Raftul cu amintiri - Martie 2019

Luna martie a venit cu zile tot mai lungi și calde, florile de sezon au fost motiv de bucurie, iar eu mi-am scos aparatul de fotografiat mai des la plimbare, redescoperind propriul oraș, dar m-am bucurat și de plimbări fără să imortalizez nimic. Am început luna martie într-o mică excursie și am încheiat-o la fel, dar am și făcut planuri de călătorie la care am renunțat mai apoi din diverse motive, însă sunt într-o stare destul de optimistă zilele astea, așa că mă aștept ca perioada următoare să fie frumoasă, cu multe plăceri mici și mari, indiferent câte planuri o să-mi iasă chiar cum vreau eu și câte nu... Sper că și pe voi v-a prins acest început de primăvară cu o stare bună!


În primul weekend din martie am părăsit un București înnorat și am pornit-o spre locuri mai însorite, fără să fi știut asta... Prima oprire am făcut-o la Castelul de Lut din Valea Zânelor, un loc foarte popular și ba lăudat foarte mult, ba criticat și mai mult. Mie mi-a plăcut foarte tare construcția desprinsă din povești și pentru că am plecat cu așteptări realiste n-aveam de ce să fiu dezamăgită. Este foarte aglomerat locul în weekend, dar e fain oricum. Nu sunt multe de făcut pe acolo, dar pentru o oprire de vreo oră merită cu siguranță! Am mâncat și câte o gogoașă delicioasă de la un stand de alături.


Mai departe am fost la Palatul Brukenthal din Avrig, unde îmi doream de asemenea să ajung de mult timp, dar unde m-am întristat văzând în ce stare se află, păcat de asemenea frumusețe. M-am înveselit mai târziu când am ajuns din nou prin Sibiu, orașul meu preferat din România. E o plăcere să-l redescopăr de fiecare dată, să mă plimb prin locuri bine cunoscute, dar să mai și descopăr câte un colțișor sau un local pe care nu-l știam.


Prin București am ieșit mai mult la plimbări prin parcuri, dar și pe străzi, e perioada din an când arată poate cel mai frumos, cu toți pomii ăștia înfloriți și tot felul de alte flori peste tot. Primăvara e minunată! Am făcut mai puține fotografii față de alți ani, dar tot am adunat destule din care mi-a fost greu să aleg pe care să le public - mai multe găsiți la mine pe Instagram, unde probabil că o să mai postez și altele, din ce am sau ce o să mai fac.


Magnoliiiiii... ah, ce flori minunate! Am dat o raită prin Cotroceni special pentru ele, știam din alți ani că sunt magnolii pe acolo, dar și alte flori prin curțile oamenilor. Plus că în zona asta sunt unele clădiri foarte frumoase. Are și Bucureștiul părți frumoase din abundență, trebuie doar să vrei să le vezi.


Că tot vorbeam de lucruri sezoniere... cine mai e fan mucenici? N-aș putea spune că bucătăria românească mă dă pe spate, dar sunt și preparate care îmi plac, iar mucenicii sunt undeva prin fruntea listei. Am devorat vreo 5 moldovenești și câteva castroane din ăia tip supă. Da, e doar niște cocă în ambele cazuri, dar în combinație cu ce se mai pune în/pe ei sunt delicioși (nu făcuți de oricine, totuși).  Vai, ce poftă m-a apucat acum, de ce trebuia să dau de pozele astea prin telefon?


Mai rău mi-am stârnit pofta de căpșuni cu astea, care arătau minunat, dar n-aveau gust de nimic. A trebuit să le pun miere peste ca să le fac comestibile. Abia aștept să mănânc unele „adevărate”, nu din astea de plastic. Prin oraș am mai ieșit pe la câteva localuri preferate în ultima vreme, mergând la sigur până și cu ceea ce am mâncat, nou am încercat doar un punch de la localul La Bibliotecă, din Cișmigiu, loc pe care l-am tot recomandat.


Pentru ultima zi din martie am încropit o altă excursie scurtă prin țară, cu o primă oprire la Zimbrăria Neagra Bucșani (în apropiere de Târgoviște), unde îmi doream de vreo 2-3 ani să ajung. N-or fi cele mai frumoase și drăgălașe animale, dar m-am bucurat să văd zimbrii în sfârșit și chiar ne-am amuzat pe seama lor. Îmi place să văd animalele în mediul lor natural, nu în grădini zoo, iar după ce am văzut păsări flamingo prin Cipru în ianuarie, mă bucur că am mai văzut pentru prima oară niște animale și de la noi, ba încă unele aflate pe cale de dispariție.


Mai departe am fost într-o zonă montană pe care am cam ignorat-o până acum - am mers chitiți spre Cabana Voina, am luat și prânzul acolo (meh, n-a fost rău, nici impresionant) și apoi am făcut plimbări prin zonă, de-a lungul pârâului și printre pajiștile purpurii, pliiiine de brândușe! Vai, eram cam un copil ajuns într-un tărâm magic... Am mai văzut brândușe pe munte, dar nu atât de multe la un loc! Noi ne-am limitat de data asta la plimbări, am făcut și o oprire la Barajul Râușor aflat în zonă, însă tot din zona asta se pornește și pe trasee prin Munții Iezer-Păpușa, pe care îmi doresc să merg în viitor.

S-a lăsat cu multe porții de râs, i-am luat și pe părinții mei de data asta, care s-au ales pe nepregătite și cu un ghemotoc de câine pe care l-am cules de pe drum. Despre el vă mai țin la curent pe viitor.


Am mai făcut câteva cumpărături, nu enorm de multe, dar s-au adun destule lucruri pe care vreau să vi le arăt într-o postare luna asta, după ce mai bifez câte ceva. În poză vedeți cea mai recentă comandă la Libris, care a fost o super afacere - doar 62 lei toate cele 6 cărți. Am citit destul de mult și în martie, chiar dacă se putea și mai bine, dar despre lecturi o să vă scriu separat. N-am să mai pomenesc nimic nici despre filme (pentru că n-am văzut niciunul) și nici despre seriale de data asta, pentru că am abordat subiectul de curând aici.


Rămânând la planuri de articole și totodată revenind la frumusețea sezonului în care suntem... luna trecută am descoperit niște rujuri minunate și perfecte pentru primăvară-vară, dar am și redescoperit altele pe care le aveam, așa că mă gândeam să mai fac un top pe subiectul ăsta - ce părere aveți? Mai am pe blog postări cu sugestii de rujuri pentru primăvară, dar am să vă arăt altele de data asta. 

Gata cu luna martie, o să încerc să mă bucur și-n aprilie cel puțin la fel de mult de natură, de timp petrecut afară și de lucrurile mărunte, ceea ce vă îndemn și pe voi să faceți! Dacă vreți să vedeți mai multe poze din locațiile menționate, dar și să urmăriți pe unde mai umblu, mă găsiți pe Insta cu numele @ellabeautycorner.

Cum a fost pentru voi prima lună de primăvară? V-ați bucurat de frumusețea naturii?

2 comentarii

  1. prima luna oficiala de primavara chiar a fost relativ linistita. am descoperit un local fain la noi in oras, am petrecut tare frumos intr-o seara de sambata, si am mai gasit si niste stradute laturalnice si cladiri frumoase. ce-i drept, daca e mai cald afara, am alt chef de iesit din casa. m-am bucurat de pomii infloriti si sper sa mai tina macar un pic, ca tare faini sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi vină să mă mut cu tot cu birou afară când e călduț și soare. :)) Abia așteptam perioada asta din an! Să fie și aprilie o lună cel puțin la fel de faină!

      Ștergere