Șampon uscat Batiste - păreri și sfaturi

Articol actualizat în februarie 2022

Am auzit pentru prima oară de șampoanele uscate prin 2013, dar la început nu m-au atras, iar ulterior, când m-am decis totuși să încerc unul (pe cel de la Balea), nu prea am fost impresionată de el și l-am abandonat într-un colț. Asta până într-o zi în care am avut neapărat nevoie de o împrospătare a părului care arăta groaznic și dragul de el m-a salvat - abia atunci am înțeles cât de utile pot fi aceste șampoane la casa omului cu păr gras (și nu numai)! Știind că Batiste sunt lăudate ca fiind cele mai bune șampoane uscate, le-am pus rapid pe wishlist și cu prima ocazie am achiziționat două variante - Fresh și Tropical.


Din câte le-am testat și comparat pe acestea două, mi se pare că sunt la fel de eficiente, doar mirosul fiind diferit. Varianta fresh chiar are o aromă fresh, după cum îi spune și numele, pe când varianta tropical are un miros dulce, un amestec de nucă de cocos și vanilie mi se pare mie. În afară de acestea mai sunt multe alte variante, dintre care cel mai mult sunt curioasă să-l încerc pe cel cu cireșe, deși m-ar interesa și cel XXL pentru faptul că ar oferi ceva mai mult volum, din câte spun fetele care l-au încercat. 

Later edit: Am încercat între timp și varianta cu cireșe care are un miros foarte plăcut, iar cel XXL chiar oferă mai mult volum, dar și încarcă puțin mai mult părul. Apoi am încercat cu timpul cam toate variantele posibile și toate (în afară de cel pentru păr blond) mi-au plăcut.

Întâi de toate, aș vrea să vă spun că nu recomand să folosiți prea des șampoanele uscate dacă vă știți cu probleme (mătreață, dermatită) la nivelul scalpului, acestea putând agrava problema dacă sunt folosite prea des. Eu le țin în casă doar pentru „situații de urgență”, nu am făcut un obicei din a le folosi pentru a prelungi timpul dintre două spălări. Le folosesc de obicei când mă trezesc pe neașteptate cu părul gras și lipsit de volum sau mă bazez pe ele când sunt mult prea frântă de oboseală în seară când ar trebui să-mi spăl părul.

Eu îl utilizez astfel: agit bine flaconul, pulverizez la rădăcină și oriunde mai e nevoie de la o distanță de aproximativ 30 cm (cum e recomandat), apoi îl las să-și facă treaba pentru câteva minute. La final, e suficient să dau cu mâna sau cu peria prin păr de câteva ori și scap de toată pudra rămasă. Dar dacă aveți părul închis la culoare, e posibil să nu fie suficient, iar în situația asta vă recomand să ștergeți părul ușor cu un prosop, ar trebui ca astfel să înlăturați toată pudra din păr (la mine funcționa așa când eram vopsită brunetă). Evident, în seara zilei în care am folosit șamponul uscat, îmi spăl neapărat părul cu apă și șampon normal!

După utilizarea șamponului uscat Batiste, părul rămâne (aparent) curat, sebumul și orice miros neplăcut (mâncare, țigări etc) fiind date uitării. În plus, mie îmi oferă și puțin volum (chiar destul de mult în cazul variantei pentru volum). Cantitatea necesară pentru a-și face treaba diferă în funcție de cât de rău arată părul, dar mie în general îmi e suficientă o cantitate rezonabilă, mult mai puțin decât la atele. Oricum, cel mai bine vă dați seama de cât trebuie aplicat experimetând pe propriul păr! 

Așa cum spuneam și mai sus, aromele lor sunt plăcute, dar aplicând produsul pe o suprafață destul de mare, se simte puțin sufocant - eu prefer să-l aplic în baie, eventual cu geamul deschis. O ultimă recomandare ar fi să vă protejați hainele cu un prosop, ca să nu le umpleți de pudră. 

Șampoanele uscate Batiste pot fi achiziționate din farmaciile Sensiblu, Farmacia Tei, din Douglas și multe alte locuri, dar cele mai bune prețuri sunt de obicei online - AICI mai exact, de unde obișnuiesc și eu să le cumpăr.

În concluzie, mie nu o să-mi mai lipsească din casă acesta șampoane uscate și vi le recomand, merită să le dați o șansă! E minunat ca atunci când te trezești din senin cu părul arătând groaznic, să te poți folosi de un astfel de produs pentru a-l face să arate impecabil în doar câteva minute!

Edit 2022: 7 ani mai târziu și încă nu-mi lipsește din casă... 

Le-ați încercat? Cum vi se par?

34 de comentarii

  1. Trebuie sa il incerc si eu, e clar!
    Awesome review!
    Kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am convins și sper să te înțelegi bine cu ele!
      Mulțumesc frumos, draga mea!
      Pupici

      Ștergere
  2. L-am incercat si il iubesc!!! se intampla cam de doua ori pe saptamana sa il folosesc..si pana acum a fost ok :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur că și ție-ți place, Teo! Dacă n-ai probleme cu scalpul, șansele sunt mult mai mici să creeze vreo problemă folosindu-l mai des. :D
      Pupici

      Ștergere
  3. Nu inca! Dar va veni si vremea lor! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, sper să-ți placă când te vei decide să le încerci. :D :*

      Ștergere
  4. Eu le iubesc, știi deja. Nu mai pot trăi fără. Dar eu le folosesc aproape zilnic, pentru volum. :D Nu mă pot abține..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da... știu că ești fan! :)) E bine dacă-ți permiți, probabil le-aș folosi și eu mai des dacă n-aș avea scalpul atât de mofturos. :(

      Ștergere
  5. Eu sunt dependenta de ele!
    Le iubesc si nu cred ca o sa renunt vreodata la aceste minuni. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu, știu! :D Nici eu nu cred că o să renunț vreodată la ele, poate doar dacă descopăr altele mai bune, dar nu cred că se va întâmpla prea curând.
      Pupici

      Ștergere
  6. Cunosc aceste produse doar de pe rafturi, dar pana acum nu am avut curajul sa le cumpar. Tot lucruri pozitive citesc despre ea, asa ca mai mult ca sigur o sa cumpar macar una din curiozitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu fost reticentă cu privire la el, dar au ajuns să mă cucerească odată ce le-am înțeles utilitatea. :D Sper să-ți placă și ție dacă le vei încerca!
      Pupici

      Ștergere
  7. Am si eu Batiste Original si imi place foarte mult, dar il folosesc cat pot de rar. L-am cumparat mai mult pentru baietelul meu pe care atunci cand e racit, in prima zi evit sa-l spal pe cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cândva o să-l încerc și pe cel original, trebuie să le testez pe toate! :)) Mă bucur că și ție-ți place!

      Ștergere
  8. Nici eu nu am cumparat un asemenea produs, deoarece podoaba mea capilara este tare dificila. Am un par care se ingrasa foarte repede si desi am fost tentata de un astfel de sampon, pe parcurs mi-a disparut entuziasmul de a-l incerca. Frumos si util review.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu cum e, am fost și eu reticentă, dar fiind sătulă de părul gras care-mi strica aspectul total în cele mai nepotrivite momente, chiar l-am văzut ca un produs salvator - și chiar e! Cel mai bine ar fi să încerci mai întâi o variantă travel size, să vezi cum te înțelegi cu el.

      Ștergere
  9. Deşi pare un produs revoluţionar şi este lăudat de multe fete, nu l-aş cumpăra, nu pentru că este un produs excelent, ci pentru că nu cred că aş avea nevoie de el. Nu am probleme cu părul gras, slavă Domnului.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai...nu l-am avut pana acum! Cred ca l-as cumpara in varianta mica, pentru ca nu l-as folosi prea mult. Parul meu se ingrasa dupa 3 sau 4 zile, asadar il spal de doua ori pe saptamana!
    Foarte bine ca ai mentionat si problema scalpului...nu toata lumea se gandeste si la aceste aspecte, care nu ne fac doar bine...iar unele produse, folosite in exces, pot inrautati situatia.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se consumă repejor, merge luată și variantă mare chiar dacă l-ai folosi mai rar. :D Sper să-ți placă dacă te decizi să-i dai o șansă!
      Așa e și mi s-a părut important de menționat, fiindcă știu că sunt multe fete care au, ca și mine, probleme atât cu sebumul cât și cu scalpul.
      Pupici

      Ștergere
  11. Eu le ador, am vreo 6 variante pe acasa, chiar si mini :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție-ți plac, Koko! Hehe, și eu am de gând să le încerc pe toate. :))

      Ștergere
  12. si eu il folosesc rar, dar este fenomenal de util, daca pot spune asa ;)).

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, eu am aflat despre aceasta gama Batiste participand la o campanie de testare gratuita #buzzstore si #buzzbatiste. Imi place in mod deosebit varianta XXL care da un volum spectaculos parului meu. Sigur il voi folosi pe viitor:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Mă bucur că și ție îți plac, eu le sunt fidelă acestor șampoane uscate cam de un an! Pentru volum și mie-mi place cel mai mult varianta XXL, dar nu mă încântă că face părul mai „bățos”, cam ca un fixativ. :D

      Ștergere
  14. Imi pare rau ca nu am dat peste acest articol mai devreme, fiindca cu siguranta as fi incercat batiste sampon uscat inca de atunci. Am probat personal, pana acum, varianta XXL volume (preferara mea), Fruity & cheeky cherry si Clean & clasic original si am fost multumita de rezultate. Eu am un par care se incapataneaza sa fie un undulat din acela dezordonat care da mereu impresia de nepieptanat, insa vad ca ii prieste samponul uscat si ma lasa sa-l aranjez cat de cat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că totuși le-ai descoperit într-un final, niciodată nu e prea târziu, și că-ți plac! Pe cel original eu încă nu l-am încercat, dar e următorul pe listă! :D

      Ștergere
  15. eu problema cu pudra alba o am la varianta Cherry insa nu m-am gandit la varianta inlaturarii ei cu un prosop umed....multumesc. Si ai dreptate cu actionatul in cam 5 min.....initial nu am avut rabdare sa-l las sa actioneze am pulverizat, masat putin...si am fost foarte dezamagita de efect...insa dupa cateva minute si-a facut efectul... :D asa-i cand nu te pricepi :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cu prosop umed, cu un prosop uscat se înlătură foarte bine. Cu drag, mă bucur dacă ți-a fost de folos „trucul”.
      Da, îi trebuie câteva minute ca să aibă timp să absoarbă sebumul. :D

      Ștergere
  16. Prima dată l-am testat pe cel cu Cherry, care miroase demențial!!! Da, mi-a împrospătat părul. Da, mi-a plăcut mai mult de părul meu în a 3-a zi după spălare. Și da, acest șampon uscat chiar face minuni! După care, am început să le spun și prietenelor și colegelor mele de acest mic secret pe care l-am descoperit. Toată lumea a fost curioasă de rezultate... Cu toate astea, XXL Volume este favoritul meu, pentru că oferă mai mult volum la rădăcina firelor de păr.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu varianta Cherry, eu sunt la al doilea tub în varianta asta. Mă bucur că îți plac șampoanele uscate Batiste, chiar face minuni la nevoie, eu nu mă mai văd trăind fără ele.
      Așa e, varianta XXL oferă cel mai mult volum, am scris și eu despre el printr-un articol că e cel mai bun la capitolul ăsta.

      Ștergere
  17. Multumesc ca le-am descoperit,eu le folosesc deja,nu stiu cum am trait pana acum fara ele,varianta Batiste XXL mie mi se pare geniala,iar varianta Batiste Cherry miroase demential,ca plancinta bunicii cu cirese abia scoasa din cuptor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți plac, încă mă întreb și eu cum am trăit fără ele până să le descopăr! :D XXL și Cherry sunt în prezent și unele dintre favoritele mele, din ce am încercat până acum.

      Ștergere