Produse consumate - August 2018

Un subiect pe care de mult mă gândesc să-l abordez - iar într-o postare de tipul ăsta m-am gândit eu că e destul de nimerit măcar să zic vreo două vorbe - e cel al poluării și al cantităților foarte mari de plastic existente. Dacă sunteți femei normale la cap, care nu adună ambalajele produselor cosmetice pe care le consumă lunar, așa cum facem eu și alte bloggerițe, poate nici nu v-ați gândit vreodată cât plastic putem lăsa pe pământ și de pe zona asta. Eu da și am început măcar să-l reciclez, atât cât se poate, ceea ce vă încurajez și pe voi să faceți, fiindcă situația e deja destul de critică. Normal, asta e valabil și pentru peturi și alte tipuri de ambalaje din plastic, dar nici zona de cosmetice nu e de neglijat. Însăși risipa e o problemă și ăsta e un alt motiv pentru care încerc pe cât posibil să nu mai fac. Cred că e timpul să ne gândim mai mult la mediu, la natura pe care o distrugem treptat, ăsta este mesajul principal.


Să revenim însă la produsele pe care le-am consumat în august, ceva mai multe față de lunile anterioare, dar per total parcă tot destul de puține... Pe zona de makeup am reușit să termin un rimel Yves Rocher Lash plumping, pe care mult timp l-am ținut sigilat și am tot amânat să-l desfac, așa că între timp i-au schimbat și ambalajul, dar conținutul sper că e același, fiindcă a fost foarte fain. Are un efect mai natural și totuși vizibil, oferind volum și ceva alungire, fără să încarce genele. Mi-a plăcut, nu exclud să-l mai iau.

Încă un balam de buze Nivea, varianta clasică, a fost dat gata până la plastic, a fost ok, și-a făcut treaba. Nu e cel mai bun, dar nici n-am de ce să mă plâng, se descurcă mulțumitor și e ieftin. Îmi place de asemenea că n-are parfum, sunt momente în care prefer un balsam de buze fără miros.

Pe de-o parte mă bucur că am mai terminat o ojă, pe de altă parte... oja Avon Stardust cherry dazzler era una dintre preferatele mele, având un efect superb pe unghii - v-am arătat-o aici într-un model simpatic, pe care parcă acum aș vrea să-l refac. Dar să nu deviez, ea e minunată și simplă... În prezent gama lor de texturate se numește altfel, dar oja roșie cred că e aceeași cu aceasta. Chiar aș mai lua-o, însă încerc să-mi reamintesc că am enorm de multe oje, că printre ele mai sunt destule speciale de care să mă bucur, așa că o să mă abțin (măcar încă o vreme).


Pe zona de îngrijire a tenului n-am consumat altceva în afară de niște variante travel size, pe care le țin pentru călătorii și astfel le-am și terminat. De unul dintre ele chiar mi-a părut rău tare, fiindcă e crema mea de noapte favorită - Paula's Choice Clear Skin hydrator. Mai am și varianta full size, iar special pentru bagaj nu o s-o recumpăr deocamdată, fiindcă mai am și alte miniaturi care par ok. Am scris despre cremă aici, iar mai recent am pus-o în fruntea acestui top

La polul opus se află micuțul gel de curățare Balea, care e destul de ok pentru o excursie mai scurtă, de vreo 3-4 zile maxim, dar atunci când l-am folosit mai mult am simțit că e cam agresiv cu tenul, așa că nu știu dacă o să-l mai iau cu altă ocazie. Poate doar dacă n-am acasă și e tot ce-mi iese în cale... dar în general prefer să nu stric în călătorii rezultatele bune de acasă.

Trecând mai departe, la produse pentru corp, am și acolo un produs teoretic travel size, pe care până la urmă l-am folosit însă acasă - loțiunea de corp Farmona tutti frutti. De regulă nu car cu mine creme de corp așa de mari, are totuși 100 ml care mie mi-au ajuns de multe utilizări. Am folosit-o mai mult pe mâini și de câteva ori pe corp. Mi-a plăcut mult mirosul, în rest e ok, genul mai lejeră. Nu pot spune însă că tânjesc s-o recumpăr.


Poate chiar și mai lejeră e crema de mâini Yves Rocher cu măr și scorțișoară, care a făcut parte din gama de sărbători de acum 2 ani (parcă). De obicei așa sunt cremele din edițiile lor limitate, foarte fluide, de aceea sfârșesc prin a le folosi mai mult în sezonul cald decât în iarnă, când ar fi mai potrivite ca miros. Dar sunt ok pentru niște mâini nu foarte uscate, iar aromele în general sunt foarte interesante spre delicioase. 

Ca să echlibrez balanața continui și cu ceva de sezon, cu loțiunea Bioderma Photoderm SPF 30, despre care v-am scris câteva cuvinte aici, într-o listă cu mai multe produse. După cum am spus și acolo e preferata mea, e al doilea an în care e prima alegere și poate va urma și un al treilea. 

Pentru podoaba capilară îmi vine în ajutor șamponul uscat Batiste, dar doar în situații de urgență, oricât de tentant ar fi să-l folosesc la fiecare două zile, înainte de seara în care-mi spăl părul. Știu însă că i-aș face rău scalpului meu sensibil, așa că încerc să nu abuzez de proprietățiile lui. Rămânem însă prieteni pe termen lung. V-am aburit cu vorbe noi pentru a vă spune același lucru ca de fiecare dată, știu.


Tot pentru podoaba capilară am reușit să mai termin de prin baie balsamul de păr Avon cu keratină, pe care eu l-am luat doar pentru a beneficia de o ofertă cu o perie travel size, care-mi place și mi-a fost alături peste tot anul ăsta, nu mi-a lipsit din bagaj. N-a fost rău nici balsamul de păr, pentru vreo 10 lei cât costă, dar nici extraordinar, însă am fost în final mulțumită de rezultat, folosind o cantitate mai mare la aplicare. Ah, și miroase minunat. 

Am lăsat la final toate produsele de spălat Balea, că așa se găsesc ele mereu, să se termine toate grămadă, să-și țină companie. Adevărul e că am mereu produse de la ei în baie, dar șampoanele nu se numără printre acestea, nu mă împac deloc cu ele. Micuțul șampon Balea Med cu 5% Uree a părut ok, dar l-am folosit doar de 1-2 spălari în vacanțe scurte, probabil că folosit frecvent nu ne-am mai înțelege la fel de bine. 

În schimb gelul de duș Balea a fost de-li-cios și perfect ca aromă pentru vară, nu știu dacă mirosea chiar a ce zic ei pe ambalaj, dar era un miros fructat delicios. Dacă nu-l scot de la raft, probabil că o să-l mai iau cândva. Din săpunul lichid cu ghimbir și lămâie avem altul în uz, nici nu știu dacă o să-l mai bag aici data viitoare, dar țineți minte să-l încercați, miroase minunat, a citrice, a proaspăt și a curat.

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut?

4 comentarii

  1. ai dreptate cu plasticul... din pacate, desi eu tot incerc sa reciclez pet-urile de cativa ani, containerele pentru ele sunt vesnic pline pana la refuz si sunt nevoita sa le arunc la gunoi de cele mai multe ori :(.

    am avut asa: balsamul nivea, sapunul si gelul balea si crema de maini yr :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am încredere în containerele alea publice, fiindcă de multe ori sunt puse la mișto pe categorii și gunoierii vin și le aruncă la grămadă în mașină... Caută mai bine o variantă unde să le lași la sigur (am văzut de ex și la Kaufland recent că au amenajat ceva și scrie că oferă și niște cupoane la schimb).

      Ștergere
  2. ai dreptate in legatura cu palsticul...chiar ma gandeam ca in apropiere de mine s-au amplasat niste gherete pentru reciclare selectiva, asa ca o sa pun si eu deoparte tot ce se poate recicla, ca sa nu le amestec cu deseurile menajere.
    in alta ordine de idei, referitor la cosmetice, eu m-am inteles bine cu gelul de curatare de la balea. what can i say, different skin type. sapunul lichid cu lamaie e delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tenul gras, dar gelul ăsta de curățare e agresiv prin formulă, nu face prea mult bine nimănui, folosit pe termen lung. Daaa... eu aproape am mai terminat o variantă a săpunului.

      Ștergere