Mici plăceri | Raft cu amintiri - Noiembrie 2020

Ultima lună de toamnă n-a mai fost la fel de bogată în activități ca septembrie sau octombrie, n-am apucat să mai plec în nicio excursie, posibilitățile de ieșiri sunt oricum limitate din motive evidente, insomniile m-au dat peste cap și m-au „sabotat” cu energia, iar zilele astea mult prea scurte nu-mi sunt nici ele de mare ajutor. Însă am încercat totuși să mă mai bucur de toamnă cât de cât și în rest să rup oricât de puțin pentru acele mici plăceri care-mi aduc bucurie - animăluțe sau înaripate, covoare de frunze frumos foșnitoare, câte o zi însorită (cam rar), mici cumpărături și alte lucruri de genul ăsta.

În plus, dacă tot a fost un an atipic din multe puncte de vedere, mi-am permis să mă apuc de schițat la planuri și dorințe pentru anul viitor încă de pe la început de noiembrie - lucruri realiste, lucruri practice. M-am apucat să fac inclusiv niște liste pentru blog, fiindcă vreau să aduc niște schimbări și pe aici în lunile următoare - se poate spune că a fost un mod de a celebra cei 7 ani ai blogului făcuți în noiembrie, să mă gândesc ce vreau să fac cu el pe mai departe. Să revin la subiect, totuși, ziceam de mici plăceri...



N-am ieșit la fel de des ca de obicei la plimbare, dar am apucat puțin să mă mai bucur de toamnă și de frunzele alea superbe în mici opriri făcute pe ici-colo. În afară de statul la poze m-am comportat ca un copil când am văzut câte frunze erau prin Parcul Carol, chiar îmi pare rău că nu ține mai mult perioada asta. Nu prea îmi place mie ninsoarea și nu pot spune că m-am bucurat de prima tură de pe 30 noiembrie, dar puțin m-am jucat chiar și-n zăpadă, măcar așa să mă mai bucur de natură. N-am poze de la bulgăreală cu Dan și Max, eram prea degerată.


Anul ăsta am tot „vânat” picturi murale prin București, pe mine mă atrage genul ăsta de artă și unui oraș gri cum e capitala noastră cred că îi prinde cu atât mai bine culoarea pe care o aduc genul ăsta de picturi pe clădiri. Așa că m-am gândit să fac un articol cu subiectul ăsta, nu știu sigur dacă în decembrie sau ianuarie, dar o să vină iarna asta sigur. Cu ideea asta în cap am făcut câteva plimbări pentru a mai fotografia picturi murale din oraș pe care fie nu le văzusem încă, fie le știam prea bine, dar nu le aveam fotografiate. Încă n-am terminat cu activitatea asta.


Frânturi de lucruri care-mi atrag atenția chiar și când mă grăbesc undeva... Dacă pe o plajă putem sta zeci de minute să admirăm pescărușii, de ce n-am face asta și cu niște porumbei din oraș? Dacă la munte admirăm spectacolul pe care-l oferă natura, de ce n-am face asta și într-un mic părculeț pe lângă care trecem?


Mi-au tot apărut reclame prin online la gama asta vegană (sau de post, tot aia) de la Kaufland și cum îmi place să încerc noutăți am căutat-o special pentru pizza mexicană, dar am luat și niște falafel. Pizza mi s-a părut bunicică doar pentru că e picantă, ceea ce mie-mi place, dar îmi cam venea să-i adaug niște cașcaval, în schimb mi-a plăcut maxim falafelul și deja am altă pungă în congelator - sunt un soi de chifteluțe din năut, în țările arabe se mănâncă așa ceva și tot farmecul stă în condimente. Iar astea mi s-au părut reușit condimentate.

Șiiii mi-am făcut în sfârșit plăcerea cu aparatul de făcut gofre. Am decis să iau o variantă cu mai multe plăci - gofre, sandwich, grill - și l-am cumpărat pe cel de aici după multe recenzii citite. Deocamdată îmi place că se schimbă ușor acele plăci și se spală foarte frumos, doar faptul că a mirosit ciudat la primele folosiri nu m-a încântat, dar bănuiesc că e normal fiind materialele noi să miroasă la început când se încinge. Vreau să mă „joc” mai mult cu el luna asta și vă mai povestesc despre el.


Am citit și/sau am ascultat muzică în majoritatea serilor, uneori am mai urmărit și diverse chestii prin online, sunt micile mele plăceri relaxante ideale pentru serile de toamnă, dar chiar și mai potrivite pentru cele de iarnă - cu o băutură fierbinte (abia aștept să intru și în niște vin fiert), haine pufoase și eventual o lumânare parfumată alături, cam așa îmi închei majoritatea zilelor, iar în decembrie vreau să fac și mai mult asta.

Printre puținele lucruri care mă entuziasmează la început de iarnă e decorul și atmosfera de sărbătoare și profitând de o vizită în Jumbo cu scopul principal de a lua cadouri, am mai luat și câteva decorațiuni, foarte puține fiindcă avem deja destule. Abia aștept să facem bradul zilele viitoare. Mi-am mai luat interesant de la ei un ceainic, pe care abia aștept să-l încerc, că încă n-am apucat - trebuie să-mi refac stocurile de ceai.


Nu există prea multe bucurii mai mari pentru mine decât smotocitul animalelor, cunoscute sau străine, nu contează, așa că nu-mi scapă nimic din ce-mi iese în cale, iar grăsanul ăsta torcăcios părea foarte dornic de alintături.

Cam atât cu micile plăceri din noiembrie, să vină alea de decembrie - brad și decorațiuni, filme și seriale (că n-am mai văzut de un car de ani), vin fiert și cozonac, clementine și ceaiuri. Și relaxare cât cuprinde. Cel puțin așa visez acum. Aș mai visa eu și la o vacanță, dar există mulți de dar cu subiectul ăsta.

În final totul este despre mici plăceri, după cum spuneam și aici prin primăvară cu privire la călătorii.

Pentru voi cum a fost luna noiembrie? Care sunt micile plăceri care v-au făcut zilele mai frumoase?

4 comentarii

  1. Noiembrie a fost o luna extrem de obositoare pentru mine, serile m-am relaxat cu carti, lumanari si ceai sau ciocolata fierbinte, dar tot obosita ma simt. De-abia astept sfarsitul de an si zilele de relaxare. Sa ai un decembrie frumos si linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ai parte de cât mai multă relaxare și odihnă luna asta!

      Ștergere
  2. luna noiembrie a fost obositoare... black friday-ul m-a cam scos din joc, a fost multa oboseala, iar acum vad ca m-a prins si o raceala... sper sa nu fie nimic mai grav

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multă sănătate și să ai parte de cât mai multă odihnă luna asta!

      Ștergere