Cumpărături și noutăți de vară

Dacă tot am decis că am cam încheiat cu orice cumpărături pe vara asta și deja am publicat un wishlist cu lucruri mai mult de toamnă, am zis că n-are rost să mai amân postarea de cumpărături, abia că poate vă sunt de folos informațiile cu privire la reduceri, cât timp încă mai sunt valabile. Ca în fiecare sezon, o să vă arăt doar partea de haine, cosmeticale și cărți, iar de data asta am cantități moderate, ba chiar destul de mici, pe toate categoriile. Mi-am satisfăcut însă cam toate dorințele, poate cu excepția unui costum de baie întreg - n-am găsit încă ceva similar cu ce am în cap, așa că rămân la cele din două piese, din astea am încă destule care-mi plac.


Cred că e prima vară când nu cumpăr nicio pereche nouă de sandale, deși luasem unele de la Deichmann care mi-au plăcut foarte mult, dar până la urmă i le-am pasat mamei, pe mine mă strângeau cam tare (am dese ori problema asta din cauza piciorului lat și gros). Nu aveam oricum neapărat nevoie de încă o pereche. Ce am căutat ca nebuna prin toate magazinele? Niște pantaloni scurți de blugi!

Eu nu mai port în oraș pantaloni scurți de câțiva ani, prefer fustele când e cald și pantalonii lungi când e mai frig, de aceea am dat tot ce aveam și totuși în anumite situații aveam nevoie și de așa ceva în garderobă, de exemplu pentru drumeții la altitudini joase făcute pe căldură (poate m-ați văzut că-n Munții Măcin sau la Cazanele Dunării am făcut drumeții în fustă, chiar aceeași fustă, singura comodă care mi s-a părut că merge cât de cât la bocanci). Însă e o adevărată provocare să găsești pantaloni scurți cu talie medie, fără prea mari rupturi și care să acopere cu adevărat tot posteriorul...


În cele din urmă m-am oprit la pantalonii scurți din C&A, luați destul de recent la reducere, doar 40 lei au fost. I-aș fi preferat o idee mai lungi, dar măcar acoperă tot ce trebuie și se așează ok pe mine. Le tolerez și rupturile pentru că sunt mici, iar până la urmă oricum știu că o să-i port foarte rar, deja mă săturasem să probez pantaloni scurți prin toate magazinele. Mai găsisem unii faini ca model tot la C&A, dar nu mă avantajau pe mine, mergeau la cineva cu forme.

Mai pe începutul verii, când tot pantaloni căutam de fapt, am găsit bluzița H&M tip cămașă, dintr-un material foarte vaporos. A fost și ea foarte ieftină, undeva între 20-25 lei și mai era exact la fel și cu lămâi. Mi s-a părut haioasă și cealaltă, dar dragostea pentru imprimeul floral a învins. E foarte posibil încă să o mai găsiți și pe ea.


Am intrat doar să arunc un ochi la Sinsay, tot văzusem în online că au reduceri foarte mari și până la urmă m-au făcut să cumpăr niște chilipiruri. Bluzița galbenă a fost doar 8 lei și are un material chiar plăcut, vine scurtă și se poartă preferabil cu umerii goi, mi se pare genul de piesă draguță pentru vacanță, festival etc. Fustița roșie a fost 15 lei și am luat-o pentru materialul lejer, vaporos. Eu numesc genul ăsta de fuste „de mamaie”, dar sunt preferatele mele la temperaturi foarte mari. Scuzați că am pozat-o șifonată, așa am luat-o și n-am mai așteptat s-o spăl. Ați prins voi ideea. Erau o grămadă de alte lucruri așa ieftine.


Tot niște chilipiruri am luat și de prin Jumbo și Pepco, magazine din care rar iau haine/accesorii, dar mai găsesc ocazional câte ceva interesant. Pantalonii scurți i-am luat pentru purtat prin casă, cei în dungi sunt din Pepco (parcă 15 lei) și tot de la ei am luat și cele două perechi de ochelari de soare, cu 10 lei fiecare. Mi s-au părut foarte drăguți, au protecție UV și par destul de rezistenți. Rămăsesem fără ochelari cu ramă neagră, în ultimii ani am tot pierdut sau distrus ochelari de soare, așa că mi-e și teamă sau mai dau prea mulți bani pe așa ceva, merg bine și ăștia.

Ceilalți pantaloni scurți, cu portocaliu, sunt din Jumbo, de fapt i-am luat de la raionul de copii de 14 ani... că la 1,70 m și puțin peste 50 kg mă încadrez numai bine. Parcă tot 15 lei au fost, iar pălăria a fost în jur de 25 lei. Mi s-a părut drăguță, n-am mai luat o pălărie de câțiva ani pentru că port rar așa ceva până și la plajă, dar asta mi-a plăcut prea mult.


Dacă sandale n-am luat, mi-am luat în schimb bocanci pentru drumeții de la Decathlon. În caz că vă întrebași și voi... nu, n-au defect, așa e modelul în față, chiar i-am verificat pe toți din magazin și arătau la fel la modelul ăsta, posibil să fie cusuți așa pentru protecția degetului mare. Pentru cărări de munte prea puțin îmi pasă cum arată, importantă e că sunt impermeabili, au protecție la degete, talpă bună etc. Modelul ăsta costă 230 lei și după puțină probă cred că a meritat investiția. Găsiți tot la ei și opțiuni mai ieftine și mai drăguțe chiar, dar la prețul ăsta ajung aceștia mai mult pentru materialul impermeabil, de care eu am început să am nevoie (m-am lecuit de la drumeția în Munții Rila, când m-am făcut fleașcă la picioare).


Am fost din nou la Farmacia Tei și în sfârșit am luat să încerc faimosul gel de curățare CeraVe pentru ten gras (45 lei), care pentru raportul preț/calitate mi se pare bun, are o formulă blândă și își face bine treaba. Din instinct am pus la poză și gelul de duș Marseillais cu căpșună, nu prea pozez geluri de duș pentru cumpărături, dar profit să vă anunț că e doar 10 lei pentru 400 ml, mai puțin decât în alte magazine, iar varianta asta miroase demențial, deja l-am terminat. Mini șamponul uscat Klorane l-am luat la reducere (parcă vreo 7-8 lei), e numai bun pentru călătorii - tot fan Batiste rămân, dar mai variez ocazional.

Am recumpărat și veteranul șampon Bioderma Node G (vreo 40 lei), înainte să mă încumet să mai iau și ceva nou pe zona asta (vedeți mai jos). Tot de la același brand am primit o geantă de plajă drăguță, dar pentru un produs cu SPF luat pentru altcineva, însă m-am ales eu cu ea. Despre balsamul de buze Palmer's am mai zis că mi se pare eficient și cu textură plăcută, iar de data asta am luat varianta cu cocos - tot vreo 10 lei și el - dar încă nu l-am desfăcut, știu însă de la o cremă de mâini că miroase bine gama.


Am primit de la Bioderma niște produse pe care le știu deja și-mi plac, singura noutate fiind această variantă de 850 ml a micelarei Sensibio și pompița ei foarte comodă, pe care mi-ar plăcea s-o întâlnesc mai des la micelare de orice dimensiune. Pe Photoderm Bronz îl aveam deja în uz în varianta de SPF 30, nu știu dacă mai apuc să încerc anul ăsta și formula cu SPF 50+, dar bănuiesc că nu sunt mult diferite ca textură. Despre Photoderm Nude Touch am scris de multe ori, aici detaliat, iar despre mai multe produse cu protecție solară de la Bioderma am scris aici.


În DM n-am prea avut succes cu ce căutam, dar m-am reorientat la fața locului, după ce am intrat în mai multe magazine de-ale lor. Nu știu din ce motiv nu se mai găsește Essence make me brow la stand și cum îi simțeam lipsa (produse de sprâncene am multe, dar nu rimel colorat) am luat să încerc niște noutăți - Catrice Brow colorist (20 lei), care vine cu o pensulă perfectă și S-he eye brow gel mascara (15 lei), care are o pensulă puțin cam mare, dar acceptabilă. În rest, ca eficiență par super ok și ele, dar n-am apucat să le testez suficient ca să văd cât de bine fixează pe parcursul zilei.

Singurul succes a fost cu șamponul Nature Box, mi-a fost recomandat brandul în general pentru faptul că n-are sulfați agresivi. Eu am ales varianta cu caise, miroase senzațional, dar va trebui să termin minim un tub ca să văd cum se împacă cu scalpul meu mofturos. A fost până în 30 lei, dar n-am idee dacă nu cumva se găsește și mai ieftin în altă parte, o să mă mai uit. Cică-i brand vegan. Mai voiam și un anumit balsam de păr Garnier, din păcate nu l-am găsit și de ciudă am luat un balsam de păr Balea care măcar ca miros se aseamănă puțin, dar e ok și ca eficiență.


Două rimeluri noi au fost lansate de Melkior, primul fiind și preferatul meu - Blue Lash Mascara, despre care am scris la produsul lunii aici, atât de mult mi-a plăcut. Am continuat de atunci să-l tot folosesc, îmi place la nebunie în continuare. Următorul lansat a fost Waterproof Mascara, a cărui perie nu e tocmai preferata mea, dar per total mă mulțumește rezultatul și rezistența (deși n-aș putea spune cât e de rezistent la apă, n-am avut ocazia să testez asta). Le găsiți pe ambele aici.


Într-o comandă dată pe Elefant am strecurat și crema de mâini Dermacol cu măr și scorțișoară, care parcă nu miroase pe cât de minunat mă așteptam, iar în rest am luat doar cărți și chiar sunt toate doar titluri pe care mi le doream de mult timp, mă bucur că am pus mâna pe ele în sfârșit. Am citit deja din ele, o să scriu la lecturile lunii despre fiecare în parte.


Încă o comandă de cărți am dat și la Libris, au și ei aici promoții în permanență, iar de data asta am bifat două titluri din clasici care-mi lipseau din bibliotecă, iar un titlu - Secretul Helei - am vrut să-l iau pe început de an, înainte să plec în Cipru, acțiunea nesfășurându-se acolo, dar n-am prins-o pe stoc. Merge și cu întârziere, să mă poarte prin locuri prin care m-am plimbat - să văd dacă n-o iau în următoarea vacanță, deși n-are nicio legătură cu locurile prin care o să ajung, dar oricum rare ori reușesc să-mi potrivesc tematic lecturile cu călătoriile (voi faceți asta?).

Cam gata, astea au fost toate cumpărăturile și noutățile adunate vara asta, mult mai puține decât vara trecută la capitolul haine... și puteau să fie și spre deloc dacă nu eram tentată de reduceri la piese drăguțe și mai diferite de ceea ce am deja. Pentru toamnă am scris pe wishlist principalele dorințe, așa că sigur ne citim și sezonul următor cu o nouă tură de cumpărături (sperând că o să bifez din lucrurile de acolo, în rest nu mai vreau mare lucru).

Voi ce ați mai cumpărat interesant vara asta? Ați găsit ceva tentant printre cumpărăturile mele?

8 comentarii

  1. hai ca sunt destul de multe! :)) sa te bucuri de toate!

    chiar jurnalul annei frank am vrut sa-l iau luna aceasta, sunt foarte curioasa in ceea ce-l priveste.

    despre pantalonii scurti, eu nu m-as simti comod in cei care iti expun posteriorul nici daca as arata absolut perfect. mi se pare aiurea sa mergi cu fundul gol si mi s-ar fi parut la orice varsta. doar pe plaja le mai vad rostul :)).

    imi place tare mult bluzita de la h&m.


    eu mi-am cumparat in ultima vreme doar doua pijamale (roz) si chiar ieri un tricou de la c&a, unul cu ceva animal prin pe roz, o combinatie mai ciudatica, dar mi-a placut prea tare :). si sunt indragostita de apa micelara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se par și mie destul de multe dat fiind că nu intenționam să cumpăr mare lucru, dar comparativ cu alte veri... par foarte puține. Mulțumesc!
      Eu „vânam” jurnalul Annei de cel puțin vreo 2 ani, de obicei n-o găseam pe stoc. Mă bucur că am citit-o, știam în mare despre ce-i vorba și totuși m-a atins.
      Nici eu! Mi se pare că e cam același lucru cu a ieși pe stradă în chiloți. :))
      E tare frumoasă, mă enervează doar că trebuie neapărat călcată.
      Să porți și tu cu plăcere tot ce ți-ai luat! Mie-mi plac tricourile/bluzele mai ciudățele.

      Ștergere
  2. Sa te bucuri de toate bunatatile pe care ni le-ai prezentat iar bocancii... pe ei sa-i tocesti in drumetii! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Așa sper și eu să fac, chiar ieri i-am mai tocit puțin și sper să mai apuce anul ăsta câteva drumeții.

      Ștergere
  3. Pantaloni scurti de blugi, super comozi, potrivit ca talie si lungime, am luat din Lidl. Au un material elastic, potrivit ca grosime, dar sunt foarte comozi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă uit dese ori la haine când ajung prin Lidl, dar până acum n-am avut succes cu nimic, chiar și când am mai văzut câteva ceva să-mi placă n-aveau mărimea mea...

      Ștergere
  4. vara asta am dat o comanda la sinsay si am si fost prin magazin si m-am ales cu blugi si tricouri super ieftine si faine. in principiu nu m-am omorat cu cumparaturile, si asta pentru ca nu am mai avut timp ca inainte sa bantui. mi-am mai luat adidasi, ca se impuneau, nu mai aveam decat 2 perechi ok, si pentru mine sunt musai, si cam atat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Una peste alta cred că ai luat mai multe decât mine la capitolul haine. :)) N-aș fi luat nimic în afară de pantaloni scurți, am grămezi de fuste și de tricouri/topuri/bluzițe fără mânecă, dar deh... m-au mai tentat reducerile. Niște pantofi sport caut și eu pe alb, la fel și blugi, mi s-a pus pata pe piese alba care-mi lipsesc.

      Ștergere