Produse consumate vara asta

După ce am scos din coș ambalajele goale de la produsele consumate vara asta și am început să le grupez pentru poze am rămas blocată când am văzut cât de tare „bate vântul” la produse pentru îngrijirea tenul. Fiindcă fix asta folosesc cel mai mult, chiar am folosit mult SPF și mi-am îngrijit corespunzător tenul cu diverse creme, seruri și alte poțiuni, numai că nu prea am terminat din ele. Am fost nevoită să și arunc câteva expirate (cu părere de rău, mi-e așa de ciudă când fac asta), însă majoritatea sunt încă în uz, unele pe terminate și o să consum sigur mai multe pe toamnă. La fel și la capitolul produse de machiaj.

Am recuperat în schimb la produse pentru corp, unde cu greu am mai consumat câte ceva sezoanele trecute, din cauză că începusem prea multe. Hai să vă povestesc ce-i cu fiecare...



Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


La capitolul produse de machiaj n-am ce să vă arăt, poate doar să includ la categoria aia balsamul de buze Burt's Bees, varianta mentolată, care mi-a plăcut și cred că o să-l mai iau pe viitor. Îl mai am într-o altă variantă nementolată. Cred că se găsesc în mai multe locuri, dar eu le-am luat de aici.

Pentru îngrijirea tenului am stors tot ce se putea din două preferate - micelara Bioderma Sensibio pe care am avut-o de zeci de ori și crema cu electroliți Paula's Choice pe care anul ăsta am descoperit-o și mi-a plăcut mult, are și o recenzi aici. Rămâne pe lista preferatelor cu dorința de a reveni la ea.

Pentru păr am consumat doar produse care au tot apărut prin articolele astea, nu prea mai am chef să experimentez cu îngrijirea părului. Șamponul uscat Batiste și-a făcut treaba la fel ca cele 4925850 consumate în trecut, dar sunt mândră că am redus mult utilizările, șamponul Bioderma Node G încă rămâne de bază pentru mine și am alt tub aproape gata în baie, iar masca de păr Ziaja cu cacao e o descoperire de anul ăsta și deja am terminat 2-3, nici nu mai știu.


Un rând de aplauze, vă rog! Am reușit să mai consum un parfum, ceea ce nu s-a mai întâmplat de vreo 2 ani, cred. Mititelul e Yves Rocher Moment de Bonheur, un parfum pe care l-am iubit cândva pentru aroma intensă de trandafir. Încă îmi place, deși încep să prefer parfumurile mai complexe rămân fană a mirosului de trandafir în aproape orice și n-aș exclude total să-l mai vreau iar vreodată.

Am mai terminat două produse Bioderma Atoderm, o cremă destinată îngrijirii mâinilor și unghiilor, într-o formulă lejeră și cu parfum, plus o variantă mare care e mai densă și neparfumată. Ambele și-au făcut treaba foarte bine, pe pielea mea funcționează excelent produsele din gama asta, în special pe pielea mai uscată de pe mâini - din tubul mare tot pe mâini am folosit crema cel mai des, pe restul corpului mai puțin. Funda aia a fost a câinelui, cineva a considerat că se potrivește pe tubul meu de cremă. În caz că se întreba cineva.

La categoria produse banale și recumpărate fără număr intră anti-perspirantul Nivea din care am altul în uz și dizolvantul de unghii Cien, variantă fără accetonă. Am revenit la dizolvantul Ebelin din DM fiindcă mi se pare mai eficient, avantajul la Cien fiind că e mai blând (și mai ieftin). Le aleg după nevoile de moment sau care pică în mână mai repede.


Am tot dat gata produse de spălat frumos mirositoare, gelul de duș FA Bali kiss a fost o surpriză plăcută pentru că nu mai folosisem de mult timp produsele lor și mi-au plăcut mult mirosul fructat și textura ușor cremoasă, deși se putea și mai dens puțin, l-am terminat cam repede.

Marea descoperire a fost însă spuma de duș Rituals, varianta asta e teoretic pentru bărbați, dar de fapt eu l-am folosit pentru că mi-a plăcut muuult de tot cum miroase, iar consistența spumei e super fină și plăcută pe piele. E un produs cam scump, dar măcar pentru câte un răsfăț ocazional merită din plin. Mai am unul, să văd cât mai amân până să-l încep.

Nu puteau să lipsească produsele Balea, m-am bucurat și de spuma duș de la ei, a mirosit a primăvară și pentru prețul mic mă mulțumește, mai am cel puțin încă una în baie, doar că altă aromă. Am mai consumat și un gel de duș în ediție de vară, fain și el, plus marea mea dragoste - varianta butter milk & lemon din care cred că am 1-2 în fiecare sezon, e cel mai des recumpărat pentru miros, dar și pentru că e variantă cremoasă.

Gata! Promit că o să mă ocup și de niște produse de îngrijire a tenului și de machiaj toamna asta - nu doar ca să am lucruri mai interesante de arătat în articolul ăsta, ci mai ales pentru că altfel o să fiu nevoită o parte să le arunc. Plus că aș avea chef de unele noutăți, dar vreau să le „fac loc” înainte.

Ați încercat vreunul dintre ele? Voi la ce capitol ați consumat mai multe vara asta?

2 comentarii

  1. Moment de bonheur a fost unul din parfumurile mele favorite de la YR, desi aroma de trandafiri nu e printre favoritele mele. Mi s-a arut simplu dar cumva incantator.

    eu astept al patrulea gel de dus Fa, Happy Moments, parca. Vara asta am folosit foarte mult marca asta :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e genul de miros de trandafir sufocant, într-adevăr. După produsele cu trandafir din Bulgaria nu mă dau în vânt nici eu, miros mult prea puteric.
      Chiar la tine m-am gândit când am văzut gelurile de duș FA, poate nici nu mă opream la ele în magazin dacă nu mă tentai tu. :))

      Ștergere