6 ani de blog | Raftul cu amintiri noiembrie 2019

În data de 25 noiembrie s-au împlinit 6 ani de la primul articol publicat pe blog, dar mi se pare că s-au schimbat atât de multe de atunci încât nici nu știu dacă are rost să-l mai sărbătoresc la acea dată... Conținutul blogului s-a schimbat odată cu mine și interesele mele, dacă la începuturi subiectul principal era frumusețea cu tot ce ține de îngrijire, machiaj și (chiar în mod special) manichiură, azi subiectele astea sunt doar parte dintr-o listă mai lungă de interese și oarecum chiar din stilul meu de viață, dar nu mai constituie principalul subiect al blogului - cred că e destul de evident, iar statistic articolele de călătorie au luat bine fața celor de beauty, ceea ce într-un fel mă bucură pentru că muncesc mult mai mult la acele articole.

Am avut de câteva ori gânduri în a schimba numele blogului, deocamdată am decis să-l păstrez așa cum e pentru că în cea mai mare parte a timpului încerc să prezint lucruri frumoase prin ochii mei, așa că încă se potrivește denumirea destul de bine. Mai important acum e să-mi regăsesc un ritm și un stil, fiindcă după ce în 2017 și 2018 m-am ocupat foarte puțin și haotic de blog, cumva anul ăsta l-am simțit ca pe un nou început, abia dacă mi-am reintrat în mână cu scrisul și am început să am o oarecare constanță în postat - deși încă aș vrea să scriu mai des și încă am o grămadă de idei pe care tot amân să le pun în practică.

M-am gândit ca măcar în introducerea acestui articol să vă zic câte ceva despre blog și intențiile mele cu el - iar pe scurt intenția e să îmbin diverse articole despre lucrurile care-mi fac mie viața mai frumoasă. Cred că asta e cea mai scurtă descriere pe care o pot face.


În continuarea acestui raft cu amintiri din noiembrie o să vă spun mai mult despre cum am încercat să-mi fac trecerea mai plăcută de la o toamnă frumoasă la o iarnă geroasă, dar și la atmosfera de sărbătoare... Încă par atât de aproape zilele în care totul era colorat în jur, iar eu puteam să stau cu orele să mă plimb pe afară în niște haine subțiri, fără să aștept cu nerăbdare să ajung la căldura din interior. Adevărul e că tocmai faptul că am avut o toamnă superbă face să fie mai grea trecerea asta la iarnă, dar măcar m-am bucurat cât de mult am putut de zilele frumoase.

Pe plan personal toamna asta n-a fost cea mai bună perioadă din viața mea, însă am încerc să mă bucur de lucruri mărunte, ca datul în leagăn, joaca în frunze, drumeții, fotografia etc.


Am fost motivată suplimenar să ies la plimbare prin București și de un concurs desfășurat pe Instagram, pe care l-am tratat ca pe o mică provocare și am fost să fotografiez câteva dintre casele mele preferate din oraș - iar contrar a ce cred mulți, orașul ăsta e plin de clădiri superbe, nu toate în cea mai bună stare, din păcate, dar asta e altă poveste. Cea mai dragă fotografie e cea pe care am inserat-o aici, casa în care a locuit o vreme actorul Constantin Tănase - chiar dacă n-a fost selectată pentru etapa a doua a concursului, mie tot îmi place maxim, pentru că mi se pare superbă fațada acestei case, mai ales în nuanțe de toamnă.


Dacă tot n-am mai plecat în nicio excursie sau drumeție în noiembrie, măcar am savurat mai mult orașul ăsta, am luat la rând mai multe parcuri și zone frumoase, iar profitând de faptul că luam uneori aparatul ca să fotografiez clădiri, am mai tras cadre și prin alte locuri, care să-mi reamintescă și peste ani ce toamnă frumoasă am avut anul ăsta și câte locuri faine sunt și-n București. În goana asta după călătorii în locuri mai îndepărtate, ar trebui să ne oprim ocazional și asupra locurilor frumoase din apropierea casei - și că veni vorba, nu-mi vine să cred acum cât de aproapiat mi-a fost Cișmigiul (poza de mai sus) timp de vreo 5 ani, cât am locuit fix lângă el. Acum duc dorul în a-l traversa de câteva ori pe săptămână...


Ei, dar toamna aia minunată s-a dus, iar eu am bombănit și m-am miorlăit după soare și căldură... dar m-am adaptat cum am putut. Mi-am scos câinii călduroși la înaintare, de care e și cuțu Max foarte interesat (încearcă să le mănânce urechile), am început deja să mai bag câte o bomboană de pom și am vizionat mai des seriale... descoperind și ceva nou, revenind și la ceva vechi:

Am ajuns la zi cu simpaticul serial Young Sheldon, la fel și cu The Good Doctor, probabil serialul meu preferat din ce mai urmăresc în prezent, iar noutatea a fost The Handmaid's Tale, din care am văzut câteva episoade și sunt tot mai curioasă de poveste, după ce la primul episod mi se păruse cel mai dubios serial. E o distopie, e făcut după o carte celebră, pe care acum îmi pare rău că n-am apucat s-o citesc înainte să mă apuc de el - asta e cartea, eu am pus-o oricum pe wishlist.


În atmosfera de sărbătoare am intrat încă din noiembrie, mai ales atunci când ajungeam în vreun magazin, pentru că am dat peste tot de chestii cu moși, reni și alte nebunii. N-am cumpărat mare lucru pe partea de decorațiuni, pentru că am destule din anii trecuți, dar am dat o raită și prin Jumbo, e tradiție în perioada asta și oricum e cel mai bun loc pentru a căuta jucării interesante de luat copilașilor din familie. De un joc de masă ne-am bucurat și noi, cu întrebări de cultură generală despre România, care m-a făcut să-mi dau seama că nu știu mai nimic despre filmele românești. Că tot a venit vorba - abia aștept să decorăm prin casă, probabil pe săptămâna viitoare.


Spre final de lună am ajuns într-un Starbucks, asta doar în lipsă de alternative mai interesante prin zona în care am ajuns la o întâlnire cu o prietenă pe care n-o mai văzusem de un secol, iar ce m-a încântat a fost paharul ăsta simpatic, în rest îmi păstrez opinia că e doar o cafenea de duzină, al cărui succes nu-l prea înțeleg. S-au aprins și luminițele prin oraș mai devreme decât în alți ani (parcă pe 1 decembrie se aprindeau în trecut), le-am admirat și eu pe alocuri cu încântare, pe alocuri cu nedumerire (ce treabă are Euro 2020 cu sărbătorile???), iar la târg am ajuns abia pe începutul ăsta de lună, dar parcă am chef și de ceva nou, rămâne de văzut dacă mai ajungem și-n alt oraș pe la vreun târg...

Pe scurt noiembrie a fost o trecere bruscă de la plimbări prin soare la activități mai leneșe la căldurică, cu delicii de sezon (n-am pozat, dar am înfulecat ceva cantități de portocale, mandarine sau clementine), băuturi calde și leneveală ceva mai multă. Are un oarecare farmec și perioada asta, deși tot nu e preferata mea.

N-am mari planuri pentru luna decembrie, sper să fie mai liniștită, presărată totuși cu suficiente lucruri cât să nu fie plictisitoare și probabil că e timpul și să fac planuri pentru anul viitor - realiste, nu absurde.

Pentru voi cum a fost luna noiembrie? De asemenea, sunt curioasă legat de ce ziceam la început...
Voi ce subiecte căutați cel mai des pe bloguri?

4 comentarii

  1. Eu am cateva escapade scurte pregatite pentru luna asta, desi e una plina, asa ca vreau doar energie si spre final de an liniste si bucurie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În cazul ăsta îți doresc multă energie! Eu n-am nimic concret stabilit, dar am câteva idei, să văd dacă se leagă ceva.

      Ștergere
  2. La multi ani blogului! Faci o treaba foarte buna, chiar ma inspir din articolele tale pline de frumos.
    Pentru decembrie imi doresc sa fie o luna linistita, sa merg la patinoar si sa ma bucur de luminite si decoratiuni..as vrea si eu sa merg la un targ de craciun, cel mai apropiat e cel de la Sibiu dar parca toata lumea merge acolo :))
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Eu n-am mai urcat pe patine de mai bine de 10 ani, mă bate gândul să merg, dar chiar zilele trecute mă uitam la alții cum iau trânte pe gheață și... mă iau emoțiile. :))
      Vai, ce norocoasă ești! Târgul din Sibiu e minunat, nu merg degeaba atât de mulți.

      Ștergere