Produse consumate în vară

Cu o întârziere mai mare decât intenționam și cu niște poze făcute într-o lumină deloc favorabilă, era totuși cazul să fac articolul ăsta și să pot duce la reciclat ambalajele produselor consumate în vară. Pe câteva deja le-am dus din greșeală, dar erau oricum de la produse de îngrijire care au mai apărut pe blog, așa că nu e pierdere mare.

Profit de ocazie să mai fac un îndemn la a recicla ambalajele cosmeticalelor și a produselor de îngrijire, ducându-le în locuri dedicate lor - am scris aici despre asta și despre alte mici gesturi pentru natură și mediu. În continuare vă povestesc cum mi s-au părut produsele consumate în vară, printre care am și câteva descoperiri mai noi.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


Am folosit multă protecție solară pe parcursul verii, însă până la final am folosit doar două tuburi, cele care sunt și preferatele mele pentru ten în zilele calde: SVR Blur și SVR Fluide, ambele cu SPF 50+. Primul e un vechi preferat, iar al doilea o descoperire de anul ăsta, care - spre surprinderea mea - parcă mi-a plăcut chiar mai mult decât Blur. Am scris mai multe aici și aici despre ele.

O altă descoperire fantastică de anul ăsta e Paula's Choice Multi-peptide booster, despre care aș vrea să povestesc pe larg cândva, dar momentan notez aici că mi-a plăcut la nebunie tot - consistența și experiența la aplicare, efect și chiar mirosul, în ciuda faptului că n-are parfum adăugat. L-am terminat mai repede decât îmi doream pentru că îl aplicam de două ori pe zi (dimineață și seară) de dragul bucuriei de a-l folosi.

Despre booster-ul Paula's Choice cu 10% niacinamide am vorbit de mai multe ori (cel mai recent tot aici), îmi place în continuare, iar acum încerc și varianta cu 20%.

În schimb, la The Ordinary cu 10% niacinamide și 1% zinc nu mi-a plăcut deloc textura, motiv pentru care nici nu l-am consumat complet - fac o excepție și îl bag în acest articol doar pentru că nici nu mai avea mult în el și am vrut să scriu impresia asta de final. Nu a funcționat în nicio combinație, nu mi-a plăcut deloc.


Despre fondul de ten Maybelline Fit me am scris în același articol menționat deja mai sus și îmi păstrez impresia bună, am acum un alt tub în uz. Am ales de data asta o nuanță mai deschisă, însă în rest nu am ce să-i reproșez, rezistă foarte bine și arată super ok pe piele dacă îl aplic în cantitate micuță. L-am găsit cel mai ieftin, nesperat de ieftin - aici.

Concealerul Maybelline Eraser l-am avut de atât de multe ori încât nu am ce să mai adaug, pot doar să repet că rămâne preferatul meu, că orice încerc tot la el mă întorc. Arată super natural sub ochi, se contopește în piele, cel puțin la mine. Se găsește și el la preț bun pe același site cu fondul de ten.

Nici cu balsamul de buze Neutrogena nu sunt la prima folosire, îmi place și revin la el prin rotație cu altele care mă mulțumesc. Pentru mine e plăcut și eficient.

Antiperspirantul Nivea e prezent aproape de fiecare dată în articolele astea, rămâne cu mine în continuare, iar acea mini cremă de mâini Balea cu urea a fost o alegere spontană pentru a o lua pe avion și chiar mi-a plăcut, a fost destul de eficientă pentru perioada mai caldă, așa că am continuat să o folosesc și acasă.


Vorbind de Balea, sunt prezente la datorie și produsele lor de spălat, în frunte cu șamponul Balea Med în dublu exemplar, la care mă reîntorc periodic și care rămâne la fel de blând cu scalpul meu, iar pentru prima oară am avut balsamul de păr Balea Med, care însă nu mi-a plăcut în mod deosebit.

De parcă m-au sponsorizat ăștia de la DM, mai am și niște geluri de duș Balea consumate, dintre care flower shower (tubul roz) nu m-a impresionat, mirosea cam chimic pe piele, în timp ce la celălalt mi-a plăcut la nebunie mirosul și o să-l mai iau.

Închei cu gelul de duș cu trandafiri, e din Bulgaria și a fost mai plăcut decât speram. Eu m-am cam ferit să iau produse cu trandafiri din Bulgaria pentru că de multe ori sunt exagerat de puternic parfumate, însă acesta a fost ok.


Unele dintre link-urile inserate sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand pe blog doar magazine de la care și eu cumpăr!

2 comentarii

  1. Eu parca am folosit ceva mai multe lucruri, sau mai bine scris, am terminat mai multe deoarece erau deja incepute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă așteptam și eu să consum mai mult, dar ba s-au dovedit mai spornice decât credeam, ba m-am apucat să deschid alte noutăți, ceea ce va trebui să „corectez” în toamnă, revenind la cele aflate deja pe terminate. Sunt mândră că fac tot mai puțină risipă și nu prea mai cumpăr aiurea, dar încă mai lovesc uneori vechile obiceiuri iresponsabile. :D

      Ștergere