Review: Bioderma Aquafluide SPF 50+

Tenul are nevoie de protecție solară pe tot parcursul anului și indiferent că e sensibil sau nu, uscat sau gras, tânăr sau matur - am zis asta de multe ori și o s-o tot repet cu orice ocazie. Consider că primăvara și vara e cel mai indicat un SPF 50+ pentru oricine, iar eu am ales acum inclusiv în sezonul rece să folosesc tot o cremă cu protecție solară maximă, iar asta și pentru că am descoperit vara trecută una care-mi place foarte mult, fiind și o bună bază de machiaj, așa că n-aveam niciun motiv să renunț la ea pe timp de iarnă! 

Este vorba de Bioderma Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ , la care sunt la al doilea flacon și o s-o recumpăr cât de curând din nou, ca s-o am de rezervă - cam atât de mult îmi place, iar dacă vreți să aflați din ce motive vă invit să citiți în continuare!


Are o cantitate de 40 ml, valabilitate 6 luni de la deschidere, un preț recomandat de aproximativ 60 lei (dar mai sunt uneori oferte sau o găsiți mai ieftină mereu la Farmacia Tei, la vreo 40 lei) și se găsește în trei variante - una transparentă și două colorate. Eu am luat-o în ambele cazuri pe cea transparentă și o să rămân la ea, chiar dacă nu exclud să iau cândva și o variantă colorată, s-o folosesc în loc de fond de ten când vreau ceva foarte lejer. 

Formula produsului e perfect ok, potrivită și pentru tenurile sensibile, neavând niciun ingredient iritant în compoziție, nici măcar parfum - nici nu miroase neplăcut, nu are niciun miros. Conține filtre UVA și UVB (verificat pe baza ingredientelor) și este rezistentă la apă!

Recipientul tip tub are un orificiu foarte interesant și bine gândit pentru consistența fluidă a cremei, e foarte ușor de dozat prin el fără a face risipă.


După cum îi spune și numele, are o textură lejeră ca apa, care se absoarbe imediat în piele și lasă tenul mat, dar în același timp oferă și  hidratare, suficientă cel puțin pentru un ten normal, gras sau mixt. Singurul moment în care am simțit că tenul meu are nevoie de mai multă hidratare dimineața decât oferă crema asta, a fost în iarnă, în perioada în care era un ger groaznic și atunci aplicam puțin și din crema de seară înaintea ei. Însă în rest e tot ce-mi trebuie hidratant dimineața!

Fiind atât de lejeră și neavând deloc ulei în compoziție, e o bază foarte bună de machiaj, nu lasă deloc filtru la suprafața pielii, ca multe alte creme cu SPF mare! Asta îmi place la ea și m-a convins s-o păstrez în rutina mea de dimineață, faptul că la câteva minute de la aplicare îmi pot începe liniștită rutina de machiaj, pe o bază hidratată și „curată”. Am totuși o mică atenționare de făcut - cremele cu SPF se aplică din abundență pentru a-și face corect efectul, cam o lingură pentru ten (ca reper) și din cauza asta poate dura câteva minute să se absoarbă chiar tot produsul. Durează oricum foarte puțin la crema asta, față de altele.

Având filtre chimice și nu minerale, nu lasă nici peliculă albă la suprafața pielii, practic pielea rămâne după ce crema e absorbită la fel ca înainte de aceasta.


Am încercat să fac și o demonstrație în imagini a consistenței, sper că se observă cât e de lejeră, cu siguranță cea mai lejeră cremă cu SPF 50+ încercată de mine vreodată! 


Am fost întrebată de câteva ori dacă îmi place mai mult Aquafluide decât Bioderma ABCDerm SPF 50+, despre care v-am vorbit vara trecută aici (să zicem că ea a fost vedeta verii trecute, totuși, pe Aquafluide am descoperit-o mai la final), așa că mă simțeam „datoare” să o menționez și pe aceasta, chiar dacă e greu să compar două creme atât de diferite, potrivite în situații diferite și să dau un răspuns concret.

Îmi mențin părerea că ABCDerm e cea mai bună bază din punct de vedere al rezistenței oferite machiajului, peste ea orice rezistând fantastic o zi întreagă. Totuși, e o cremă mai specială din cauza peliculei albe pe care o lasă și a faptul că filtrele minerale conținute pot bloca porii - eu n-am problema asta, însă sunt într-un punct în care m-am cam plictisit de pelicula aia, așa că probabil o să luăm o pauză după ce termin al doilea tub pe care-l am, cel puțin până la vară o să rămân doar cu Aquafluide.

Așa că da, în prezent preferata „absolută” e Aquafluide, însă pe caniculă nu știu dacă o să mai fiu de aceeași părere, fiindcă e o bază minunată doar pentru că nu afectează rezistența machiajului, însă nici n-o prelungește prea mult, mai ales când afară sunt 30+ de grade și ai un ten gras, cum e cazul meu.

Una peste alta, e o cremă foarte bună, mie-mi place la nebunie, iar faptul că m-a fidelizat așa cum v-am povestit e o dovadă clară. O recomand cu căldură oricui, își merită celebritatea și deocamdată n-am văzut pe nimeni dezamăgit de produsul ăsta, ba chiar vara trecută au atentat la plajă mulți la crema mea dragă, a primit bile albe până și de la bărbați cărora nu le place să-și aplice creme... ceea ce înseamnă ceva, destul de mult chiar!

Am mai scris acum vreo doi ani despre o altă cremă Bioderma Photoderm MAX cu SPF 50+, dar este o alta, o variantă mai veche, Aquafluide e cea lansată anul trecut - am ținut să adaug asta ca să nu le confundați, sunt mai multe Photoderm și nu sunt același lucru.

Ați încercat-o? Cum vi se pare? Ce căutați la o cremă cu SPF?

12 comentarii

  1. Tre sa pun si eu mana pe ea. Multumim pt review

    RăspundețiȘtergere
  2. O am si eu si imi place mult! Nuanta deschisa am folosit-o ieri singura...si m-am uitat in oglinda dupa cateva ore si mi-a placut ce vad! Nu are acoperire, insa ofera o nuanta uniforma...cel putin, asta am observat dupa o aplicare si o purtare singura!
    Imi place mai mult asta decat ABC Derm, datorita faptului ca nu lasa pelicula alba! In rest, cealalta mi se pare mai matifianta! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți place! Am mai avut și eu una colorată de la ei, dintr-o altă gamă Photoderm MAX, îmi plăcea culoarea uniformă pe care o lăsa, doar că aia era cam uleioasă.
      Înseamnă că suntem de aceeași părere. :D
      Pupici

      Ștergere
  3. eu cu bioderma n-am prea experimentat, paote e cazul sa incep ;).

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt întru totul de acord cu ține.
    M-am îndrăgostit de ea de la prima aplicare și de atunci povestea noastră a rămas neschimbată.
    Să o folosești cu plăcere în continuare!
    Pupici

    PS: Și eu mă gândesc să mai achiziționez una de rezervă. ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că avem aceeași părere bună!
      Mulțumesc, la fel și tu!
      Pupici

      Ștergere
  5. Si eu ador crema asta :) Acum am in teste crema Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30+ si imi place si aceasta foarte mult. La o prima impresie, mi se pare ca e mai hidratanta decat aquafluide.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur! Hydrabio e sigur mai hidratantă, după ingrediente, ceea ce poate o face mai potrivită pentru iarnă. Așa că iarna viitoare poate o s-o încerc și eu, că în perioada asta nu vreau să renunț la SPF 50+.

      Ștergere
  6. O vreau si eu pentru la vara, dar nu stiu sigur daca o vreau in varianta transparenta sau in cea colorata. Poate reusesc sa iau o mostra din cea deshisa la culoare, m-ar incanta mai mult cred, impusc doi iepuri dintr-o lovitura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea am văzut mostre la produsele Bioderma, dar poate ai noroc să găsești pe undeva.

      Ștergere