Top 5 produse Bioderma

Aveam în minte acest articol încă de pe la începutul anului, însă l-am tot amânat din cauză că mi-a fost foarte greu să mă decid care sunt acele produse care-mi plac cel mai mult, Bioderma fiind un brand care-mi place în general, de la care am încercat foarte multe produse de-a lungul anilor și n-a fost deloc ușor să aleg doar 5 produse favorite dintre toate cele testate. Am reușit totuși s-o fac, însă țin neapărat să încep prin a vă vorbi puțin despre trei game și câteva produse din acestea care nu au intrat în top 5, dar pe care le consider de asemenea foarte bune. Menționez de la început că n-o să vorbesc în acest articol exclusiv despre produse de îngrijire pentru ten, ci de pe orice categorie.


Din gama Atoderm veți vedea în top doar crema de mâini, însă balsamul de buze este și el printre cele mai eficiente încercate de mine, asta în ciuda texturii lejere, iar uleiul de duș este atât de blând încât butoiul ăsta imens (chiar recent terminat) a fost folosit mai mult pe ten. Textura lui e cam între gel și ulei, aș spune, are doar puțin parfum și în rest o formulă delicată, dar eficientă în același timp - nu mi-a venit să cred că mi-a scos petele de pe niște pensule de fond de ten. Aș vrea să-l iau în format de 100 ml, mi se pare excepțional pentru călătorii, îl pot folosi pentru corp, ten și pensule, ba chiar e ok și la îndepărtat un machiaj mai lejer.


Deja am dedicat în vară un articol pentru gama Photoderm, cea în care găsim produsele cu protecție solară și pentru că puteți citi aici impresiile mele nu o să mai detaliez prea mult în articolul de față, am vrut totuși să menționez gama pentru că este poate favorita mea, iar în top am decis să mă limitez la un singur produs și în cazul ăsta, unul pentru ten, fiindcă pentru corp sunt faine oricum mai multe și mi-ar fi fost greu să mă decid doar la unul, am lăsat astfel un loc pentru un alt tip de produs.

Nu puteam să nu menționez gama Hydrabio, cu atât mai mult cu cât n-o să vedeți în top niciun produs din gama asta, deși mi-au plăcut câteva încercate, chiar în perioada asta folosesc aproape în fiecare dimineață Hydrabio Brume, îl pulverizez imediat după spălare pentru antioxidanții pe care-i conține și plusul de hidratare, am încercat să-i găsesc un loc în listă dar n-am putut să renunț la nimic altceva. Mi-au mai plăcut din gamă serumul și crema gel, singurul inconveninent fiind parfumul din conținut. Chiar dacă e ultimul pe listă, aș fi preferat să nu existe.


După ce am lăudat deja atâtea produse, hai să vă arăt și care sunt cele mai bune, speciale și greu de înlocuit, strict din punctul meu de vedere și raportat la nevoile/preferințele personale.

5. Soluția micelară Bioderma Sensibio

Probabil că e cel mai celebru produs Bioderma, însă pe această listă scurtă de produse favorite eu am lăsat la urmă micelara pentru că le consider mai interesante și greu de înlocuit pe celelalte de pe listă. Mi se pare cea mai eficientă micelară dintre cele blânde și cu formule lipsite de iritanți pe care le-am încercat (deloc puține) și totuși eficiența ei nu e cu enorm de mult peste alte micelare mai accesibile, dar sunt momente în care se vede diferența. Din acest motiv e demachiantul meu favorit special pentru călătorii - nu simt neapărat nevoia și a unui bifazic pentru ochi, își face aceasta treaba foarte bine, iar variantele travel size au un sistem de închidere foarte bun. Tot ce am zis e strict valabil pentru varianta Sensibio și pe aceasta o recomand indiferent de tipul de ten.


4. Gelul de curățare Bioderma Sensibio

N-am pomenit gama Sensibio în introducere tocmai pentru că am în top aceste două produse din gama asta care îmi plac foarte mult și pe care n-am putut să nu le menționez, așa că n-avea sens să mă repet. Mi-a plăcut mult și uleiul Atoderm în scopul ăsta, după cum spuneam la început, foarte mult mi-a plăcut și gelul de curățare Sebium, din gama pentru ten gras, dar deși eu am un ten gras varianta Sensibio îmi place și mai mult, are o formulă foarte blândă, nu conține nici măcar parfum (spre deosebire de celelalte menționate) și e un cleanser cât se poate de eficient. Îmi place și ambalajul cu pompiță, n-am absolut nimic să-i reproșez, e primul gel de curățare la care m-aș reîntoarce oricând, având și cel mai bun raport calitate/preț, dacă e să compar și cu cleansere de la alte branduri.


3. Șamponul Bioderma Node G

În momentul de față e șamponul pe care scalpul meu îl tolerează cel mai bine, am terminat un tub prin vară, iar după câteva experiențe mai mult sau mai puțin groaznice cu altele, m-am reîntors cu coada între picioare la el. Eu am un scalp gras și sensibil, părul îl spăl la două zile și de vreun an toate simptomele îmi indică o frumusețe de dermatită, dintre toate reacțiile mâncărimiile fiind crunte, de la unele șampoane parcă mă și ustură scalpul. Cu el am scăpat de acest disconfort după 2-3 spălări, iar pentru problema cojilor efectul se vede în timp, sunt diminuate treptat. Dă rezultate bune și în privința sebumului. V-am prezentat situația cât mai personal ca să înțelegeți pentru ce îl consider foarte bun, dar trebuie să menționez și că are o formulă foarte blândă, nu conține sulfați agresivi (are magnesium laureth sulfate care e un ingredient bun), așa că-l recomand și cuiva poate fără probleme cu scalpul, dar cu un păr uscat. Are parfum la finalul listei de ingrediente, miroase delicat și fresh.


2. Crema de mâini Bioderma Atoderm

Pot să-i explic prezența în acest top chiar pe locul 2 printr-o afirmație scurtă și la obiect - e crema mea de mâini favorită pentru iarnă! Am încercat de-a lungul timpului multe creme de mâini foarte bune, dar fie unele nu fac față iarna, când am mâinile foaaarte uscate, fie sunt eficiente dar cam prea grase. Mie crema asta mi-a salvat mâinile într-o iarnă în care deja nu mai știam la ce să apelez și pe deasupra are o consistență lejeră, care intră în piele fără să lase filtru gras la suprafață, ceea ce e un avantaj uriaș pentru o cremă de mâini, mai ales una atât de eficientă. Are și un parfum discret, spre deosebire de loțiunea de corp din gamă, care nu are parfum - și oricât aș prefera produsele neparfumate pentru ten, în cazul celor de corp le prefer categoric pe cele care miros frumos. În plus loțiunea n-o pot lua oriunde cu mine, pe când crema de mâini o pot strecura în orice geantă. Am ținut să explic de ce am pus crema de mâini în top și nu direct pe cea pentru corp.


1. Crema Bioderma Aquafluide SPF 50+

Am zis să nu fiu plictisitoare și de data asta, dar n-am cum... iar vă scriu despre același produs pe care îl laud deja de ani buni. Ironic e că n-am mai folosit crema asta de aproape un an, dar cum mai termin o cremă anume pe care o folosesc în prezent ea este cea la care vreau să revin, mi-a ajuns cu experimentele. Ce e așa special? Probabil că nimic pentru cineva care are un ten uscat sau normal chiar, dar pentru tenul meu gras face tot ce-mi doresc de la o cremă cu protecție solară - îmi oferă protecție mare într-o consistență lejeră ca apa, care nu încarcă, nu îmi blochează porii, nu-mi face nicio problemă. Mai detaliat am scria aici despre ea, acum câțiva ani buni, dar impresia generală rămâne valabilă și după multe alte tuburi terminate.


În prezent nu mai am toate produsele menționate, dar pe toate vreau să le recumpăr, chiar vreau urgent crema de mâini, însă n-am văzut-o în ultima farmacie unde m-am uitat de ea, trebuie s-o mai caut, de crema Aquafluide am zis deja, iar la micelară trebuie să-mi mai fac stoc din variantele mini, o mai am doar full size. În plus și uleiul de duș Atoderm vreau să-l mai iau în format travel size și astea sunt doar ce am pe lista de recumpărat pentru un viitor apropiat. Tot ce am menționat în top sunt produse pe care le-am avut de mai multe ori și pe care le-aș mai recumpăra, altfel n-ar fi fost pe această listă.

Care sunt produsele voastre favorite de la Bioderma?

2 comentarii

  1. Micelara si gelul de curatare roz sunt si preferatele mele!
    Mi-au placut multe produse Bioderma de-a lungul anilor si cred ca si mie mi-ar fi greu sa aleg 5. Crema de maini Atoderm mie mi s-a parut mai grasa putin, asa ca o foloseam iarna, dar mai mult seara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În primă fază lasă o ușoară peliculă uleioasă, dar care la mine se absoarbe complet în foarte scurt timp, așa că nu mă deranjează s-o folosesc pe timpul zilei. O cremă mai lejeră de atât și la fel de eficientă încă n-am întâlnit.

      Ștergere