Alegeri în serile de iarnă

Găsesc rare ori ocazia să recomand pe blog produse „banale” precum un gel de duș, balsam de buze sau un ceai, iar despre filme sau seriale cred că n-am mai scris deloc pe aici în ultimul an (nici n-am văzut prea multe). Așa că am decis să-mi creez singură contextul și să dedic un articol alegerilor mele cele mai frecvente în serile de iarnă: câteva lucruri pe care le-am folosit cu plăcere în ultima perioadă, completat la final cu câteva recomandări de filme și seriale, numai bune pentru serile de leneveală.



Pentru dușuri sau băi delicioase am făcut o obsesie cu gelul de duș Balea Cookie, care miroase pe cât de bine sună și arată ambalajul, iar când vreau să fie răsfățul complet mă înmoi și în niște spumă cu miros de vin fiert. Cel din urmă nu știu dacă se mai găsește, l-am luat de la Avon înainte de sărbători, sper în schimb că gelul de duș încă mai e în DM pentru că e aproape gata al meu și aș mai vrea unul.

Fiindcă intră în aceeași categorie de miros delicios, aduc din nou în atenție masca de păr Ziaja cu cacao, pe care am descoperit-o de vreun an și de atunci rar am mai folosit altceva, am terminat mai multe borcane. Miroase foarte bine și ea, iar eficiența e mulțumitoare pentru părul meu subțire. Desigur, pe ea o folosesc doar când îmi spăl părul, dar asta înseamnă la fiecare două zile, deci mergea menționată și ea.


În ultima perioadă am revenit la vechile mele preferate pentru hidratarea mâinilor și a buzelor în perioada rece: Bioderma Atoderm. Ce îmi place e că nu sunt deloc grase - nici crema de mâini, nici balsamul de buze - și totuși sunt printre cele mai eficiente încercate. E o plăcere să le folosesc, mai apelez uneori la ele și pe parcursul zilei, dar cel mai mult le folosesc înainte de culcare. Am mai lăudat gama asta și cu alte ocazii, rămân însă fană.

Bineînțeles că nu-mi lipsește din „programul” de seară îngrijirea tenului, însă n-am nimic ieșit din comun de recomandat, acolo îmi adaptez doar foarte puțin produsele în funcție de anotimp.



De câteva luni am început să consum ceai mai mult decât am făcut-o vreodată, iar cea mai recentă obsesie am făcut-o cu ceaiurile Yogi. Toate cele încercate au fost destul de puternic aromate, preferatul meu e Sweet Sensation (ador scorțișoara), însă cam la fel de mult îmi place și cel cu ciocolată. Mi se par drăguțe și mesajele pe care le găsesc la fiecare plic. Eu folosesc ca îndulcitor zahărul de cocos, încă n-am găsit vreun ceai la care să nu simt chiar deloc nevoia de zahăr, așa că folosesc o opțiune mai sănătoasă. Cel mai des le iau din Farmacia Tei.



Nu prea am abordat eu pe blog subiectul igienei orale, mi se pare că nu sunt multe de menționat ca recenzie de produs la capitolul ăsta, însă am decis de data asta să fac o mențiune scurtă (tot e un articol mai pestriț ca recomandări) a apei de gură pe care o prefer: Parodontax Daily gum care, varianta herbal twist. Am încercat și alte variante de la ei, am încercat și diverse alte branduri, însă mie asta îmi place cel mai mult deocamdată și mi-a fost aprobată și de stomatolog. N-o folosesc exclusiv seara, însă intră și seara în program și chiar o folosesc cu plăcere, nu doar de nevoie.



În serile cu adevărat relaxante intră în ritual și câte o carte, alte ori un film sau un serial, dar cum despre cărți am o întreagă secțiune pe blog și scriu separat despre ele, o să vă recomand pe scurt doar câteva filme și seriale văzute în ultima perioadă (nu pe cât de multe îmi imaginam eu că o să văd iarna):

- True Storye e o mini-serie care mie mi-a plăcut mult, are și răsturnări de situație și acțiune care te ține pe alocuri cu sufletul la gură, dar totodată transmite și niște mesaje cel puțin interesante din perspectiva celebrităților. Recomand celor care apreciază genul thriller.
- Don't Look Up e poate cel mai faimos film al momentului și care - în mod ironic - a împărțit oamenii în două tabere ca păreri. Mie mi s-a părut o satiră excelentă, așa că îl recomand.
- Clifford - The big red dog a fost cel mai simpatic film văzut iarna asta, nu m-au deranjat deloc clișeele, erau de așteptat, în schimb m-a amuzat și a fost ce trebuie pentru o seară de lene totală.
- Young Sheldon e un serial pe care l-am mai recomandat și îl readuc în atenție pentru că asta am urmărit în ultimele seri și îmi place până acum ultimul sezon (nu știu când a apărut, sunt în urmă cu toate), cred totuși că doar un „fan” al personajului Sheldon din The big bang theory îl va aprecia.

Primele trei cred că sunt pe Netflix, iar cel din urmă pe HBO go, iar pe lângă acestea mi-au mai plăcut - văzute la cinema, nu știu dacă se găsesc pe undeva - Dune și Matrix 4.



2 comentarii

  1. iarna imi place maxim pentru senzatia de lene pe care o experimentez. iarna asta mi-am permis si eu sa vad mai multe seriale, am mai lasat cartile deoparte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact, iarna e o perioadă bună de luat totul mai ușor, să ne încărcăm bateriile pentru următoarele sezoane. Eu în preajma sărbătorilor și cât de cât în ianuarie am apucat să văd mai multe filme și seriale. Apoi am tot adunat pe wishlist, dar de bifat cam pauză.

      Ștergere