Eco Graffiti | Murale care purifică aerul

Interesul meu față de genul ăsta de artă stradală s-a transformat treptat într-o mică pasiune, lucru pe care l-am conștientizat cu adevărat pe măsură ce tot mai mulți oameni care mă știu doar din online au început să-mi trimită sugestii cu picturi murale interesante pe care le-au găsit - lucru pe care îl apreciez! Din moment ce îmi plac mult și din punct de vedere artistic/estetic, e lesne de înțeles că m-a bucurat să aflu că există o vopsea specială care purifică aerul și pot avea astfel și o mică utilitate practică picturile realizate cu aceasta.

Evident, efectul nu e uriaș, n-am început brusc să respirăm aer curat în București (ha! ce glumă) de la câteva picturi de genul ăsta, însă orice ajutor în problema poluării - chiar și unul minuscul - îl consider binevenit. Există deja mai multe picturi murale realizate cu astfel de vopsea prin diverse orașe din România - și mai urmează - așa că am decis să dedic un articol întreg subiectului, mai ales că articolul meu cu Picturi murale din București e deja cam lung, l-am tot actualizat în ultimul an.



N-o să intru în explicații tehnice privind modul în care funcționează vopseaua, sunt alți oameni mai în măsură, eu vă prezint doar picturile în sine - acelea pe care le-am văzut personal. Cele mai multe sunt în București, însă prima din România cu vopseaua asta a fost realizată în Bacău, am mai aflat de una în Timișoara, iar cea mai mare e cea din Constanța - nu doar de la noi, e cea mai mare din lume cu vopsea care purifică aerul, la momentul actual. Așa că hai s-o las mai întâi pe ea și apoi trec la cele din capitală.

Reflexii marine. Fața nevăzută a poluării - Plaja Reyna, Constanța

Mi-a plăcut că n-au ales la întâmplare desenul, mesajul transmis cu privire la poluarea apelor e foarte nimerit acolo, în apropierea mării.



Cele din București fac parte din proiectul Rebels with a cause și foarte mult mi-au plăcut mesajele pe care le transmit, au niște titluri foarte ingenioase. În spatele lor se află One Night Gallery și sunt sponsorizate de Glo. În afară de cele pe care le urc acum mai e una în lucru - aproape gata, tocmai am văzut-o - așa că o să mai revin cu actualizări. O să le las în ordinea în care le-am descoperit, posibil chiar cea în care au și apărut.

E viață pe net
- Strada Șerban Vodă Nr. 278

Puncte de reper: Parcul Carol, Cimitirul Eroii Revoluției și stația de metrou cu același nume.


Tânăr cu experiență
- Strada Căuzași Nr. 27


Ea e central, aproape de Unirii și parcare liberă era chiar în față. E sus printre preferatele mele, arată superb mai ales în soare.



Nimeni celebru
- Bulevardul Dacia Nr. 92


Ea e cea de care m-am bucurat cel mai mult datorită motanului care a venit parcă special ca să stea la poze - ceea ce a fost cu atât mai nimerit la mesajul picturii. E și ea una dintre preferatele mele.



Singur cu tine
- Calea Floreasca Nr. 28-30


Pentru cei care nu cunosc zona am doar un sfat: nu mergeți în cursul săptămânii, nu doar pentru atât. E foarte aproape de Spitalul Floreasca, imediat după Regina Maria.



Love at first swipe - Strada Valea Ialomiței Nr. 5


E prin Drumul Taberei. Mi s-a părut foarte amuzantă ideea - utilizatorii Instagram vor înțelege.



Filtru însuți
- Strada Ciprian Porumbescu Nr. 14


Cred că e preferata mea din acest proiect, mesajul e foarte actual, iar pictura superbă. E și acest mural central, relativ aproape de Piața Victoriei - mai exact în imediata apropiere a Muzeului de artă din Casa Stork.



Vor mai urma...

Puteți salva articolul pentru viitoarele actualizări sau dacă mă urmăriți pe Instagram - ellabeautycorner - o să pun sigur și acolo ce mai apare nou. Probabil că pe viitor va deveni ceva uzual utilizarea acestei vopsele, însă momentan m-a entuziasmat ideea și am vrut s-o dau mai departe pe cât mai multe căi.

Update: Fomo să-mi fie dor - Bulevardul Dimitrie Cantemir Nr. 25

El ia „titlul” de cel mai dificil de fotografiat.


2 comentarii

  1. foarte faine, imi plac mult cum arata. mi-as dori sa fie si la noi asa ceva. prin galati am mai vazut cateva incercari, insa clar nu se compara cu cele din bucuresti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate o să apară și acolo mai multe și mai reușite, am văzut că sunt în tot mai multe orașe din țară, inclusiv în unele mici - în Bacău concurează bine cu ce avem în București.

      Ștergere