5 dezamăgiri din 2021 | Skincare & makeup

M-am tot gândit și răzgândit în privința momentului în care e mai potrivit să public articolul ăsta, iar în cele din urmă am decis că e mai bine să scap de nasoalele anului de pe acum și să las retrospectivele cu recomandări interesante și lucruri faine la urmă. Nu scriu despre niște produse care m-au dezamăgit pentru că mi-aș dori să le desființez, n-am niciun motiv în direcția asta, doar vreau ca uneori să las aici și niște experiențe mai puțin mulțumitoare cu anumite produse, fiindcă atunci când vine vorba de îngrijire și machiaj nu există o delimitare clară între bun și prost, intervin mulți factori personali.

Din păcate cu unul dintre produse (o să încep chiar cu el) am avut niște probleme mai serioase, al doilea a fost inutil complet, iar restul doar nu mi se potrivesc sau nu corespund unor preferințe personale. O să încerc să rezum la fiecare cât mai bine motivele pentru care se află în lista asta.



Cremă La Roche-Posay Anthelios SPF 50+


A fost pentru prima oară când am avut o experiență atât de neplăcută cu un produs de îngrijire, deja mă gândeam că o să am nevoie de tratament ca să-și revină pielea, fiindcă am avut o reacție alergică tare urâtă: mi-au apărut niște puncte roșii pe toată fața, mai ales la tâmple arăta foarte rău și a durat câteva zile bune până mi-a trecut complet. Nu sunt sigură (deși am avut o bănuială) ce anumite mi-a putut produce o reacție atât de urâtă și de rapidă, dar după experiența asta cu varianta cremă din gama Anthelios n-am mai avut curajul să încerc și varianta loțiune.

Eu aveam primite câteva miniaturi, am zis să le încerc de curiozitate - deși văzusem că au niște iritanți, deci nu cred că le-aș fi luat full size nici dacă nu aveam probleme vizibile - dar după ce am pățit cu iritația am căutat mai multe recenzii și am văzut că există și multe persoane care n-au avut probleme, dar și altele care au pățit ca mine. Textura cremei nu e oricum extraordinară. Există opțiuni de produse cu protecție solară mult mai bune din toate punctele de vedere și unele sunt și mai ieftine.


Anti-perspirant Borotalco Pure


Nu credeam că o să aduc vreodată în discuție la dezamăgiri un produs atât de banal precum un anti-perspirant, dar simțeam nevoia să las undeva pe blog experiența cu el, fiindcă altă ocazie n-am avut. Văzusem foarte lăudate produsele Borotalco și le aveam de mult timp în vizor, însă cred că n-am ales eu ce variantă trebuie, fiindcă ăsta n-a fost bun de nimic. Ba pardon, a fost mai rău de atât: cu el miroseam mai urât decât dacă nu foloseam nimic. La asta mai adaug și că produsul miroase a dezinfectant. L-a încercat și Dan, a avut aceeași experiență.

Chiar îl tot mut prin casă și mă întrebă ce altă întrebuințare să-i dau ca să nu-l arunc plin. Dacă aveți idei le aștept, mie nu mi-a venit niciuna. Poate vreodată mai dau o șansă anti-perspirantelor Borotalco, dar momentan m-am lecuit pentru o vreme.


Essence Camouflage+ Matt concealer


E singura achiziție ceva mai recentă - celelalte produse din articol sunt de niște luni bune la mine - dar de la prima încercare am știut că n-o să mă încânte, pentru gustul meu arată prea încărcat pe zona cearcănelor, nu e ăsta efectul pe care mi-l doresc de la un concealer - poate că e și vina mea, trebuia să-mi dea de bănuit că un produs mat pentru zona ochilor nu e idealul în viziunea mea. Numai că m-am lăsat atrasă de multele recenzii bune pe care am văzut că le are.

Pe el cumva o să-l folosesc, o să mai încerc să-l aplic cu burețel umed (nu e o metodă pe care s-o prefer însă), iar dacă nici așa nu merge îi găsesc alte întrebuințări - pe post de fond de ten, ca primer doar pe pleoapă etc. Că tot am vorbit acum vreo două luni despre ce facem cu produsele care nu ne plac.


Isispharma UVEblock SPF 50+ dry touch


Spre deosebire de SPF-ul numit mai înainte, cu ăsta n-am avut nicio problemă, îl pot folosi, dar m-a dezamăgit pentru că aveam așteptări greșite în urma impresiilor citite - poate că nici n-am fost eu prea atentă la detalii, nu zic că e vina cuiva. E destul de ok, îl pot folosi, dar nu m-a dat pe spate în niciun sezon, pentru vară nu a fost pe cât de mat speram, iar pentru iarnă e prea uscăcios.

Fiind un produs apreciat de multe persoane poate că doar am eu niște pretenții mai speciale, n-aș spune că nu-l recomand deloc, dar cui vrea să-l încerce i-aș tempera un entuziasm prea mare: e destul de ok pentru prețul mic și cam atât, în opinia mea. Mă refer strict la varianta dry touch, știu că mai au cel puțin încă una în gamă, poate o s-o încerc și pe aceea cândva.


Serum Revuele cu peptide


Cremele hidratante de la Revuele mi s-au părut ok pentru prețurile foarte mici, însă la serumul ăsta m-am trezit fix cu textură ca la The Ordinary, care mie nu-mi place deloc, indiferent de metoda și combinația de la aplicare. Formula e și ea mediocră, dar pentru un produs exagerat de ieftin - uneori pe la 12 lei - poate că e o alternativă ok pentru cei care se împacă cu tipul ăsta de consistență la un ser. Pe mine nu mă atrage să mai încerc altceva, a fost o vâlvă cam mare pentru niște produse atât de banale, personal prefer produse mai puține cu formule mai complexe și pe care să-mi facă plăcere să le aplic.


Am mai încercat anul ăsta și alte produse care mi s-au părut mediocre sau nu mi s-au potrivit, dar am încercat să mă rezum la cele care chiar m-au dezamăgit - fie cu o experiență cu adevărat neplăcută, fie pentru că aveam cu adevărat niște așteptări mai mari.

4 comentarii

  1. e mega nasol cand faci o iritatie serioasa de la un produs de skincare. mi s-a intamplat de multe ori asa ca te inteleg perfect. reactia cea mai dura am avut cu paula's choice, asa ca nu prea vreau sa mai aud de brand-ul asta desi sunt convinsa ca n-au cum sa fie toate produsele rele.

    la antiperspirante am avut cele mai mari dezamagiri de-a lungul vietii. dove invisible in varianta floral imi place cel mai tare. borotalco nu am incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow! Cu produsele de la Paula am avut doar experiențe bune și foarte bune, ei au oricum niște produse foarte bine formulate, probabil ai avut o alergie la ceva. Îmi pare rău că ai început cu stângul, știu că e greu să-ți mai ardă de un brand când prima experiență e una nasoală, dar chiar au produse foarte bune.
      Eu n-am mai avut până la SPF-ul ăsta o experiență așa nașpa, câte o iritație ușoară da, dar nu ceva așa rău și de lungă durată.

      Ștergere
  2. cred ca borotalco am incercat doar spray, si clar nu varianta asta. insa m-am impacat foarte bine cu el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil ca toți cei la care le-am văzut lăudate să fi vorbit despre variantele spray, nu-mi mai amintesc.

      Ștergere