-am dat o idee pentru a o utiliza pe cea de la Balea.
      Pupici

      Ștergere
  18. Nu le-am incercat pe toate, dar din ce am incercat, Bioderma e pe primul loc pentru mine :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că tu ești fan Bioderma și te cred, nu îi contest nicio clipă calitățile (și le sunt recunoscătoare că eu au inventat minunățiile astea), însă pentru ce am eu nevoie îmi este la fel de bună și Garnier. :D
      Pupici!

      Ștergere
  19. Bioderma e si preferata mea, acum am o noutate de la Ivatherm-Rosederm, abea astept sa-mi fac o parere <3. Mie cea de la YR Sensibio mi-a placut. Ziaja daa si mie, acum am primit una cu ulei de masline,te pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu ce au mai scos acum la Ivatherm, dar prima variantă știu că avea iritanți, așa că nu m-a mai interesat s-o încerc. :D

      Ștergere
  20. Din pacate, Garnier imi usuca tenul groaznic. Singura pe care o agreez e nivea, dar cum ai spus si tu, nu e minunata, insa e singura din cate am incercat care imi lasa tenul hidratat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm, nu știu ce ar putea să usuce tenul din ea, dar chiar îmi pare rău că are o astfel de reacție în cazul tău. E bine că măcar ai găsit una pe care s-o tolerezi, chiar dacă e dintre cele mai slăbuțe ca eficieță (poate chiar din aici vine problema la altele).

      Ștergere