Raftul cu amintiri - Noiembrie & Decembrie

Au mai rămas doar câteva ore din 2017 și e poate pentru prima oară când nu simt că a trecut prea repede anul, probabil pentru că a fost un an plin, în care am avut parte de o mulțime de momente frumoase și de dorințe împlinite, în care m-am bucurat de pasiunile mele și am găsit motive de bucurie în atât de multe lucruri, mărețe sau mărunte. Nu a fost un an perfect și poate că n-o să fie niciodată astfel, probleme și neplăceri vor exista mereu, dar important e în ce parte atârnă mai mult balanța, dar mai ales pe ce alegem să ne concentrăm mai mult atenția.

Nu o să fac acum o retrospectivă a întregului an, doar m-am lăsat purtată de valul actualelor gânduri în introducere, însă în continuare vreau să vă povestesc doar despre ultimele două luni din an, în care deși m-am tot accidentat și am mai avut și ceva probleme de sănătate, au fost totuși multe momente frumoase, din care am selectat doar câteva dintre cele ce pot fi reprezentate prin imagini.


În noiembrie am fugit într-o scurtă escapadă doar cu scopul de a revedea marea în extrasezon și m-a bucurat revederea, pe plajă am fost în Mamaia și am văzut-o ca niciodată - total liberă, liniștită, cu mulți pescăruși la mal și cu un vânt mai puternic decât în ianuarie. Am ascultat marea, am respirat aer curat și am alergat de nebună pe acolo, până când n-am mai suportat frigul care-mi intrase în oase. Un moment simplu care mi-a adus bucurie...


În decembrie am ajuns puțin și la munte, zilele astea de fapt, cu pretextul de a avea puțină zăpadă, care a lipsit cu desăvârșire din București de Crăciun. Am fost aproape, pe Valea Prahovei, am văzut câteva locuri noi, dar am și revăzut câteva locuri dragi, precum Cascada Urlătoare - la care am mai fost acum vreo 4 ani într-o primăvară, când era mult prea aglomerat. Acum am ajuns când nu era nimeni și am avut-o doar pentru noi, am băut și un pahar de vin fiert acolo, iar traseul a fost și mai plăcut așa, liber, chiar dacă gheața de pe jos ne-a cam îngreunat înaintarea.


Nu puteam să ratăm simbolicul Cazinou din Constanța când am fost la mare, dacă tot eram prin zonă, iar cu ocazia plimbării pe faleză am văzut și un apus tare frumos, în liniște, pentru că nu erau prea mulți oameni prin zonă. A fost cu atât mai interesant să mă plimb din nou prin Constanța, unde m-a prins începutul lui 2017, cu gândul că va fi un an minunat și cam așa a fost.


Un alt loc simbolic de neratat era și Castelul Peleș, speram să-l găsesc acoperit de zăpadă, dar pe o vreme așa frumoasă era imposibil, se topise toată de pe el. Am fost acolo mai mult pentru a vizita și Pelișorul în interior (oh, câtă mobilă aș fi luat acasă din el...), la Peleș n-am mai intrat că abia-l revăzusem anul trecut, dar am petrecut ceva timp în curtea din fața lui.


Prin noiembrie încă mă bucuram de culorile de toamnă, am făcut asta până în ultimul moment, am profitat de orice ocazie și pentru a surprinde cât mai multe cadre cu Bucureștiul colorat, cum doar toamna poate fi văzut...


După culorile de toamnă, a urmat bucuria luminițelor, a târgurilor de Crăciun și a atmosferei de sărbătoare. Cred că m-am bucurat de toate astea mai mult decât în orice alt an, m-am tot plimbat prin oraș, uneori doar cu scopul de a admira și fotografia decorațiunile, am fost de mai multe ori la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, am băut și mâncat chestii de sezon (doar din cele) care-mi plac și am pregătit cu drag cadourile, dar fără mare stres. Crăciunul l-am petrecut în familie, după cum e obiceiul.


Startul la vin fiert l-am dat prin noiembrie, când m-am văzut cu Camelia în Centrul Vechi și mi-am amintit că la Arcade bagă mereu vin fiert din toamnă și mai e și foarte bun. După acea ieșire nu m-am mai oprit, vinul fiert și berea fiartă au fost plăcerile mele vinovate în ultimele luni... și cred că vor continua să fie până spre final de iarnă. 


Am luat de câteva ori cina în oraș în ultimele luni, în special în doi, iar ca să mai variez totuși puțin, am mai încercat și alte băuturi calde în afară de cele amintite mai sus, una dintre cele mai interesante fiind limonada caldă, care în combinație cu scorțișoară și multă miere a fost super bună, o să mai iau și cu altă ocazie. Nu știu cât de des întâlnită e prin meniurile restaurantelor, eu acum am văzut prima oară într-un local favorit - La Bibliotecă, din Cișmigiu - dar presupun că e ușor de făcut și acasă.


Altă nebunie încercată a fost o ciocolată caldă de la Caffeol, unde am ajuns cu Ira acum câteva săptămâni, e un local din Centrul Vechi (pe Str. Franceză) la care am mai vrut să merg, dar fiind mic e mereu super aglomerat. De data asta am avut noroc și am prins loc, iar băuturo-prăjitura mi-a plăcut la nebunie, am uitat cum se numea, dar toate arată fenomenal și bănuiesc că și sunt la fel de bune. Vă scutesc de alte poze cu mâncare sau prăjituri, fiindcă tot ce am încercat nou când am ieșit în oraș nu m-a impresionat în mod deosebit, dar opera asta de artă merita menționată.


Închei cu pozele printate pe care le-am găsit în coletul de la Moș Nivea, alături de niște pachete faine cu produse, surpriză care mi-a adus un mare zâmbet - de mult mă gândesc să-mi printez câteva poze din călătorii pentru a le agăța cu clești pe o sfoară (sau chiar instalație) undeva prin casă, poate mă mobilizez anul viitor să pun în practică ideea, mai ales că acum am deja o „bază” de la care să pornesc.

Am mai primit și alte cadouri, am și oferit, am ieșit și la un concert, am făcut și ordine prin câteva categorii de produse, dintre care la haine am dat multe mormane, în schimb am și cumpărat câteva lucruri de îmbrăcat (sunt în oarecare proces de schimbare a stilului, sună pompos, dar ca exemplu nu mai vreau să văd pantaloni cu talie foarte joasă sau cu rupturi, așa că am dat vreo 10 perechi), am luat și câteva cosmetice, nu foarte multe șiiii... mă opresc. Au fost cu câte puțin din toate ultimele două luni ale unui an foarte frumos.

Cu mai multe rezumate pentru 2017 o să revin pe începutul anului ce bate deja la ușă, acum vă urez să petreceți noaptea dintre ani cu gânduri bune și așa cum vă doriți, indiferent că asta înseamnă la party, la concert sau în pijamale, iar anul 2018 să vă aducă multe bucurii. La mulți ani!

Cum au fost ultimele săptămâni din an pentru voi?

6 comentarii

  1. iti doresc un an frumos, plin de surprize placute si multa sanatate!

    eu tot n-am ajhuns la mare iarna, paote se va intampla si asta :)).

    faci niste poze asa faine, intotdeauna gandesc asta.

    bauturo-prajitura arata foarte bine, ce-mi faci tu mie acum ca am redus zaharul :))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Îți doresc și eu același lucru, să fie un an dintre cei mai buni!
      Păi nu mai sta mult pe gânduri dacă-ți dorești asta, doar decide spontan ziua și aia e. :D
      Mă bucur tare mult că-ți plac pozele mele.
      Ups, n-am putut să mă abțin să n-o pun. :))

      Ștergere
  2. marea iarna... de cand imi doresc sa o vad si eu in perioada asta! desi mi-ar fi placut sa fie si zapada! ultimele saptamani din 2017 au fost linistite si izolate, am putea spune. nu am facut mare lucru, nu am mai plecat pe nicaieri... abia in februarie mergem si noi la munte. apoi... planificam pe parcurs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ești mai aproape de mare decât mine, dacă urmărești prognoza poți da o fugă când e zăpadă sau chiar când e înghețată. :D
      Tot doar pentru februarie avem și noi planificată o plecare, dar am făcut deja o mică excursie și luna asta. În rest mai vedem și noi din mers.

      Ștergere
  3. Daca ma crezi, eu nu am reusit sa vad Cazinoul din Constanta. Ce e drept, nici nu am fost des pe acolo, dar poate anul asta, daca ajungem la mare, ne facem drum pana acolo...vreau poze acolo...e foarte frumos! Sper sa reuseasca sa il reabiliteze totusi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai rata ocazia data viitoare! E o construcție frumoasă chiar și așa, în paragină și un loc simbolic pentru Constanța. Merită vizitat și orașul, nu e cel mai frumos sau curat, dar mai sunt locuri faine de văzut. Sper și eu să fie reabilitat până nu e prea târziu...

      Ștergere