România în 50 de imagini

Cred că putem ca măcar de Ziua Națională a României să facem abstracție de toate neregulile și relele din țărișoara asta și să ne concentrăm pe ce are mai frumos de oferit, să ne amintim de locurile frumoase pe care le-am văzut, de momentele memorabile trăite aici, de lucrurile bune care s-au întâmplat... Nu am reușit să scriu până acum pe blog despre prea multe dintre locurile vizitate, așa că m-am decis spontan ca azi să adun la un loc 50 de imagini de prin România, care sper fie să vă inspire, fie să vă trezească amintiri frumoase. Selecția am făcut-o doar din plimbările mele din ultimii 2 ani, pentru a păstra aceeași calitate a imaginilor și totuși mi-a fost teribil de greu să mă limitez doar la atâtea. Găsiți numele locației sub fiecare imagine, fără alte cuvinte... La mulți ani!

Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

Catedrala Romano-Catolică, Alba Iulia

Castelul Bran

Mănăstirea Voroneț, Bucovina

Sfinxul, Bucegi

Cazinoul din Constanța

Palatul Mogoșoaia

Cascada 7 Izvoare, Bucegi

Palatul Culturii, Iași

Din interiorul Palatului Culturii

Sighișoara

Casa Poporului, București

Cetatea Făgăraș

Castelul Peleș

Din interiorul castelului

Podul Minciunii, Sibiu

Sibiu, văzut din Turnul Bisericii Evanghelice

Turnul Chindiei - Curtea Domnească, Târgoviște

Lacul Vidraru

Bucovina

Cascada La Chișătoare, Moeciu

Timișoara

Piața Unirii, Timișoara

Mediaș

Cetatea Râșnov

Castelul Cantacuzino

Curtea castelului

Lacul Scropoasa

Botoșani

Castelul Iuliei Hașdeu

Muzeul Satului, București

Palatul Jean Mihail, Craiova

Palatul Ghica, Căciulați

Teiul lui Eminescu - Parc Copou, Iași

Cetatea Poenari

Priveliște din Cetatea Poenari

Arad

Palatul Brâncovenesc din Potlogi

Piața Sfatului, Brașov

Brașov, văzut de pe Tâmpa

Parcul Comana - Delta Neajlovului

Mănăstirea Curtea de Argeș

Toamna în IOR, București

Valea Oltului

Cheile Moara Dracului, Munții Rarău

Constanța

Pelișor

Cetatea Cisnădioarei

Cetatea de scaun a Sucevei

Marea Neagră în cele mai frumoase nuanțe - Plaja Tuzla

Dacă există vreo locație din poze despre care v-ar plăcea să aflați mai multe detalii și din care să vedeți mai multe poze, chiar mi-ar plăcea să-mi spuneți într-un comentariu! Sper ca în viitor să scriu mai multe despre locurile vizitate în România și nici nu știu cu ce să încep... 

Deși mi se pare că am selectat mai mult poze cu orașe, castele, cetăți și palate, iar de prin munți am pus mai puține, după părerea mea cele mai impresionante locuri din țară se găsesc în munți, de la cascade, lacuri și chei, până la peisajele superbe văzute de la mii de metri altitudine.

Care dintre aceste locuri le-ați văzut și v-au plăcut? Care sunt locurile care v-au impresionat cel mai tare în România?

10 comentarii

  1. nici nu stiu cu ce sa incep, care ar fi locul meu preferat din tara asta faina a noastra! imi place la nebunie sighisoara, iar anul asta m-am indragostit de alba iulia si sibiu. imi place argesul, cu manastirea si transfagarasanul, imi place constanta, imi place brasovul. imi place braila, asa mica si poate neimportanta pentru ceilalti, dar ma gandesc ca am preferat-o in detrimentul strainatatii, imi plac castelul hunizilor si dubova, unde rasaritul e o minune, sa vezi dunarea atat de frumoasa... mi-a placut foarte mult cetatea rupea, rasnovul nu m-a impresionat in mod deosebit. fiecare particica din tara asta e frumoasa, are ceva special. abia astept sa ajung la castelul iuliei hasdeu, mi se pare de vis acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem multe locuri preferate în comun! Castelul Iuliei Hașdeu mi s-a părut un loc emoționant. E cam mult spus castel, dar povestea Iuliei sau, mai bine zis, a tatătului ei după ce a murit ea, m-a emoționat foarte tare. Cu siguranță merită o vizită, recomand o oprire și la casa lui Nicolae Grigorescu când ajungi prin zonă, e foarte aproape.

      Ștergere
  2. Avem o tara minunata care merita sa fie vizitata!
    Am reusit sa vizitez o parte dintre locurile pe care le-ai vizitat si tu si sunt foarte mandra de asta. :)
    Eu am pe wishlist de foarte mult timp Cetatea Poenari si sper sa reusesc sa o bifez cat mai curand.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vizitat multe cetăți în România, dar peisaj așa frumos ca la Cetatea Poenari n-am văzut din niciuna. Așa că îți doresc să ajungi cât mai curând!
      Pupici

      Ștergere
  3. Frumoase locuri! Până acum, am vazut urmatoarele destinatii comune: Castelul Bran, Casa Poporului, Castelul Peles, Castelul Pelisor, Podul Minciunii din Sibiu, Turnul Chindiei, Târgoviște, Lacul Vidraru, Cetatea Rasnov, Muzeul Satului din Bucuresti, Piata Sfatului din Brașov, Mănăstirea Curtea de Arges si Valea Oltului. As adauga Pestera Ursilor, Cheile Turzii, Transalpina, Mănăstirea Cozia, Rametea, Pitesti si am in plan Transfagarasan, Clisura Dunării, Castelul de Lut din Valea Zanelor, Cascada Bigar, Moldova si mănăstirile sale, Maramures si casele din lemn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Peștera Urșilor și prin Cheile Turzii încă n-am fost, dar sunt în capul listei cu locuri prin care aș vrea să ajung anul viitor. La fel și Maramureș. Sunt foarte frumoase mănăstirile din Moldova/Bucovina, am văzut mai multe și m-au impresionat în mod plăcut.
      Îți doresc să ajungi cât mai curând peste tot pe unde ți-ai propus!

      Ștergere
  4. Cat de multe locuri ai vizitat! Bravo voua!
    Romania este o tara superba, intr-adevar si merita vizitata! Este plina de istorie, locuri superbe, palate, castele, izvoare, munte, delta, mare...avem multe, ce altii nu au!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt decât o parte din locurile văzute din România și totuși încă mai am destul de multe de văzut. Așa este, păcat că e de asemenea plină de mizerie și drumuri proaste, dar am învățat cu timpul să văd mai mult partea frumoasă din orice loc.

      Ștergere
  5. wow. ce de frumuseti are romania. avem o tara absolut fantastica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, iar eu am cuprins aici doar o mică parte. :D

      Ștergere