10 lucruri care îmi plac | 10 lucru care nu îmi plac

Am văzut leapșa asta la Alina acum câteva săptămâni și în cele din urmă am decis s-o fac și eu, n-am mai scris de foarte mult timp un articol în care doar să înșir lucruri despre mine fără o temă sau un subiect precis, doar câteva lucruri aleatorii, în ideea de a mă cunoaște mai bine. Cândva erau foarte populare genul ăsta de articole, poate că acum nu mai atrag la fel de mulți cititor, dar pentru cine e interesat: vă las mai jos cu 10 lucruri care îmi plac și 10 care nu îmi plac. O să încep și eu cu alea neplăcute, ca apoi să închei într-o notă pozitivă.

(ilustrarea articolului e doar cu ce-mi place cel mai mult, ca să nu fie lipsit total de imagini)

- Nu e nicio plăcere pentru mine să merg la salon, oricât de minunat e salonul și personalul, orice aș avea de făcut acolo. Nu-mi place și gata, mă duc doar ca să rezolv ceva când e necesar, nu de plăcere. Tot din motivul ăsta prefer ca multe lucruri ce țin de îngrijire să mi le fac singură. Îmi face mare plăcere, în schimb, să cumpăr produse de îngrijire și machiaj.

- Nu suport expresia „pentru că așa trebuie / așa se face” când vine vorba de alegeri în viață, nu există așa ceva. Mă enervează oamenii care încearcă să-și impună propriile alegeri, mi se pare că asta vine dintr-o nesiguranță în alegerile pe care le-au făcut, altfel nu văd de ce ar interesa pe cineva unde-mi fac eu vacanțele, ce mănânc sau dacă o să fac sau nu copii.

- Nu-mi place deloc să vorbesc la telefon, mă simt epuizată atunci când am mai multe telefonate de dat și în general evit pe cât posibil să vorbesc la telefon. Prefer comunicarea în scris atunci când nu se poate față-n față.

- Nu mi-a plăcut niciodată superioritatea oamenilor care cred că înțelepciunea se dobândește automat cu înaintarea în vârstă și dacă au niște ani în plus față de tine știu ei mai bine, inclusiv ce să faci cu viața ta. Din păcate trecerea anilor nu vine de la sine cu educație și lecții de viață, dacă nu-ți antrenezi creierașul în mod constant s-ar putea să fie chiar pe dos.

- Nu îmi plac sau cel puțin nu îmi trezesc niciun interes (cât să investesc timp și bani în asta) concediile tipice, în destinații tipice, cu activități tipice precum statul toată ziua cu burta la soare pe o bucată de plastic. Prefer să fiu ciudata aia care a fost să viziteze niște locuri de care n-a auzit nimeni sau care merge la mare când e frig, dar care vine cu bagaje pline de amintiri, decât să fiu în rând cu lumea și să rămân cu regrete. Chestie strict de preferințe, nu zic că e rău nici invers, dacă asta-ți aduce plăcere.

- Nu-mi mai place căldura prea mare, simt că mă sufocă, nici la soare nu-mi place să stau decât dacă sunt temperaturi blânde sau dacă mă răcoresc în valurile mării. Până acum câțiva ani adoram căldura, acum mă topesc ca untul la soare... nu știu ce anume a produs schimbarea. Îmbătrânesc?

- Nu-mi mai plac nici unghiile lungi, e tot o trecere de la o extremă la alta, cândva eram topită după unghii lungi, după cum se poate vedea prin articolele cu manichiuri pe care le publicam cândva, dar m-am săturat, acum îmi place să le văd mici și îngrijite. Mai nou cred că intru într-o etapă în care prefer și părul mai scurt, e o schimbare (recentă) de care mă bucur la maxim.

- Nu-mi place să primesc buchete de flori pentru că nu-mi place să văd cum se ofilesc în vază. Ador florile sălbatice, dar îmi plac și cele din grădini sau ghivece dacă sunt îngrijite.

- Îmi displace total și profund să-mi justific alegerile personale.

- Nu-mi place deloc să văd atât de multă lipsă de educație în jur, mă întristează cumplit să văd mizerie în natură și sunt șocată de lejeritatea cu care îmbrățișează mult prea multă lume orice teorie a conspirației, orice idee fantezistă, numai cum zic specialiștii n-are cum să fie. Da, asta e „de sezon”.

Acum că m-am „descărcat” de o parte dintre lucrurile care-mi displac, hai să vă spun și ce-mi place - o să încerc (ca și în cazul anterioarelor) să spun lucruri noi, n-are rost să insist cu ceea ce e de la sine înțeles din subiectele pe care le abordez pe blog.


- Îmi plac schimbările și noutatea, cred că să trăiești ocazional experiențe noi e unul dintre cele mai bune moduri de a te dezvolta, de a ieși din rutină și a stârni entuziasmul ăla care te face să simți că trăiești. Sau cel puțin așa e pentru mine.

- De mic copil mi-au plăcut mult drumurile lungi cu mașina și în continuare mă bucur mult în excursii și de drum, nu doar de destinație. Călătoriile cu mașina, trenul, avionul sau orice altceva... îmi dau un sentiment de liniște și libertate.

- Îmi place la nebunie sentimentul ăla de oboseală după o zi plină de lucruri care-mi aduc bucurie, senzația aia de tălpi încinse și mușchi încordați după o drumeție pe munte sau după multe străzi bătute la pas.

- De câțiva ani îmi plac la nebunie fructele de mare (de preferat proaspete, nu congelate), ba chiar cred că a ajuns să fie mâncarea mea preferată - salivez în special la creveți.

- Să spun că-mi plac animalele e nedrept, pentru că le iubesc foarte tare și e ceva ce știe oricine mă cunoaște cât de puțin, dar adevărata surpriză pentru mulți e că-mi plac și reptilele - nu ca animalele, dar mi se par drăguțe șopârlele, nici șerpii nu-mi displac etc.

- Îmi place cel mai mult să citesc în liniște totală, să pot pătrunde în întregime în lumea din acele pagini, să-mi pot imagina inclusiv voci, sunete descrise etc. Cred că singurele sunete care nu mă deranjează ca fundal când citesc sunt cele din natură - valurile, ploaia, vântul.

- Îmi plac discuțiile lungi cu oameni care au pasiuni și plăceri similare cu ale mele, dar îmi place mult și să ascult oameni foarte diferiți de mine, care chiar au povești și idei foarte interesante de împărtășit.

- Nu doar că îmi place, dar și simt că am nevoie de timpul petrecut singură cu gândurile, ideile și visurile mele.

- Îmi place să scriu de mână - chiar dacă sunt mai rapidă la tastatură - și de asta încă folosesc agende pentru tot felul de liste și planuri.

- Îmi place echilibrul și diversitatea, savurez momentele active și intens trăite, dar și momentele de liniște, lucruri mărunte, relaxarea - asta e un fel de rezumat la ce am spus până acum.

Gata, astea au fost primele lucruri care mi-au venit în minte. Avem ceva în comun?


6 comentarii

  1. avem multe in comun si din prima categorie, dar si din a doua. o sa ma leg doar de cateva: si mie mi se par adorabile soparlele, de citit, prefer s-o fac in liniste sau, tot asa, cand ploua si inca am agende in jurul meu in care imi notez tot felul de lucruri :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem cateva chestii in comun...si ma bucur sa vad ca nu sunt singura care nu simte nici o placere cand vine vorba de saloane. Din acest motiv ma vopsesc singura, imi fac manichiura, etc. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur și eu că nu sunt singura, de obicei sunt privită ca o ciudată de alte fete/femei când spun că nu-mi place să merg la salon...

      Ștergere
  3. in mod cert nici mie nu imi place vara, caldura, nu imi place sa stau la telefon. as adauga ca nu imi place nici pe la shopping, cu mine ieie repede tot ce ai nevoie si valea acasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi displace vara, doar zilele prea calde din oraș nu mai sunt tocmai favoritele mele, în rest ador zilele pe munte, faptul că e ziua mai lungă, serile răcoroase etc.
      Nici mie nu-mi place să pierd câte o zi întreagă la shopping, dar reușesc să mă pierd câteva ore prin magazine dacă sunt în căutare de ceva anume - fac asta cu plăcere doar dacă e liber. :))

      Ștergere