Pornesc de obicei la drum cu scopul de a descoperi locuri noi, fie orașe, regiuni, insule sau țări în care n-am mai fost deloc, fie obiective turistice sau mici frânturi din natură, dar asta nu înseamnă că nu mai revin deloc în locuri prin care am fost deja. Ba chiar am în permanență o listă de locuri în care-mi doresc să revin, să le văd mai pe îndelete sau să le savurez mai bine. N-a fost Sighișoara destinația din care să plec direc cu gândul că aș vrea să mă reîntorc, dar după ceva mai bine de 2 ani m-a apucat așa, pe nepusă masă, dorul... de străduțele lui înguste, casele colorate și priveliștile frumoase. De dorința de a vedea orășelul încet, fără grabă, preferabil într-o zi mai puțin aglomerată și cu aparatul pregătit de o mulțime de fotografii.
Sighișoara e poate cel mai fotogenic orășel din România - unii ar zice că și cel mai frumos, eu am însă altele care-mi plac mai mult, fără a-i contesta frumusețea acestuia - așa că nici că se putea să îmi aleg un moment mai prost în care să nu fiu cu aparatul de fotografiat pregătit de poză după poză. Fiindcă te cam îndeamnă la fotografiat fiecare colțișor și fiecare căsuță colorată din toate unghiurile, iar eu mai aveam doar puțină baterie, aproape că m-am simțit pedepsită. Și totuși, din puținul surprins - puțin pentru cât sunt obișnuită - vreau să împărtășesc cu voi câteva dintre străzile cele mai colorate și „instagramabile”, ca să mă exprim în termeni moderni...
Nu sunt însă de neglijat nici obiectivele orașului - Turnul cu ceas, emblematic pentru Sighișoara, dar și celelalte turnuri (al cizmarilor, al croitorilor, al fierarilor etc), bisericuțele, scara acoperită sau priveliștile de la înălțime. Nu ne-a interesat asocierea cu Dracula și restaurantul destul de celebru cu același nume, am ales în schimb să mâncăm la o mică afacere locală, ceea ce vă recomand cu căldură, numai dacă nu cumva vă displace mâncarea făcută din legume proaspăt culese din grădină...
În cele câteva ore petrecute în Sighișoara am bântuit și pe străzi mai puțin celebre și fotogenice, dar poate mai autentice, am mai aruncat câte un ochi și în curțile frumos îngrijite ale oamenilor și pur și simplu am savurat momentul, încercând să fac abstracție de aglomerație și urmele lăsate în urma lor de oamenii necivilizați. Nu vreau să știrbesc cu afirmația asta tot ce am spus până acum, doar sunt realistă și sinceră, nu pot să văd doar partea care dă bine în poze. Și totuși m-a apucat dorul și îmi tot spun că trebuie să revin cât de curând, între timp mi-am și conturat o idee de mini-circuit în minte, fiindcă zona e ofertantă și nu le-am văzut încă pe toate prin împrejurimi.
Am vrut ca de data asta să aștern doar câteva gânduri alături de puținele poze mai bune pe care le am, n-aș fi avut oricum suficient material foto pentru a face un articol tipic de călătorie, cu mai multe informații despre diferite bucățele importante din oraș - oricum nu prea e necesar să ai o listă de obiective, pot fi descoperite toate și din plimbare. Vă mai las de final cu o imagine tipică pentru Sighișoara - o străduță pietruită în pantă, mărginită de case colorate, printre care câte una cu flori la geam...
Ați fost în Sighișoara? Ce oraș „nominalizați” ca fiind cel mai fotogenic din România?
cu mare drag m-am uitat la fotografii, iubesc tare mult acest oras si imi este tare dor de el, nu am fost de ceva vreme!
RăspundețiȘtergereMă bucur dacă ți-am trezit amintiri frumoase!
Ștergerefrumos oras! si da, e foarte fotogenic! dar parca alba iulia m-a prins mai mult. si sibiul... offf, ce dor imi e de el! mi-ai starnit amintiri frumoase!
RăspundețiȘtergereAlba Iulia e mai îngrijit, mai bine renovat, dar e din altă poveste, altă arhitectură... Iar de Sibiu am zis de câteva ori că e orașul meu favorit din România, așa că te înțeleg.
ȘtergereMă bucur că am reușit asta!
Țin minte ca prima oara când am ajuns în Sighișoara nu am fost foarte atrasa de oraș. Următoarele două vizite insa mi-a plăcut din ce în ce mai tare. Mi se intampla cu multe locuri :) de asta și mie îmi place sa revin. Este un oraș frumos, și arată și foarte bine fotografiat. Avantajul orașelor terasate:) Și Timișoara mi-a plăcut mult, dacă refac fațadele clădirilor istorice va fi si mai frumos.
RăspundețiȘtergereTe înțeleg, mai pățesc și eu asta. De multe ori la prima vizită doar „gustăm” puțin, abia de la a doua cunoaștem și savurăm mai bine locurile.
ȘtergereMi-a plăcut și mie Timișoara și sunt de aceeași părere, ar fi superb dacă ar renova toate clădirile. Preferatele mele din Ro rămân totuși Sibiu și Brașov!